به گفته حسن صادقی، برقراری سه جانبه گرایی ،اصلاح در مدیریت و کارکرد سازمان، پرهیز دولت از دخالت در امور صندوق ها، کاهش هزینه های اجرایی ،تعیین تکلیف بخش درمان و ارائه گزارش هر ۶ماه یکبار از وضعیت صندوق ها از دیگر مسائل شایان توجه درباره سازمان تأمین اجتماعی است.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری میگوید دولت در بحث بدهی خود به صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی به گونه ای عمل کرده که انگار فقرا را روی سفره فقرا دعوت کرده و تعهدات خود را بر دوش بیمه شدگان این سازمان انداخته است.
حسن صادقی در نشست کانون بازنشستگان شهرستان تهران با استناد به گزارش مرکز پژوهشهای مجلس در خصوص صندوق های بازنشستگی، گفت: معافیت بیمهای کارگاههای زیر ۵نفر، برعهده گرفتن حق بیمه دوران سربازی، بازنشستگی زودهنگام کارگران کارخانههایی که با بحران اقتصادی مواجهاند، پرداخت سه درصد بیمه کارفرمایی برای برخی از مشاغل و موارد متعدد دیگر (بیمه قالیبافان،خادمین مساجد و...) باعث شده که سفره تامین اجتماعی برای بازنشستگان کوچکتر شود.
صادقی گفت: طی سالهای ۸۳ تا ۹۵ معادل ۲۰۸هزار و ۵۰۵ نفر بازنشسته پیش از موعد به صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی اضافه شده است.
وی اظهار داشت: همچنین یکی دیگر از مصوبات برای افرادی بود که یکسال بیمه پرداخت کرده اند که می توانند ۹سال دیگر را بخرند و از ۱۰ روز حقوق مستمری برخوردار شوند.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان خانه کارگر، میزان حقوق بازنشستگان را در سال ۱۳۹۰ برابر با سه هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان ذکر کرد.
وی با اشاره به بدهی دولت به صندوق تامین اجتماعی گفت: بدهی دولت به صندوق تامین اجتماعی در سال ۸۰ برابر با ۲هزار ۴۵۰میلیارد تومان بود که در سال ۸۷ به ۱۲هزار و ۳۹۶ میلیارد تومان رسید.
وی معتقد است: روندی که در صندوق تامین اجتماعی وجود دارد فقط خاص یک دولت نیست بلکه همواره دولت ها بر اساس تعهد عمل نمی کنند.
وی با اشاره به صحبت های اخیر رئیس مجلس بیان داشت: رئیس مجلس شورای اسلامی بتازگی اظهار داشته که بخشی از بدهی دولت به صندوق (حدود ۶۰هزار میلیارد تومان) در سال ۹۷ پرداخت شود که اگر چنین اتفاقی بیفتد کمک بزرگی به صندوق می شود.
وی در پایان پیشنهاد کرد: هیات امنای صندوق تامین اجتماعی باید به غیر از ۵نفر نمایندگان دولت ۲نفر از تشکل های کارگری۲نفر از تشکل های کارفرمایی و۲نفراز تشکل های بازنشستگان حضور داشته باشند.