کد خبر: ۱۹۸۷۶۴
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۰
در حالی که تنش نظامی درباره اوضاع اوکراین همچنان به قوت خود باقی است ، پوتین رییس جمهور قرار است این هفته با سران کشورهایی که روابط نزدیک با روسیه دارند از جمله شی جین پینگ رییس جمهور چین دیدار و گفتگو کند. از آنجا که اختلافات میان روسیه و کشورهای غربی از جمله آمریکا درباره امنیت برطرف نشده است ، انتظار می رود سفر این بار رییس جمهور روسیه به چین منجر به تشدید اختلافات سیاسی شود.

به گزارش خبرآنلاین، روزنامه ان.اچ.کی ژاپن در گزارشی به سفر رئیس جمهور روسیه در سایه بن بست دیپلماتیک با اروپا و امریکا بر سر اوکراین پرداخته و معتقد است که این سفر احتمالا با تنش سیاسی همراه شود. در ادامه می خوانیم: قرار است پوتین روز چهارم ماه آینده برای حضور در مراسم افتتاحیه المپیک زمستانی به چین سفر و با رییس جمهور این کشور دیدار و گفتگو کند. دیمیتری پسکوف ، سخنگوی رییس جمهور روسیه روز بیست و هشتم ماه ژانویه درباره سفر پوتین به پکن گفت:« این یک نشست مهم برای تبادل نظر خواهد بود. مذاکره با آمریکا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی نیز در دستور کار قرار دارد. »‌ به نظر می رسد رییس جمهور روسیه با سفر به پکن می خواهد همکاری دو کشور برای مقابله با آمریکا را تضمین کند.

سرگئی لاوروف ، وزیر امور خارجه روسیه ، روز سی ام ماه ژانویه در نامه ای به ناتو و اعضای سازمان امنیت و همکاری اروپا ادعا کرد:«‌توسعه ناتو اصول اساسی پیمان آتلانتیک شمالی دایر بر تهدید نکردن امنیت سایر کشورها را نقض خواهد کرد.» وزیر امور خارجه روسیه در این نامه بار دیگر تضمین قانونی و کتبی توسعه پیدا نکردن ناتو را درخواست و تاکید کرد:«توسعه پیدا نکردن ناتو به طور کامل منافع مشروع روسیه و امنیت کل قاره اروپا را تضمین می کند.»‌ در حالی آمریکا هشدار داد که روسیه در ماه آینده به اوکراین حمله خواهد کرد ، پاتروشف ، دبیر شورای امنیت روسیه ، روز سی ام ماه ژانویه در جمع خبرنگاران گفت:«روسیه جنگ نمی خواهد.»

لیز تراس ، وزیر امور خارجه انگلیس ، روز سی ام ماه ژانویه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی اسکای نیوز گفت:«ارتش انگلیس در حال بررسی اعزام نیروی بیشتر برای دفاع از کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی است.»‌ وزیر امور خارجه انگلیس این هفته به اوکراین و هفته آینده به مسکو سفر خواهد کرد. همچنین جانسون ، نخست وزیر انگلیس روز بیست و نهم ماه ژانویه با انتشار بیانیه ای اعلام کرد:«چنانچه پوتین مسیر خونریزی و ویرانی را انتخاب کند ، این یک تراژدی برای اروپا خواهد بود. اوکراین باید در انتخاب آینده خود آزاد باشد.»
 

در همین حال روزنامه لومند فرانسه با اشاره به نشست شورای امنیت در روز دوشنبه آن را بن بست دیپلماتیک خواند و درباره حل بحران اوکراین و گره آن نوشت: روسیه نتوانست از برگزاری نشستی به ابتکار امریکا در روز دوشنبه سی و یکم ژانویه جلوگیری کند. مسکو واشنگتن و متحدانش را متهم می کند که «بدون مدرک» به آن حمله کرده اند و می خواهند «تحریک شدید» را ایجاد کنند.

روسیه نتوانست از برگزاری نشستی به ابتکار امریکا در روز دوشنبه سی و یکم ژانویه جلوگیری کند. مسکو واشنگتن و متحدانش را متهم می کند که «بدون مدرک» به آن حمله کرده اند و می خواهند «تحریک شدید» را ایجاد کنند.
فضای متشنج شورای امنیت و آنچه که روز دوشنبه سی و یکم ژانویه در راهروهای سازمان ملل متحد حاکم شد، بازتاب کامل پرونده اوکراین بود.
امریکا درخواست کرده بود که این نشست روز دوشنبه در دستور کار شورای قرار گیرد. جامعه بین‌المللی از این درخواست استقبال کرد. روسیه اعتراض کرد و سعی کرد از برگزاری این جلسه جلوگیری کند. اما فقط با حمایت چین و رای ممتنع هند، کنیا و گابن، او برای به دست آوردن درخواست خود به دو رای دیگر نیاز داشت.
سفیر روسیه در سازمان ملل متحد، بلافاصله امریکا را به ایجاد «تحریک شدید» و غرب را به متهم کردن کشورش «بدون مدرک » متهم کرد.
لیندا توماس-گرینفیلد، مسکو را متهم کرد که می‌خواهد در اوایل فوریه بیش از 30 هزارسرباز دیگر را در بلاروس که رژیم آن بسیار نزدیک به کرملین است، مستقر کند.

310 310

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار