کد خبر: ۳۳۴۲۴
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۳
موافقت ستاد اقتصادي دولت با "يوزانس" 18 ماهه به صنعت خودرو
گروه صنعت، معدن و تجارت: خودروسازان كشور هنوز هم با مشكلات مالي متعددي مواجه هستند. تامين مالي براي افزايش ظرفيت توليد، مهمترين مشكل اين روزهاي بسياري از واحدهاي توليدي و صنعتي در كشور است.
همين چند وقت پيش بود كه محمدرضا نعمت‌زاده، وزير صنعت، معدن و تجارت از كمبود منابع مالي براي خروج واحدهاي توليدي از شرايط ركود گلايه كرد و گفت حدود 70 درصد واحدهاي توليدي درگير مسائل تامين نقدينگي براي سرمايه در گردش هستند. در اين ميان صنعت خودروسازي كشور به علت ميزان اشتغال و سهم بالايي كه در نرخ رشد اقتصادي اهميت ويژه‌اي دارد. به عبارت ساده‌تر موضوع تامين مالي خودروسازان براي افزايش توليد، اهميت ويژه‌اي دارد. در همين حال آنطور كه مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام كرده‌اند در جلسه‌اي که در ستاد اقتصادي دولت برگزار شده است روي يک گزينه تفاهم صورت گرفته که قول اجرايي شدن آن نيز در همان جلسه داده شده است. آنطور كه محسن صالحي‌نيا، معاون وزير صنعت، معدن و تجارت مي‌گويد مهمترين تصميم آن جلسه ستاد اقتصادي دولت، استفاده از اعتبارات يوزانس به عنوان يکي از نيازهاي خودروسازان براي تامين مواد اوليه و قطعات خارجي بوده است.
بر اين اساس بانک مرکزي جمهوري اسلامي‌ايران كه تا پيش از اين سقف يوزانس را شش ماه در نظر گرفته بود، در کارگروه رفع موانع توليد، مقرر شده است براي کالاهاي سرمايه‌اي نظير خودروهاي سنگين يوزانس يک‌ساله نيز مورد پذيرش قرار بگيرد. همچنين در جلسه ستاد اقتصادي دولت توافق اوليه‌اي شد که بانک مرکزي شرايط اوليه‌اي را براي استفاده از يوزانس 18 ماهه نيز مطرح کند. اين خبر خوبي براي خودروهاي تجاري و سنگين است که اغلب خودروهاي خود را با شرايط اقساطي مي‌فروشند. همچنين يوزانس شش ماهه و يک‌ساله نيز براي قطعه‌سازان و مجموعه‌سازان در نظر گرفته شده که هيچ محدوديتي براي استفاده آن وجود ندارد.

موافقت ستاد اقتصادي دولت با يوزانس براي خودروسازان
در همين ارتباط معاون صنايع وزير صنعت از تصويب اختصاص يوزانس به واحدهاي خودروساز و کالاهاي سرمايه‌اي خبر داد و گفت: عليرغم انتقادات مطرح، تسهيلات جديد يک تا سه ميليارد توماني دولت امکان رفع مشکلات واحدهاي توليدي را دارد. محسن صالحي‌نيا در گفتگو با تسنيم، با اشاره به جلسه اخير ستاد اقتصادي دولت، اظهار داشت: دراين جلسه براي تأمين مالي واحدهاي خودروسازي به ويژه آنهايي که خودروهاي سرمايه‌اي از جمله کاميون و اتوبوس توليد مي‌کنند پيشنهاداتي مطرح شد. وي با بيان اينکه اکثرمشتريان اين شرکت‌هاي خودروساز بايد محصولات را به صورت تسهيلاتي به فروش برسانند، افزود: يکي از پيشنهادات ما اختصاص يوزانس براي تأمين بخشي از قطعات و مواد اوليه مورد نياز اين دسته از شرکت‌هاي خودروساي بود. معاون وزير صنعت گفت: پيش از اين بانک مرکزي با اختصاص يوزانس يک ساله در کارگروه رفع موانع توليد موافقت کرده بود اما به دليل برخي محدوديت‌ها تاکنون اين موضوع اجرايي نشده است.
