سلامت نیوز:با تغییرات اقلیمی و گرم شدن زمین، دانشمندان درجه حرارتی که بدن توانایی تحمل آن را دارد تعیین کردندبه گزارش برنا، اگرچه بدن انسان توانایی بالایی برای تحمل تغییرات آب و هوایی دارد، اما سوالی که همواره مطرح میشود این است که انسان تا چه میزان گرما را میتواند تحمل کند؟
تحمل بدن
برای فهمیدن این موضوع، در ابتدا باید یک تعریف درست از دمای هوای خشک و دمای هوای مرطوب داشته باشیم.
نکته
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه خراسان ،دمای هوای خشک همان دمای معمولی است و دمای هوای مرطوب دمایی است که با تبخیر آب در آن تا حد اشباع (رطوبت نسبی ۱۰۰ درصد) سرد شده است.دمایی که بدن انسان بر اساس دمای حباب مرطوب توانایی تحمل آن را دارد ۳۵ درجه سانتی گراد است.
زمانی که رطوبت کم و درجه حرارت زیاد باشد و برعکس آن، دمای حباب مرطوب به درجه حرارت آستانه تحمل انسان نزدیک نمیشود اما زمانی که هم رطوبت و هم دمای هوا بسیار بالا باشد، دمای حباب مرطوب میتواند به آستانه خطرناک برسد.برای مثال، زمانی که دمای هوا ۴۶ درجه سانتی گراد و رطوبت ۳۰ درصد باشد، دمای حباب مرطوب تنها ۳۰ درجه سانتی گراد است و انسان توانایی تحمل آن را دارد.
در سوی مقابل، اگر دمای هوا ۳۹ درجه سانتی گراد و رطوبت ۷۷ درصد باشد، دمای حباب مرطوب به ۳۵ درجه سانتی گراد و آستانه تحمل انسان میرسد.دانشمندان میگویند دلیلی که انسان توانایی زنده ماندن در دمای هوای بالا و رطوبت زیاد را ندارد این است که نمیتواند در این شرایط درجه حرارت داخلی بدن را برای طولانی مدت تنظیم کند.
در حقیقت زمانی که دمای حباب مرطوب به بالاتر از دمای بدن برسد فرد همچنان به تعریق ادامه میدهد اما بدن نمیتواند به اندازهای که برای فعالیت سلولها و اندامها مناسب است خنک شود.در این شرایط بدن دچار گرمازدگی شدید میشود. علایم رایج در این زمان افزایش ضربان قلب و تنفس، بروز مشکلات ذهنی، تعریق نکردن، بی حالی و کماست. گرمای شدید ممکن است به سرعت باعث مرگ نشود اما ۳ ساعت باقی ماندن در دمای حباب مرطوب ۳۵ درجه میتواند به زندگی فرد خاتمه دهد.