کد خبر: ۵۹۳۵۵
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۶
یک نماینده کارفرمایی خبر داد؛
عضو شورای عالی کار با اعلام این خبر که افزایش نرخ ارز و نوسانات اخیر موجب شده تا هزینه‌های بنگاه‌های اقتصادی به مراتب افزایش پیدا کند، گفت: افزایش بیش از 8.3 درصدی دستمزد را امکان پذیر نمی‌دانیم.
حقوق کارگران فقط 8.3 درصد افزایش می یابد
عضو شورای عالی کار با اعلام این خبر که افزایش نرخ ارز و نوسانات اخیر موجب شده تا هزینه‌های بنگاه‌های اقتصادی به مراتب افزایش پیدا کند، گفت: افزایش بیش از 8.3 درصدی دستمزد را امکان پذیر نمی‌دانیم.
علی اصغر آهنی‌ها در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به اینکه هنوز دعوتنامه‌ای برای حضور در شورای عالی کار برای تعیین دستمزد سال 97 سایر سطوح کارگری دریافت نکردیم، اظهار داشت: ما همچنان بر روی پیشنهاد قبلی خود اصرار داریم.
وی گفت:‌پیشنهاد ما افزایش 8.3 درصدی دستمزد سایر سطوح کارگری به علاوه روزانه 33335 ریال است.
وی با اشاره به اینکه تحت هیچ شرایطی از موضع قبلی خود کوتاه نخواهیم آمد، گفت:‌افزایش نرخ ارز در بازار موجب افزایش هزینه‌های بنگاه‌های اقتصادی شده است، بنابراین افزایش بیش از آن چیزی که اعلام شده برای کارفرمایان مقدور نیست.
کارفرمایان معتقدند که افزایش هزینه‌های تولید باید با عدم پرداخت واقعی دستمزد کارگر جبران شود.  پیش از این نمایندگان کارگری پیشرفت کرده بودند که برای حفظ شرایط معیشتی فعلی دستمزد کارگران برای سایر سطوح 12 درصد به علاوه روزانه ثابت 24188 ریال افزایش یابد.
در همین راستا  معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از برگزاری نشست‌های جداگانه با شرکای اجتماعی پیرامون تعیین دستمزد سایر سطوح کارگری خبرداد و گفت: هم‌اکنون ۲ پیشنهاد افزایش ۸ و ۱۲ درصدی مزد مطرح است که باید به یکدیگر نزدیک شوند.
احمد مشیریان، معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به آخرین جزئیات رایزنی‌های مزدی میان گروه‌های کارگری و کارفرمایی با دولت اظهارداشت: بنابر اعلام وزیر کار، نرخ افزایش مزد سال ۹۷ سایر سطوح مزدی تا پایان فروردین‌ماه طی بخشنامه‌ای ابلاغ خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که چه پیشنهادی برای افزایش دستمزد سایر سطوح مزدی کارگری مطرح شده است، گفت: کارگران افزایش ۱۲ درصدی نسبت به پایه حقوق سال ۹۶ به علاوه رقم ثابت روزانه ۲ هزار و ۴۱۸ تومان و ۸ ریال را پیشنهاد کردند و از طرفی نمایندگان کارفرمایی درباره میزان افزایش مزد سایر سطوح افزایش ۸.۳ درصدی به علاوه روزانه ۳ هزار و ۳۳۳ تومان و ۵ ریال را مطرح کردند.
مشیریان تصریح کرد: با مذاکراتی که به صورت ۳ جانبه‌گرایی دنبال می‌شود سعی می‌کنیم پیشنهادات را به یکدیگر نزدیک کرده و تا پایان فروردین تکلیف میزان افزایش سایر سطوح مزدی را روشن کنیم.
معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه آقای ربیعی سعی دارد تا در هفته جاری نشست‌های جداگانه‌ای با نمایندگان گروه‌های کارگری و کارفرمایی برگزار کند، گفت: با توجه به اینکه تنها ۲ پیشنهاد نهایی برای سایر سطوح مزدی ارائه شده باید رقمی به عنوان مبنای افزایش مزد سال آینده تعیین و ابلاغ شود.
وی در عین حال گفت: وزارت کار با هر دو پیشنهاد نمایندگان کارگری و کارفرمایی موافق است و منتظریم تا با برگزاری جلسات تکلیف بسته مزدی سال ۹۷ مشخص شود.
به گزارش فارس، شرکای اجتماعی در نشست شورای عالی کار افزایش ۲۰ درصدی را برای حداقل بگیران کارگری تعیین کردند تا حداقل دستمزد از مبلغ ۹۲۹ هزار و ۹۳۱ تومان به حدود یک میلیون و ۱۱۴ هزار تومان برسد.
علاوه بر این کارفرمایان باید کمک‌هزینه ۴۰ هزار تومانی مسکن و بن ۱۱۰ هزار تومانی را به آن اضافه کنند و حق اولاد نیز به تناسب فرزندان پرداخت خواهد شد.
حق اولاد کارگری طبق آخرین مصوبه نشست شورای عالی کار برای فرزندان زیر ۱۸ سال باید رقمی به میزان ۱۱۱ هزار و ۴۱۴ تومان پرداخت شود.


نام:
ایمیل:
* نظر: