در مورد قراردادهای یونیت انتقادهای گوناگونی به ویژه توسط بخش خصوصی مطرح می شود که به گفته حائری - سرپرست مرکز پشتیبانی از صنایع آب، برق و توسعه صادرات – نگرانیهای بخش خصوصی بیمورد است، چرا که وزارت نیرو تمام تلاش خود را برای توجه به بخش خصوصی داشته است.
وی ادامه داد: در حال حاضر وزارت نیرو روی این قرارداد به طور ویژه مشغول به بررسی است و قطعا در زمان اجرایی شدن این قرارداد نظر بخش خصوصی مورد توجه قرار میگیرد.
حائری با بیان اینکه بخش خصوصی حق دارد که در خصوص برخی از قراردادها نگران باشد، گفت: این مساله موجب افزایش رقابت بین بخش خصوصی داخلی و خارجی میشود، اما این موضوع بدین معنا نیست که قرار است وزارت نیرو از بخش خصوصی داخلی غافل شود.
به گفته سرپرست مرکز پشتیبانی از صنایع آب، برق و توسعه صادرات در حال حاضر شرکت مادر تخصصی برق حرارتی به طور ویژه روی این قرارداد متمرکز شده و هدف این است که تمام معایب و مزایای این قرارداد مورد ارزیابی قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: رویکرد وزارت نیرو این است که برای بخش خصوصی داخلی هیچ مشکلی به وجود نیاید به همین دلیل نیز در مفاد این قرارداد بندهایی برای حمایت از بخش داخل مطرح شده است.
بر اساس اطلاعات حجم این قرارداد بالغ بر ۴.۲ میلیارد دلار است که با توجه به نیاز صنعت برق کشور به سرمایهگذاری و ساخت نیروگاه اتفاق بسیار مهمی محسوب میشود. با وجود این عدهای به مخالفت با این همکاری و زیر سؤال بردن سرمایهگذار ترکیهای پرداختند. منتقدین مدعی شدند که بزرگترین قرارداد جذب سرمایه مستقیم خارجی ساخت نیروگاه در ایران با شرکتی به امضا رسیده که فعالیت اصلیاش هتلسازی است در حالی که در هیچکدام از کشورهای دنیا تجربه نیروگاهسازی ندارد.
اما وزیر نیرو در مورد این قرارداد نکاتی را گفت که نشان میدهد سرمایهگذار ترکیهای نه تنها در ایران بلکه در ترکیه و کشورهای اروپایی نظیر ایتالیا خوشنام است و این قرارداد دستاورد بسیار بزرگی برای کشور از بابت برجام است.
عملاوه بر این عدهای از دستاندرکاران صنعت برق امضای این قرتارداد را تهدیئد بزرگی برای بخش داخل دانستهاند و به همین بهانه نیز انتقادهای زیادی به وزارت نیرو وارد شده است.
منبع: ایسنا