صالحي‌نيا با تأکيد براينکه درخواست ما در اين جلسه اختصاص يوزانس دو ساله براي اين بخش از صنعت و کالاهاي سرمايه‌اي بود، تصريح کرد: در نهايت قرار شد يوزانس 18 ماهه براي اين موارد با تأييد وزارت صنعت اختصاص پيدا کند. صالحي‌نيا درباره اينکه آيا اين مصوبه از سوي بانک مرکزي به مرحله اجرا رسيده يا خير، افزود: اميدواريم بانک مرکزي مصوبه را در اسرع وقت به سيستم بانکي ابلاغ کند تا واحدهاي توليدي مواد مورد نياز خود را تأمين نمايند. وي در رابطه با رقم پيشنهادي براي اختصاص يوزانس به شرکت‌هاي خودروساز و کالاهاي سرمايه‌اي، تصريح کرد: بانک مرکزي بايد در اين‌رابطه نظر خود را اعلام نمايد اما به اعتقاد بنده رقم يوزانس جوابگوي مشکلات اين واحدهاي توليدي خواهد بود. معاونت امور صنايع وزارت صنعت، معدن و تجارت در مورد تأمين مالي ساير واحدها نيز گفت: براساس مصوبه دولت قرار شده 10 هزار واحد صنعتي تسهيلات مورد نياز خود را با اختصاص بودجه 16 هزار ميلياردي دريافت کند به نحوي که واحدهاي کوچک يک ميليارد تومان، واحدهاي متوسط سه ميليارد تومان و طرح‌هاي بالاي 60 درصد پيشرفت دو ميليارد تومان تسهيلات دريافت مي‌کنند. صالحي‌نيا تصريح کرد: البته در موارد خاص واحدهاي توليدي مي‌توانند با سيستم بانکي تعامل کرده و تسهيلات مورد نياز خود را دريافت کنند به اين معني است که وزارت صنعت ممنوعيتي را براي ساير واحدهاي توليدي درنظر نگرفته و آنها مي‌توانند با توجه به شرايط خود اقدام به تهيه تسهيلات مورد نياز خود کنند.

يوزانس چيست؟
يوزانس نوعي از اعتبارات اسنادي است که در آن فروشنده کالا به خريدار مهلتي مي‌دهد تا بتواند در اين فاصله وجه اعتبار را بپردازد. بر پايه اين گزارش در مواردي که فروشنده حاضر به قبول معامله يوزانس نمي‌گردد غالبا يک موسسه مالي يا بانک‌هاي تجاري ثالثي وارد جريان داد و ستد شده و وجه اعتبار را به فروشنده مي‌پردازند تا در سر رسيد بهره و اصل يوزانس را از خريدار اخذ نمايند. اعتبارات اسنادي يوزانس «نسيه» از جهت شرايط، کاملا با اعتبارات اسنادي با پرداخت موخر يکسانند با اين تفاوت عمده که برخلاف اعتبارات با پرداخت موخر در يوزانس کشيدن برات از سوي ذينفع برعهده بانک تامين کننده مالي و يا بانک گشاينده اعتبار الزامي‌است. بنابراين اگر به خاطر هزينه تمبر و کارمزد قبولي، شرط صدور برات از معامله حذف گردد، بايستي از اعتبار اسنادي با پرداخت موخر استفاده کرد. همچنين يوزانس معمولا به صورت اعتبار اسنادي غيرقابل برگشت تاييد شده، صادر مي‌شود تا تضميني براي فروشنده کالا وجود داشته باشد. آنچه سبب مي‌شود فروشندگان به گشايش اعتبارات يوزانس رغبت يابند تعهد پرداخت وجهي است که بانک گشاينده اعتبار در سررسيد اعتبار برعهده مي‌گيرد. اين ميان تاييد يک بانک ديگر هم ممکن است به تاييد بانک گشاينده افزوده شود.
نام:
ایمیل:
* نظر: