کد خبر: ۶۹۲۰۷
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۱
دستور ویژه رییس جمهور به وزیر صنعت برای ساماندهی بازار؛
گروه اقتصاد کلان: در پي رشد نرخ ارز به ويژه دلار، قيمت بسياري از کالاها که به طور مستقيم و غيرمستقيم از نرخ دلار تبعيت مي‌کند، روند صعودي به خود گرفته و اين رشد قيمت، کار را به جايي رسانده که حتي کالاهايي که با دلارهاي دولتي و بازار ثانويه تامين شده‌اند، با نرخ دلار آزاد محاسبه و عرضه مي‌شوند.
کاهش قيمت کالاها، مطالبه عمومي
گروه اقتصاد کلان: در پي رشد نرخ ارز به ويژه دلار، قيمت بسياري از کالاها که به طور مستقيم و غيرمستقيم از نرخ دلار تبعيت مي‌کند، روند صعودي به خود گرفته و اين رشد قيمت، کار را به جايي رسانده که حتي کالاهايي که با دلارهاي دولتي و بازار ثانويه تامين شده‌اند، با نرخ دلار آزاد محاسبه و عرضه مي‌شوند.
به گزارش تجارت انلاین به نقل از ايسنا، شرايط بازار با نوسانات نرخ ارز به سمتي پيش رفته که قيمت محصولات مرتبا از سوي فروشندگان تغيير مي‌کند و حتي در برخي موارد که ميزان نوسانات شديد است از عرضه محصول در بازار خودداري مي‌شود و اين شرايط در نهايت منجر مي‌شود فروشندگان جريمه‌هاي بازرسي اتحاديه‌ها را به جان بخرند و از نصب برچسب قيمت روي اجناس خودداري کنند. نکته مهم در اين ميان اين است که تجربه گذشته نشان داده هر زمان که قيمت دلار افزايش مي‌يابد، قيمت محصولات به سرعت روند صعودي به خود گرفته و در صورتي که دلار افت قيمت را در دستور کار قرار داده، قيمت محصولاتي که با دلار رشد کرده، کاهش نمي‌يابد يا به ميزان کاهش نرخ ارز، کاهش قيمت را تجربه نمي‌کند.

قيمت اجناسي که بي جهت افزايش يافته است بايد پايين بيايد
روز گذشته رييس دفتر رييس جمهور با بيان اين که اين حق را به مردم مي‌دهيم که انتظار داشته باشند با کاهش قيمت دلار، قيمت اجناس هم کاهش يابد، گفت‌: رييس جمهور، وزير صنعت را مامور کرده است تا کاهش قيمت‌ها را دنبال کند.
محمود واعظي، در گفت‌وگو با ايسنا، در پاسخ به اين پرسش که چرا قيمت اجناس در بازار با کاهش قيمت دلار کاهش پيدا نکرده است و آيا اين انتظار مردم براي کاهش قيمت‌ها انتظار به جايي است، اظهار کرد: اين حرف درست است و ما اين حق را به مردم مي‌دهيم و خودمان هم بر اين باور هستيم. هفته‌ گذشته رييس جمهور ، وزير صنعت، معدن و تجارت را مامور کرد تا اين کار را دنبال کند. سازمان حمايت از مصرف کننده نيز در اين زمينه مسئوليت دارد.
وي همچنين گفت‌: در هفته‌ گذشته تا به حال هم از مردم و هم از اصناف مي‌شنويم که قيمت‌ها آرام آرام پايين مي‌آيد. متاسفانه وقتي جنسي مي‌خواهد گران شود، مردم براي خريد آن هل مي‌زنند و شيب گراني زياد مي‌شود، اما کاهش قيمت آرام آرام صورت مي‌گيرد.
رييس دفتر رييس جمهور در ادامه‌ خاطر نشان کرد: چهار توليد کننده لوازم خانگي اعلام کرده‌اند که پانزده درصد کاهش قيمت دارند و در مورد آجيل و خشکبار هم گفته مي‌شود که قيمت‌ها کاهش داده مي‌شود. ما معتقد هستيم قيمت اجناسي که بي جهت بالا رفته است بايد پايين بيايد. ما با شما هم عقيده هستيم.

کاهش نرخ ارز نتوانست قيمت کالاها را ارزان کند
در اين ارتباط مدتي پيش نماينده مردم اهر و هريس در مجلس بر لزوم کاهش قيمت کالاهاي مورد نياز مردم پس از کاهش قيمت دلار تأکيد کرد.
به گزارش خبرگزاري خانه ملت،بيت ا... عبداللهي در نشست علني مجلس شوراي اسلامي‌در تذکر شفاهي خود گفت: به رئيس جمهور تذکر مي‌دهم که با وجود کاهش نسبي قيمت ارز در روزهاي اخير اما قيمت کالاها همچنان گران است بنابراين تدبيري براي کاهش قيمت کالاها اتخاذ شود.

چرا با کاهش نرخ دلار قيمت کالاها کاهش نيافت؟
همچنين نماينده مردم نهاوند در مجلس گفت: اگر قيمت لبنيات، حبوبات، پروتين، خودرو، قطعه خودرو و همه کالاها با نرخ ارز گره خورده باشد بايد با کاهش ارز، پايين مي‌آمد. نرخ دلار کاهش يافت اما قيمت اين کالاها بالا ماند.
حسن بهرام‌نيا عضو کميسيون انرژي مجلس با اشاره به مصوبات دولت، گفت: دولت با همکاري بانک مرکزي بالاخره افسار رها شده ارز را به صورت موقت هم که شده به دست گرفت و نرخ دلار از ۱۸ به ۱۱ هزارتومان کاهش يافت اما مايحتايج عمومي‌مردم که با همين سرعت افزايش نرخ ارز بالا رفته بود با پايين آمدن نرخ ارز، پايين نيامد. اگر قيمت لبنيات، حبوبات، پروتين، خودرو، قطعه خودرو و همه کالاها با نرخ ارز گره خورده باشد بايد با کاهش ارز، پايين مي‌آمد. نظام کنترل قيمت چه شد؟ عايدي پرش قيمت‌ها به جيب چه کساني مي‌رود؟نماينده مردم نهاوند در مجلس با اشاره به وضعيت اقتصادي اقشار نيازمند، گفت: در تنگناي اقتصادي کمک‌هاي خَيران و مردم به معلولان و مستمري‌بگيران بهزيستي و کميته امداد کاهش يافته است. خبر دارم که اکثر خَيران نيز در تامين نيازهاي اوليه خودشان هم درمانده‌اند. دولت بايد اين اقشار را به صورت فوري دريابد.

با کاهش نرخ دلار، کالاها هم ارزان مي‌شوند؟

با نوسانات نرخ ارز قيمت کالاها نيز افزايش يافت اما اکنون که روند کاهشي در بازار ارز حاکم شده، مصرف‌کنندگان توقع دارند قيمت کالاها نيز کاهش يابد اما رئيس اتاق اصناف تهران مي‌گويد تعيين قيمت کالا از سوي مراجع، هيچ ارتباطي با نوسانات نرخ دلار ندارد و قيمت مورد تائيد براي مراجع، قيمت مندرج در فاکتور رسمي‌خريد و محاسبه سود قانوني است.
رئيس اتاق اصناف تهران مدتي قبل در گفت‌وگو با ايسنا اظهار کرد: تعيين قيمت کالا در واحدهاي صنفي بايد با توجه به قيمت درج شده در فاکتور رسمي‌خريد و محاسبه سود قانوني انجام شود و بايد برچسب قيمت روي تمام کالاها الصاق شود.
قاسم نوده فراهاني ادامه داد: عرضه کالا طبق قانون بايد به طور حتم با فاکتور رسمي‌انجام شود و در بازرسي‌ها نبود برچسب قيمت به بهانه نوسان قيمت ارز و تغيير قيمت کالا، مورد قبول نيست و با متخلفان برخورد خواهد شد.رئيس اتاق اصناف تهران خاطرنشان کرد: نرخ ارز به صورت لحظه در روزهاي گذشته تغيير داشته و برخي فروشندگان با نوسان نرخ ارز قيمت محصولات را تغيير داده‌اند که اين موضوع در محصولات وارداتي و محصولاتي که مواد اوليه آن‌ها ارتباط مستقيم به بازارهاي وارداتي دارد اجتناب‌ناپذير است، از اين رو براي ثبات بازار و آينده‌نگري فعالان اقتصادي لازم است ارز با هر نرخي براي مدت قابل توجهي ثابت بماند.نوده فراهاني خاطرنشان کرد: اگر در بازرسي‌ها، کارشناسان با عدم درج قيمت روي محصولات وارداتي مواجه شوند به طور حتم فروشگاه را جريمه خواهند کرد و بهانه‌هايي همچون عدم ثبات قيمت دلار و نوسانات آن براي عدم درج قيمت پذيرفته نيست.او درباره اين که با رشد قيمت، فروشندگان به قيمت محصولات خود افزوده‌اند، اما اکنون در پي کاهش نرخ ارز ملزم به کاهش قيمت‌ها هستند، گفت: تعيين قيمت کالا از سوي مراجع ذيربط و اتحاديه هيچ ارتباطي با نوسانات نرخ دلار ندارد و قيمت مورد تائيد براي مراجع، قيمت مندرج در فاکتور رسمي‌خريد و محاسبه سود قانوني است.رئيس اتاق اصناف تهران در رابطه با برخي رفتارها و احتکار کالا يادآور شد: نوسانات نرخ ارز بر تمام موارد مصرفي افراد به صورت مستقيم و غيرمستقيم تاثيرگذار بوده و عاملي شده که بازار در برخي موارد با کمبود عرضه مواجه شود و اين موضوع حاکي از نبود کالا نيست.وي ادامه داد: در شرايط فعلي فقط مردم با فرهنگ خريد خود و تامين نياز روزانه و هفتگي مي‌توانند به بازار و اقتصاد کمک کنند. اما طي مدت اخير افراد نياز چند ماهه خود را خريداري کردند که به طور حتم در بلند مدت مردم از اين روند خريد آسيب مي‌بينند.


نام:
ایمیل:
* نظر: