به گزارش پایگاه خبری تجارت آنلاین به نقل از پات در جلسهای که روز چهارشنبه در محل دفتر دکتر حسین شیرزاد معاون وزیر و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با حضور آقایان دکتر رزاقی، مدیرعامل اتحادیه مرکزی شرکت های تعاونی تولید روستایی کشور، لارس ورد، مدیرناحیهای محصول بذر چغندرقند شرکت KWS آلمان،نماینده شرکت اگرواینتک اسپانیا و عرفان ارشان بینالمللی در ایران،برگزار شد، موضوعات همکاری، چشم اندازهای آتی توسعه بذور با کیفیت و مطابق نیاز شرایط کشاورزی ایران بررسی شد.
در ابتدای این جلسه لارس ورد گزارشی از وضعیت شرکت KWS را ارائه وآن را به عنوان یکی از بزرگترین و قدیمیترین شرکتهای اروپایی در تامین بذور محصولات صنعتی مانند چغندرقند، ذرت، آفتابگردان، غلات و دانه های روغنی عنوان کرد.
وی گفت: این شرکت بیش از ۶۰ درصد بذر چغندرقند دنیا را تامین میکند و 86 درصد بذر مورد نیاز آمریکا با سطح کشت سالیانه ۵3۰ هکتار، ۴۰ درصد بذر چغندرقند روسیه با یک میلیون هکتار تحت کشت سالیانه، ۹۴ درصد بذر هلند با 80 هزار هکتارسطح زیر کشت، ۷۴ درصد بذر آلمان با ۲۶۰ هزار هکتار کشت سالیانه و ۳۶ درصد سهم بازار بذر فرانسه با ۴۰۰ هزار هکتار تحت کشت را تامین میکند.
لارس ادامه داد: در خصوص بذر ذرت نیز بالاترین کیفیت بذور ذرت دانهای و علوفهای از لحاظ ارزش تغذیهای، عملکرد و مقاومت را دارد؛ چنانکه تحقیقات بسیار زیاد سالهای قبل در ایران نیز موید این نتیجه است و از بین ۲۲ رقم مقایسه شده بالاترین عملکرد را نشان میدهد. در این جلسه دکتر رزاقی نیز گزارشی از فعالیتهای بذری با اتحادیه تعاونیهای تولید روستایی کشور در راستای تامین نهادههای مورد نیاز محصولات استراتژیک و اساسی که موجب ایجاد اشتغال و رونق تولید کشاورزی و صنعت فرآوری میشود را عنوان و برنامههای خاص شبکه تعاونی تولید در تامین نهاده های لجستیک و ماشینآلات اختصاصی چغندرقند و همکاری با کارخانجات قند تشریح کرد.
همچنین نماینده شرکت اگرواینتک اسپانیا و عرفان ارشان بینالمللی در ایران نیز با توجه به جلسات قبلی تامین شرکت عرفان ارشان بین الملل را در جهت تسریع و تسهیل امور بازرگانی گروه بذری اگرواینتک عنوان کرده که شرکت KWS نیز از شرکت یاد شده جهت پیگیرد امور خود در امور بذری استفاده خواهد کرد و این با توجه به توافق قبلی شرکتهای KWS و اگرواینتک اسپانیا در جهت توسعه لاینها و خدمات اصلاح بذری انجام شده است و تفاهمنامه همکاری عرفان ارشان بینالملل و اتحادیه مرکزی تعاونی های تولید نیز در همین راستا بوده است.
در نهایت دکترحسین شیرزاد ضمن خوش آمدگویی به همه مهمانان، آمادگی سازمان مرکزی تعاونی روستایی جهت هرگونه همکاری و رفع مشکلات و موانع را اعلام و طرحهای مورد نظر را مورد تایید دانسته و در راستای تامین بذور کیفی مورد نیاز کشاورزان و شبکههای تعاونی تحت پوشش ضروری دانست. همچنین وی بر تامین سرمایههای مورد نیاز در بومیسازی و تولید بذور در ایران و بومیسازی تکنولوژی های تولید بذر تاکید کرد و قول مساعدت داد.