کد خبر: ۱۶۵۹۴۱
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۸
درحالی سخنگوی دولت امروز اعلام کرده "مشکل بورس این بود که مردم در اوج وارد شدند" که دقیقاً‌ شخص رئیس جمهور و دولتی‌ها در ایام اوج بورس به مردم گفته بودند که همه چیزتان را به بورس بسپارید!

ریزش بی سابقه بورس درحالی از مرداد 99 آغاز شده و همچنان ادامه دارد که طبق اذعان کارشناسان اقتصادی، روند غلط مدیریتی دولت و وزارت اقتصاد موجب زیان 80 درصدی سهامداران بازار سرمایه شده است.

به گزارش تسنیم، این درحالی است که انتظار می رفت حداقل، دولتی که مردم را برای سرمایه گذاری در این بازار دعوت کرده و گفته بود مردم همه چیز را به بورس بسپارند، مانع از وقوع چنین فاجعه ای در بورس می شد.

با این حال اما امروز علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری در اظهاراتی قابل تأمل گفته که "متاسفانه عده‌ای از هم‌وطنان صرفا در مقطع اوج‌گیری بورس وارد بورس شدند و امروز مساله ما حمایت از این افراد است. به رغم اینکه نقش دولت‌ها در همه کشورها در بازار سرمایه نقش ضامن نیست و نقش حامی‌گیری دارد."

سخنگوی دولت درحالی مردم را مقصر وضعیت فعلی بازار سرمایه دانسته و مدعی شده که مردم در مقطع اوج بورس، وارد این بازار شده اند که دقیقاً در آن مقطع عده زیادی از مردم به دعوت شخص رئیس جمهوری راهی بورس شده بودند.

زمانی که شاخص بورس از 2 میلیون واحد عبور کرده بود، حسن روحانی در سخنانی خطاب به مردم گفت: با شرایطی که بورس نشان می‌دهد اوضاع بهتر خواهد شد؛ مردم باید همه چیز را به بورس بسپارند.  (16 مرداد 1399- جلسه هماهنگی اقتصادی دولت)

روحانی البته در سخنرانی های متعدد مردم را تشویق به حضور در بازار سرمایه می کرد؛ ولی یکی از این سخنرانی ها به 22 مرداد سال 99 بر می گردد آنجا که روحانی گفته بود:  همین ETF که سهامش در اوایل شهریورماه، با تخفیف فروخته می‌شود برای این است که مردم بدانند، بازار سکه و دلار جای سرمایه‌گذاری نیست، اما بورس جای سرمایه‌گذاری است. خرید نفت جای سرمایه‌گذاری است. ما می‌خواهیم مردم را از یک طریق مطمئن، نه طریقی که امروز برای آن‌ها فایده داشته باشد و فردا ضرر کنند، هدایت و کمک کنیم.

نگاهی به شاخص بازار سرمایه نشان میدهد که اولین استارت ریزشی این بازار از 19 مرداد زده شد و تا امروز نیز همچنان ادامه دارد؛ فاجعه مدیریتی دولت در بورس موجب شده تا شاخص از بیش از 2 میلیون به مرز یک میلیون واحد برسد. با این حال اما دولت بجای چاره اندیشی برای وضعیت موجود، بازهم مردم را مقصر دانست و اعلام کرده که "مشکل بورس این بود که مردم در اوج وارد شدند".

با این حال اما به لطف مسیری که دولت برای سرمایه گذاری مردم ترسیم کرد و به آنها در سرمایه گذاری از یک مسیر مطمئن کمک کرد، بسیاری از سهامداران که سال قبل وارد بازار سرمایه شده بودند، حداقل 80 درصد از سرمایه خودشان را از دست دادند.

بنابراین باید از آقای ربیعی سوال کرد که چه کسی مردم را در روزهای اوج به بورس دعوت کرد و باعث شد تا سرمایه های اندک سهامداران خرد به راحتی پودر شود؟

مهمترین نقدی که به عملکرد دولت در بازار سرمایه وارد است به روش دولت برای جبران کسری بودجه در سال 99 بر می گردد؛ آنطور که شخص وزیر اقتصاد در اسفندماه اعلام کرده بود که دولت حدود 30 هزار میلیارد تومان از بورس کسب درآمد کرده است.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار