کد خبر: ۷۱۲۱۸
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۱
مدیرعامل بانک توسعه صادرات اعلام کرد: این بانک در بخش خدمات ارزی سازو کارهای تخصصی و ویژه ای را برای شرایط خاص تدارک دیده است که نتیجه آن رفع مشکلات مشتریان بانک توسعه صادرات خواهد بود به گونه ای که صادرکنندگان و واردکنندگان مواداولیه به هیچ عنوان در دریافت خدمات ارزی مشکلی حس نخواهند کرد.
سازو کارهای تخصصی برای تامین مالی ارزی صادراتدر آستانه چهلمین سال پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی دکتر علی صالح آبادی، در گفتگو با خبرنگار اگزیم نیوز ضمن اشاره به مزیت های صادراتی مختلف و متنوع کشور و سیاست های جمهوری اسلامی ایران با هدف فاصله از اقتصاد نفتی گفت: سالهاست که جمهوری اسلامی تلاش دارد ازاتکای صرف به درآمدهای نفتی رهایی یابد و به منظور توسعه برون گرایی اقتصادی، از اوایل دهه هفتاد به این سو به صورت جدی، حمایت از صادرات غیر نفتی را در دستور کار خود قرار داده است.  
وی گسترش صادرات را دلیل اصلی ایجاد اگزیم بانک ها در سراسر دنیا دانست و گفت: اوایل دهه هفتاد بانک توسعه صادرات ایران با بهره مندی از منابعی که دولت در اختیاراین بانک قرار داد با هدف تامین مالی صادرات کشور آغاز به کار کرد؛ سرمایه ای که در طول زمان افزایش پیدا کرد و در کنار خدماتی چون اعطای خطوط اعتباری و استفاده از حساب ذخیره ارزی به کمک صادرات غیر نفتی شتافت.  
صالح آبادی اظهار داشت: اهمیت بیش از پیش مقوله صادرات غیر نفتی به دلیل تحریم هایی که از دهه نود با آن روبرو بوده و هستیم بر همگان روشن است؛ با تشدید تحریم ها و محدودیت در فروش نفت، این ظرفیت ارزآوری صادرات غیرنفتی است که می تواند جایگزین درآمدهای نفتی شده و الزام تامین مالی بخش خصوصی و حمایت از آن به منظور توسعه صادرات غیر نفتی روشن می شود.  
مدیرعامل اگزیم بانک ایران اظهار داشت:در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی این سیاست با قدرت بیشتری دنبال شده به طوریکه سالهای اخیر شاهد تصویب و ابلاغ بسته های حمایت از صادرات از سوی دولت بوده ایم که عمده تمرکز آن بر توسعه صادرات غیر نفتی است؛ براساس بسته توسعه صادرات غیر نفتی، صندوق توسعه ملی،نزد بانک توسعه صادرات سپرده گذاری کرده است.  
صالح آبادی به تشریح روند سپرده گذاری های ارزی و ریالی صندوق توسعه ملی نزد بانک توسعه صادرات در سالهای اخیر پرداخت و گفت: این سپرده گذاری با هدف حمایت مالی از صادرات کشور صورت پذیرفته است و طی آن قراردادهایی در قالب عاملیت برای توسعه بسترهای صادراتی منعقد شده که کمک شایانی به موضوع توسعه صادرات کرده است.  
علی صالح آبادی در ادامه به تشریح استراتژی های بانک توسعه صادرات در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و در شرایط خاص کشور پرداخت و گفت: بانک توسعه صادرات در شرایط حال حاضر کشوردو هدف ارائه تسهیلات و خدمات بانکی را در دستور کار خود قرار داده است و با جدیت آنها را دنبال می کند.  
به گفته مدیرعامل بانک توسعه صادرات، در حوزه ارائه تسهیلات بانکی، این بانک از منابعی که در اختیار دارد از جمله منابع صندوق توسعه ملی، بر اساس نظام نامه صندوق، به مناطق کمتر توسعه یافته، دانش بنیان ویا طرح و سرمایه در گردش به فعالین اقتصادی صادرات محور تسهیلاتی با نرخ های مصوب تخصیص می دهد؛ از سوی دیگر تسهیلاتی از محل منابع بانک و خطوط اعتباری بانک مرکزی بر اساس ضوابط جاری بانک به حوزه صادرات کشور ارائه می شود.  
