کد خبر: ۱۷۸۹۳۱
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۲:۲۸
وزیر بهداشت گفت: امروز در یک پیچ تاریخی قرار گرفته ایم که متاسفانه روزانه ۶۰۰ نفر از مردم ایران جان خود را از دست می دهند و خانواده های آنها عزادار می شوند که این، سنگینی مسئولیت و کار ما را صد چندان می کند.

به گزارش برنا؛ دکتر بهرام عین اللهی در جلسه قرارگاه پیشگیری و مدیریت کرونا در استان زنجان که در تالار همایش های روزبه زنجان برگزار شد، اظهار داشت: از آغاز کار دولت با نظر رییس جمهور و معاون اول وی، مهمترین هدف و راهبرد ما کاهش مرگ و میر بیماران کووید۱۹ بود؛ اولین دستور کار ما، تامین واکسن بود. متاسفانه در روزهای ابتدایی کار ما، ذخیره واکسن وضعیت نامناسبی داشت که برای رفع این موضوع تلاش های شبانه روزی از سوی دولت و وزرای دولت انجام شد.

وی افزود: باور نمی کردیم و انتظار نداشتیم، تلاش های دولت منجر به نعمت الهی شد و سیل عظیمی از واکسن های مورد تایید، روانه کشور شد. مرحله بعد از تامین واکسن کرونا، تزریق آن و انجام واکسیناسیون است که نیاز به کمک های مردمی داشتیم. در هفته های اخیر نیروهای مردمی و بسیج، کمک های ارزنده ای در واکسیناسیون کردند. دیروز با تزریق یک میلیون و ۱۰۰ هزار دُز واکسن، رکورد تزریق روزانه در کشور شکسته شد؛ به اندازه یک ماه تزریق واکسن در یک روز تزریق شد. 

وزیر بهداشت از کمک های مردمی و بسیج در راه اندازی و تزریق واکسن در برخی اماکن مانند حسینیه ها و ورزشگاه ها تقدیر کرد و گفت: از مردم تقاضا داریم که این کمک ها همچنان ادامه داشته باشد تا واکسیناسیون عمومی به اتمام برسد. برای تکمیل واکسیناسیون نیاز به کار تمام وقت و فعالیت حداقل دو شیفته مراکز واکسیناسیون داریم چون بزرگترین عامل کنترل این بیماری، واکسیناسیون است. سال گذشته که نیروهای بهداشتی و درمانی واکسینه نشده بودند، تعداد زیادی از آنها مبتلا به بیماری شدند یا به شهادت رسیدند اما امسال با پوشش ۹۵ درصدی واکسیناسیون در بین آنها، یا مبتلا به بیماری نمی شوند یا فرم خفیف بیماری را می گیرند و تعداد بسیار اندکی، جان خود را از دست می دهند.

دکتر عین اللهی با اشاره به فتوای مقام معظم رهبری در خصوص واکسیناسیون، تاکید کرد: ایشان فتوا دادند که اگر دولت اعلام کرد واکسیناسیون لازم است، مردم حتما اقدام به تزریق واکسن کنند بنابراین تلاش دولت ابتدا تامین واکسن، بعد تزریق و ایجاد پوشش بالای واکسیناسیون در کشور است.

وی ضمن تقدیر از مردم زنجان در رعایت شیوه نامه های بهداشتی، گفت: همکاری و همراهی مردم در رعایت دستورالعمل های بهداشتی، بی نظیر بوده و زنجان در اجرای طرح های بهداشتی و بیماریابی رتبه اول کشور را داشته است البته در هر کاری که مردم حمایت و کمک کنند، اقدامات به نتیجه می رسد. پایین بودن مرگ و میر در استان زنجان نسبت به کل کشور ناشی از حمایت های مردمی بوده است. 

وزیر بهداشت یادآور شد: در حوزه درمان، درآمدهای اختصاصی دانشگاه علوم پزشکی زنجان کاهش یافته اما بخاطر ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به مردم، عمده امکانات خود را پای کار آورده و در اختیار مردم قرار داده است، امیدواریم ظرف هفته های آینده شاهد کاهش بیماری و مرگ و میر بیماران باشیم. 

دکتر عین اللهی ادامه داد: بیماری کرونا دو مرحله دارد؛ یکی ابتلا به بیماری و دیگری عوارض ناشی از آن. در حال حاضر شیوع بیماری در کشور فروکش کرده اما عوارض ناشی از بیماری باعث شده که برخی بیماران در بیمارستانها دچار مشکل شوند و متاسفانه جان خود را از دست دهند؛ امیدواریم ظرف دو تا سه هفته آینده نیز شاهد کاهش عوارض بیماری در بیماران باشیم. 

وی گفت: تا موج بعدی بیماری ۶ تا ۸ هفته زمان داریم که این فرصتی طلایی برای تسریع در واکسیناسیون عمومی است. پس از مرحله واکسیناسیون، قرنطینه هوشمند اجرایی و محدودیت های مختلف در مشاغل و تردد برداشته می شود و افرادی که واکسن کرونا تزریق کرده اند به زندگی عادی بر می گردند البته کماکان باید شیوه نامه ها رعایت و از ماسک استفاده شود چون بیماری کرونا در حال حاضر ریشه کن نمی شود بلکه با تزریق واکسن، سیستم ایمنی بدن تقویت می شود و با بیماری مقابله می کند. واکسن شدت بیماری را کاهش داده و جلوی مرگ و میر  بیماران را می گیرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از زنجان به عنوان شهر عاشقی و شهر عاشقان اهل بیت یاد کرد و افزود: خیرین سلامت در زنجان کمک های ارزشمندی کرده اند و در کشور، شهره هستند. استعدادهای زیادی که همانند گنج هستند در این استان وجود دارند که باید شناسایی شده و پرورش داده شوند. این تفکر اشتباه است که همه چیز محدود به تهران است بلکه هر منطقه می تواند کارهای جدید و نو انجام دهد بنابراین دانشگاه ها نباید منتظر باشند که یک اقدام یا برنامه از تهران شروع و ابلاغ شود و آنها فقط دنباله رو باشند. فرزندان زنجان از هوش و استعداد سرشاری برخوردارند و در این زمینه، ماموریت گرایی و عدالت آموزشی، اهمیت بسزایی دارد. 

وزیر بهداشت با بیان اینکه کرونا صدمات زیادی به حوزه آموزش وارد کرده است، گفت: شیوه آموزش مجازی به هیچ عنوان نمی تواند در برخی رشته ها، جایگزین شیوه حضوی شود. تلاش ما این است که واکسیناسیون دانشجویان را به سرعت انجام دهیم البته خوشبختانه واکسیناسیون اساتید انجام شده و دانشگاه ها در مهرماه بازگشایی می شوند.

دکتر عین اللهی تصریح کرد: محدودیتی برای واکسیناسیون دانشجویان، خانواده های آنها و خانواده های نیروهای بهداشتی و درمانی نداریم. در آموزش و پرورش نیز معلمان واکسینه شده اند و علاوه بر آنها، مشکلی در واکسیناسیون والدین دانش آموزان نداریم ضمن اینکه در آینده نزدیک نیز واکسن کرونا برای کودکان را وارد کشور می کنیم تا شاهد بازگشایی مدارس نیز باشیم البته عجله زیادی برای بازگشایی مدارس نداریم اما دانشگاه ها حتما باید در مهرماه، بازگشایی شوند.

وی تاکید کرد: توجه به حوزه بهداشت و پیشگیری، تقویت نظام شبکه، پزشک خانواده، پرونده الکترونیک سلامت و نظام ارجاع، نقاط کور هستند اما دانشگاه علوم پزشکی زنجان در این حوزه ها عملکرد مناسبی داشته است. بعد از پایان واکسیناسیون کرونا و فروکش کردن این بیماری، تمرکز اصلی وزارت بهداشت بر حوزه بهداشت و تکمیل زیرساخت های این حوزه خواهد بود چراکه در ایام کرونا به نقش و بازدهی بهتر حوزه بهداشت نیز پی بردیم.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: پژوهش ها در حوزه سلامت نباید فقط شاخصی برای ارتقای اعضای هیات علمی باشد بلکه این پژوهش ها باید کاربردی باشند و نیازهای کشور را برطرف کنند که در این حوزه نقش شرکت های دانش بنیان و نیز ماموریت محور کردن پژوهش ها برای تامین داروها و تجهیزات پزشکی، مهم و اساسی اس
 

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار