سلامت نیوز:یک متخصص تغذیه به بیان توضیحاتی در خصوص تاثیر مصرف لبنیات بر کاهش عوارض آلودگی هوا پرداخت.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از میزان،علی میلانی در خصوص تاثیر مصرف لبنیات بر کاهش عوارض آلودگی هوا گفت: مصرف لبنیات بدن را در برابر عوارض ناشی از آلودگیها تا حدی مصون میکند و هنگامی که در هوا آلودگی سربی وجود داشته باشد، کلسیم میتواند با ایجاد تداخل در جذب مانع از جذب سرب در دستگاه گوارش شود و دلیل این امر این است که همزمان با سرب در دستگاه گوارش قرار میگیرند و از آنجایی که بدن میل بیشتری به جذب کلسیم دارد، میزان دریافت سرب در بدن کاهش مییابد.
وی ضمن اشاره به اینکه تمام عوارض ناشی از آلودگی هوا به سرب مربوط نمیگردد و بخشی عمدهای از آلایندهها توسط ریهها دریافت میشوند، ادامه داد: ما بیش از آنکه غذا بخوریم، نفس میکشیم و در طول روز حدود ۱۵ کیلوگرم هوا تنفس میکنیم و مصرف لبنیات نمیتواند در برابر ذرات کوچکتر از ۲ و نیم میکرونی که در هوا وجود دارند، کاری انجام دهد و این ذرات از طریق ریهها وارد جریان خون میشوند و سبب ایجاد مشکلات قلبی و عروقی و همچنین پرفشاری خون میگردند و مصرف لبنیات تنها به کاهش یک جنبه از عوارض آلودگی هوا کمک میکند.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه بنزینهایی که در حال حاضر مورد استفاده قرار میگیرند فاقد سرب هستند و مسئله اصلی ما در برابر آلودگی هوا سرب نیست، افزود: مشکل ما با آلودگی هوا ترکیبات گوگرد دار و ذرات کوچکتر از ۲ و نیم میکرونی اند که ممکن است خطر آنها در برخی جوانب بیش از آلودگی سربی باشد.
وی با اشاره به اینکه کم خونی به ویژه از نوع فقر آهن که ارتباطی هم با کلسیم ندارد، سبب افزایش جذب عناصر فلزی میشود، توضیح داد: بدن به دنبال رفع کمبود آهن میزان جذب آن را افزایش میدهد و به دنبال این افزایش جذب سایر عناصر فلزی هم که میتوانند جزء آلایندهها باشند، نظیر سرب بیشتر میشود و در نتیجه افرادی که دچار کم خونی هستند، بیشتر در معرض آسیبهای ناشی از آلودگی هوا قرار میگیرند.
این پزشک متخصص اظهار کرد: برای کاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا در تهران و سایر کلانشهرهای کشور توصیه میشود که افراد تا حد امکان از میوه و سبزیجات که مقدار آنتی اکسیدان بالایی دارند، استفاده کنند چرا که این ترکیبات ظرفیت سم زدایی در بدن را افزایش میدهند و میتوانند رادیکالهای آزادی که به سبب آلودگی هوا ایجاد میشوند را از بین ببرند و همچنین توصیه میگردد که مصرف آب و مایعات در روزهای آلوده بیشتر شود چرا که استفاده از مایعات سبب میشود که ترکیبات آلوده کننده هوا به صورت خلط از حلق خارج شوند.
میلانی ضمن بیان اینکه مصرف دانههای روغنی که حاوی ویتامین E هستند، در کاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا اهمیت دارند و میتوانند رادیکالهای آزادی که به سبب آلودگی هوا ایجاد میشوند را خنثی کنند، عنوان کرد: افرادی که دچار فقر ویتامین D هستند هم به سبب اینکه این ویتامین در افزایش ظرفیت سم زدایی در بدن نقش دارند، بیشتر در معرض آسیبهای ناشی از آلودگی هوا قرار دارند و بهتر است، این کمبود در بدن جبران شود.