صالح آبادی بیان داشت: آنچه بانک توسعه صادرات بعنوان هدف اصلی در حوزه تسهیلات دنبال می کند این است که در حوزه ارزی و ریالی نیاز فعالین اقتصادی را در قالب های مختلف از جمله سرمایه در گردش و تامین مالی طرح ها برطرف کند.  
وی اولویت بانک توسعه صادرات را در بخش تسهیلات،اتمام پروژه های تامین مالی شده از سوی بانک توسعه صادرات اعلام کرد و گفت: بنا داریم در سال پیش رو، بسیاری از طرح هایی که عمدتا بصورت ارزی تامین مالی شده اند را به اتمام رسانده و حمایت همه جانبه خود را در شرایط دشوار تحریم تا تکمیل قرادادهای منعقد شده و راه اندازی به موقع طرح ها ادامه دهیم.  
مدیرعامل اگزیم بانک کشور تصریح کرد در حوزه ریالی نیز کماکان تامین منابع از صندوق توسعه ملی و تخصیص آن در قالب سرمایه در گردش را در اولویت برنامه های خود داریم؛ همچنین تسهیلاتی را که صندوق به منظور تامین مالی طرح ها در اختیار بانک قرار داده را به طرح های کوچک و متوسط تخصیص می دهیم.  
صالح آبادی در ادامه به موضوع اعطای ضمانت نامه های ریالی و ال سی داخلی به مشتریان بانک اشاره کرد و گفت: در بخش ارائه ضمانت نامه ها و ارائه ال سی، روند ارائه خدمات بدون هیچ محدودیت و مشکلی ادامه دارد و بنا داریم حجم این خدمات را در سال آینده افزایش داده و به طیف گسترده تر و متنوع تری از مشتریان، خدمات ارائه دهیم.  
به گفته مدیرعامل بانک توسعه صادرات، هرچند در رویه اعطای خدمات ارزی اگزیم بانک ایران اعم از ضمانت نامه ، حوالجات و ال سی ارزی، محدودیت هایی وجود دارد اما خوشبختانه این امکان فراهم است که از ظرفیت صرافی بانک توسعه صادرات در این بخش به نحو مطلوب استفاده کنیم؛ صالح آبادی گفت: خوشبختانه امروز صرافی توسعه صادرات جزو صرافی های برتر کشور است و خدمات ارزی را متناسب با نیاز مشتریان ارائه می دهد.  
وی اعلام کرد: در حال حاضر هیچ گونه حواله و ثبت سفارشی در بانک بدون پاسخ باقی نمانده است وهمچنین بانک توسعه صادرات در ادامه از ظرفیت های صرافی بهره بیشتری خواهد برد.  
صالح آبادی یادآور شد: در بخش خدمات ارزی سازو کارهای تخصصی و ویژه ای را برای شرایط خاص تدارک دیده ایم که نتیجه آن رفع مشکلات مشتریان بانک توسعه صادرات خواهد بود به گونه ای که صادرکنندگان و واردکنندگان مواداولیه به هیچ عنوان در دریافت خدمات ارزی مشکلی حس نخواهند کرد.  
مدیرعامل بانک توسعه صادرات در خصوص موضوع واگذاری اموال بانک توسعه صادرات گفت: خوشبختانه بانک توسعه صادرات عمده مسئولیتی که در بخش واگذاری اموال را به عهده داشت، انجام داده و در این زمینه مشکل خاصی وجود ندارد.  
علی صالح آبادی ضمن تبریک چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی اظهار امیدواری کرد این بانک در راستای مسئولیت تعریف شده خود برای توسعه صادرات کشور، در مسیر تحقق هدف گذاریهای انجام شده موفق عمل کند.

نام:
ایمیل:
* نظر: