بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک ، سعید جعفری کرهرودی ظهر امروز در جلسه ستاد استانی اقتصاد مقاومتی با اشاره به وضعیت شرکتهای مهم استان اظهار داشت: شرکت هپکو 770 نفر، آذراب هزار و 350 نفر، واگنپارس مپنا حدود هزار نفر، ایرالکو 3 هزار و 150 نفر نیروی مستقیم و هزار و 750 نفر نیروهای شرکتی، ماشینسازی 2 هزار و 300 نفر نیرو دارند که هیچ کدام از این شرکتها حقوق معوق ندارند، اما آذراب حقوق آذر ماه را پرداخت نکرده که فرصت دارد و تا نیمه ماه پرداخت میکند.
وی افزود: این شرکتها مشکلات مختلفی دارند که در ستاد تسهیل بررسی میشوند اما مواردی در ستاد تسهیل وجود دارد که هنوز مرتفع نشده و امیدواریم ستاد اقتصاد مقاومتی کمک کند تا بتوانیم این موضوعات را شفافتر برطرف کنیم و به نظر میرسد شاید دستگاه اجرایی مرتبط از نظر قانونی موانعی دارند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی ادامه داد: تقریباً اکثر این شرکتها مشکلاتی با امور مالیاتی دارند به طوری که شرکت ماشینسازی اراک موضوع تقسیط مالیاتی دارد، در کارگروه مصوب شده که تقسیط شود اما هنوز این کار اجرایی نشده است.
جعفری تصریح کرد: تقریباً مشکلات شرکت واگنپارس پس از ورود مپنا برطرف شده و به طور مناسب تزریق مالی انجام شده و تقریباً همه بدهیهای شرکت پرداخت شده، اکنون شرکت به صورت ماهانه رکورد سالهای گذشته را در تولید واگن زده است.
وی ادامه ادامه داد: موضوعی که هنوز مشکل مپنا را برطرف نکرده موضوع نقل و انتقال قطعی صاحبان سهام است به عبارتی نقل و انتقال ثبت نشده و تعدادی از مشکلات شرکت واگنپارس باقیمانده به طوری که هنوز نتوانسته بدهی مالی را تهاتر کند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی عنوان کرد: شرکت مپنا تقریباً 6 هزار و 700 میلیارد تومان از دولت مطالبه دارد و مصوبهای از دولت دارد که این مطالبه دولتی را میتواند با هر بدهی دولتی تهاتر کند.
جعفری افزود: تقریباً همه بدهیهای مالیاتی شرکتهای زیرمجموعه که حدود 52 شرکت هستند شرکت مپنا از طریق مطالبه دولتی تهاتر کرده اما هنوز بدهی مالیاتی شرکت واگنپارس را نتوانسته تهاتر کند به همین سبب واگنپارس اکنون در زمینه کارت بازرگانی و غیره مشکل دارد و اعضای هیئت مدیره هم به سبب این بدهی مالیاتی مشکلاتی پیدا کردند.
وی با اشاره به وضعیت شرکت هپکو گفت: این شرکت در زمینه مالیاتی مشکلاتی دارد، با مصوبه پایان سال گذشته در هیئت وزیران توانست تقریباً همه بدهیهای بانکی را پرداخت کند و از محل مطالبات تامین اجتماعی تقریباً هزار و 200 میلیارد تومان از بدهیهای بانکی این شرکت تهاتر شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی افزود: بخشی از مشکلات این شرکت در زمینه بدهی مالیاتی است که درخواست دارند از اداره کل امور مالیاتی تنفس بگیرند تا بتواند از محل درآمدهای خود پرداخت کند یا از محلهای دیگر تهاتر کند.
جعفری ادامه داد: این شرکت با اداره کل امور مالیاتی مشکلاتی دارد و از طرفی اداره کل امور مالیاتی مکانیزمی دارد که به صورت خودکار اجراییههای آن صادر میشود و مدیران و فعالیت اجرایی این اداره را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی بیان کرد: با معاون معدنی وزارت صمت پیگیریها و بازدیدهایی انجام شد، در سراسر کشور حدود 6 هزار معدن داریم که قرار نیست همه ماشینآلات مربوط به معادن را شرکت هپکو تامین کند و ما هم نیازهای معادن را وارد کنیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی تصریح کرد: همه شرکتهایی که درخواست ماشینآلات معدنی دارند باید بخشی از نیازهای خود را با شرکت هپکو قرارداد ببندند و این شرکت حدود هزار و 200 میلیارد تومان توافقنامه دارد که نزدیک به 200 میلیارد تومان به قرارداد منجر شده و بخشهایی هم شرکت ثبت سفارش گذاشته که اکنون در حال آمدن است.
جعفری ادامه داد: معادن نمیتوانند تعطیل باشند تا هپکو به میزان موردنظر تولید ماشینآلات معدنی برسد همچنین معدنی که ماشینآلات معدنی درخواست میکند همان روز ماشین موردنظر را میخواهد که اکنون هپکو این توان را ندارد و باید ثبت سفارش در روند 8 تا 18 ماهه انجام و در این مدت هپکو ماشین را پس از ساخت تحویل معدن دهد.
وی افرود: بر این اساس معدنی که 4 ماشین درخواست دارد میتواند حداقل یک ماشین را با هپکو قرارداد ببندد بنابراین این شرکت 10 قرارداد دامپتراک، 10 قرارداد با جهاد نصر، 5 قرارداد با سایر شرکتهای معدنی منعقد کرده و 108 ماشینآلات دیگر هم قرارداد بسته است.
وی با اشاره به وضعیت شرکت ایرالکو گفت: این شرکت در زمینه بدهیهای ارزی به سیستم بانکی و موضوعات حوزه صادراتی مشکلاتی دارد که این موضوع سبب شده تا این شرکت نتواند دسته چک صیادی بگیرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی افزود: یکی دیگر از مشکلات این شرکت موضوع مالیاتی بر مبنای یک کار کارشناسی است و در ستاد تسهیل قرار شد تا کار کارشناسی در این زمینه انجام شود و در زمینه مبنای محاسبه مالیات این شرکت کار انجام شد.
جعفری ادامه داد: کارشناسان امور مالیاتی فرمولی را مبنای تولید شرکت درنظر گرفتند که این فرمول انطباق با واقعیت در حوزه تولید ندارد و باید در این زمینه تمهیداتی اندیشیده شود.
وی تصریح کرد: در زمینه شرکتهای بزرگ باید نگاه ویژه داشته باشیم به طوری که حوزه فعالیت این شرکتها گسترده است و اینکه گرفتار مشکلات مالیاتی شوند همه توان فکری مدیران شرکت در زمینه رفع مشکل معطوف میشود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی خاطرنشان کرد: با تاکید بر توسعه تولید شرکتهایی که دسته چک، ضمانتنامه بانکی ندارند و نمیتوانند کارت بازرگانی را تمدید کنند همه این مشکلات مانند زنجیره به موضوعات مالیاتی و بدهیهای بانکی برمیگردد.
جعفری افزود: برای شرکتهای بزرگ پیشنهاد میشود یک سری از قوانین را برای آنها تخفیف قرار دهیم، برخی از مشکلات چنان دست مدیران را میبندد که نمیتوانند کاری انجام دهند به طوری که بدون ضمانتنامه بانکی نمیتوانند پروژه جدید بگیرند.
شرکت ماشین سازی اراک وضعیت خوبی ندارد
«بهزاد سام دلیری» مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی هم در این جلسه با اشاره به وضعیت شرکت هپکو در زمینه منابع انسانی گفت: اکنون 51 دستگاه گریدر، 15 دستگاه دامپتراک، 12 دستگاه بیل و 9 دستگاه لودر قرارداد بسته که نتیجه این موضوع به سبب تعداد کارگران نمیتواند شرکت را سرپا نگه دارد.
وی افزود: شرکت هپکو یک برند شناخته شده ملی و بینالمللی است که باید مورد توجه باشد و اگر به این شرکت کمک نشود نمیتواند رقابت داشته باشد، این شرکت در زمینه واردات ماشینآلات قابلیت رقابت دارد اما بسیاری از معدنداران بزرگ کشور واردکننده ماشینآلات دست دوم هستند که فضای دلالی و سود برای آنها ایجاد شده است.
سام دلیری با اشاره به اینکه این شرکت توان تولید دارد زیرا از ظرفیت بسیار خوبی برخوردار است، گفت: هپکو اکنون توان پرداخت حقوق را دارد اما اگر به آن کمک نشود شاید برای سال آینده نتواند در رقابت بعدی توان این کار را داشته باشد و به هپکو باید نگاه ویژه شود و معادن به ویژه معادن استان باید به این سمت حرکت کنند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی با اشاره به شرکت ماشینسازی گفت: این شرکت وضعیت خوبی ندارد که پس از آسیبشناسی و برگزاری جلسات متعدد به این نتیجه رسیدیم که مهمترین مشکل این شرکت عدم حضور مدیران اصلی شرکت در مجموعه شرکت است.
سامدلیری افزود: برای شرکت ماشینسازی حدود 3 ماه گذشته شاهد تجمع بودیم که حل و فصل شد، این شرکت 4 مورد قانونی را اجرا نکردند بنابراین با کارگران صحبت کردیم و سر کار برگشتند.
وی عنوان کرد: به مجموعه تذکر داده شده که اکنون زمان تعدیل نیست و بدون دلیل منطقی نمیتوان اتمام قرارداد کرد و کارگر 50 ساله را تعدیل کرد که متاسفانه ماشینسازی این کار را انجام میدهد.
انتهای پیام/713/ی