کد خبر: ۵۴۰۱۶
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۱
95 درصد دستگاه های اجرایی چای خارجی می خرند
تجارت آنلاین: با وجود اینکه وزیر جهاد کشاورزی در مرداد ماه امسال در نامه ای به معاون اول رییس جمهور خواستار استفاده از چای ایرانی در ادارات دولتی شد اما هم اکنون بیش از 95 درصد اداره های و سازمان های دولتی چای خارجی استفاده می کنند.
ظلم آبدارخانه ادارات دولتی به چایکاران ایرانی!
با وجود اینکه  وزیر جهاد کشاورزی در مرداد ماه امسال در نامه ای به معاون اول رییس جمهور خواستار استفاده از چای ایرانی در ادارات دولتی شد اما هم اکنون بیش از 95 درصد اداره های و سازمان های دولتی چای خارجی استفاده می کنند.
این آمار تاسف برانگیز را نماینده لنگرود در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد و گفت : با وجود اینکه  وزیر جهاد کشاورزی در مرداد ماه امسال در نامه ای به معاون اول رییس جمهور خواستار استفاده از چای ایرانی در ادارات دولتی شد اما هم اکنون فقط در 3 تا 5 درصد نهاد های دولتی  به کارکنان چای ایرانی داده می شود.
مهرداد لاهوتی با اشاره به تولید حدود 25 هزار تن چای خشک دراستان های گیلان و مازندران افزود :  اگرچه این میزان تولید چای خشک ایرانی حدود 20 درصد مصرف سالانه  110 تا 120هزار تنی این محصول در ایران است اما متاسفانه همین مقدار چای هم بفروش نمی رسد.وی واردات و قاچاق بی رویه و همچنین استفاده اداره ها - نهاده ها و اماکن نظامی و انتظامی از چای خارجی را علت اصلی مشکلات  فروش  چای ایرانی دانست و افزود : اگر نامه آقای محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی به اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور اجرایی می شد امروز تولید کنندگان چای دیگر نگران فروش محصول خود نبودند. نماینده لنگرود در خانه ملت خاطر نشان کرد : البته ما به عنوان ناظر با جدیت هر چه تمامتر  پیگیر اجرایی شدن این نامه هستیم.

*باخت ایران در یک معامله برد – برد!
در همین راستا رییس سازمان چای کشور نیز با بیان اینکه مصرف چای خارجی یعنی باخت در معامله برد-برد، گفت:مصرف چای داخلی سلامت و اشتغال را برای مردم فراهم می‌کند.
‌محمدولی روبهان با اشاره به نامه‌ ای که درآن حجتی وزیر جهادکشاورزی در مرداد ماه امسال به معاون اول رییس جمهور نوشت و خواستار استفاده از چای ایرانی در ادارات دولتی شد، گفت: این دستور در بخشی از دستگاه‌های حاکمیتی و نهادهای کشوری و لشکری اجرایی می‌شود، اما هنوز برخی از دستگاه‌ها مصرف چای داخلی را در برنامه کاری خود قرار نداده‌اند.
وی افزود: مصرف چای داخلی در اغلب دستگاه‌ها نسبت به سالهای گذشته افزایش یافته است.
روزبهان ادامه داد: باید به دستگاه‌هایی که هنوز برای مصرف چای داخلی به صورت جدی ورود نکرده‌اند، گفت که معامله‌ای برد-برد را می‌بازند زیرا چای داخلی به دلیل غیرسمی بودن منجر به ارتقای سلامت کارکنان می‌شود و برد دیگر این معامله این است که مصرف چای داخلی منجر به رونق اشتغال در بخش تولید این محصول می‌شود.
رییس سازمان چای کشور روند مصرف چای داخلی را در کشور مثبت دانست و خاطر نشان کرد: اما این روند نیاز به تحرک بیشتری دارد.
وی افزود:چای داخلی محصولی است که مصرف آن نسبت به چای خارجی ارحجیت دارد، زیرا ایران تنها کشوری است که برای تولید چای نیازی به استفاده از سم ندارد.
وی گفت:گیاه چای در دیگر کشور ها ۱۱ماهه است، این در حالیست که در کشور ما رشد این گیاه فقط ۶ماهه است و در ۶ماهه دوم سال به دلیل سرما بوته‌های چای به خواب می روند و در نتیجه از آفت در امان می‌مانند.
روزبهان گفت: مصرف چای داخلی برای استان‌های چایخیز کشور اشتغال و ثروت به ارمغان می‌آورد و سلامت هموطنان را تضمین می‌کند.
وی با اشاره به اینکه با اولویت خرید چای داخلی موجب می‌شود که کارخانه‌داران نیز چای خشک موجود در انبارها را سریع‌تر به فروش برسانند و در نتیجه مطالبات چایکاران را سریعتر پرداخت کنند، خاطر نشان کرد: کارخانه‌داران تاکنون ۵۶ درصد قدرالهسم خود را پرداخت کرده‌اند، این در حالیست که اگر با خرید دستگاه‌ها، زودتر چای از کارخانه‌داران خریدرای می‌شد، تاکنون این افراد نیز می‌توانستند تمام قدرالسهم خود را بپردازند و مطالبات چایکاران زودتر پرداخت می‌شود.
روزبهان گفت: امسال بیش از ۲۴هزار تن چای تولید شده است و نیاز کشور ما ۱۰۵تا ۱۱۰هزار تن است و مابقی چای مورد نیاز کور از دیگر کشورها وارد می‌شود.
*خریداران سراغی از چای ایرانی نمی گیرند!
در همین رابطه پرویز شعبانی  یکی از کارخانه داران چای هم با اشاره به اینکه امسال 102 تن چای خشک تولید کرده است گفت : از این مقدار تولید فقط 22 تن را به فروش رسانده ام و هم اکنون80 تن چای در انبار است که هیچ مشتری هم برای خرید به سراغ چای ایرانی  نمی آید. یکی دیگر از تولید کنندگان چای هم که بیش از 140 تن چای در انبار دارد می گوید : قیمت پیشنهادی تاجران و مشتریان جوابگوی هزینه های تولید نیست.بهمن کاکویی افزود : در حال حاضر تاجری برای خرید چای به او مراجعه کرده که قرار است چایی که قیمت تمام شده تولید هر کیلو گرمش 7 هزار تومن است  3 هزار و 100 تومان از وی خریداری کند.وی گفت : با وجود اینکه با فروش هر کیلوگرم چای خشک حدود 4 هزار تومان ضرر   می کنم اما برای اینکه مطالبات چایکاران را پرداخت کنم مجبور به فروش آن هستم. نماینده لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی هم  با اشاره به اینکه40 درصد قیمت تضمینی خرید برگ سبز چای چایکاران را باید صاحبان کارخانه های چایسازی پرداخت کنند گفت : به فروش نرفتن چای خشک تولیدی کارخانه داران باعث شده است تا آنها نتوانند بخشی از مطالبات چایکاران را پرداخت کنند.ذبیح الله نیکفر در ادامه از برخی فاکتورسازی های تقلبی در کشور انتقاد کرد و افزود : متاسفانه مشاهده می شود که بعضی از اداره ها ، سازمان ها و اماکن نظامی و انتظامی  چای خارجی استفاده می کنند اما فاکتور چای ایرانی ارایه می کنند که نیاز است برای جلوگیری از اینگونه سوء استفاده ها دستگاه های دولتی چای خود را حتما از سندیکای چای شمال تهیه کنند.   در20 سال گذشته تولید چای خشک در استان های گیلان و مازندران حدود 60 درصد کاهش یافته و از حدود 70 هزار تن به 25 هزار تن رسیده است.


نام:
ایمیل:
* نظر: