کد خبر: ۱۹۹۹۹۸
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۲
خیلی وقت عزیزان خواننده را نمی گیرم و به مطلبی که در خبرها پخش بود به شرح زیر اشاره می کنم: 

در اخبار اعلام شده است:
« مبتلایان به اُمیکرون تا ۲۵ روز ناقل هستند/ استاد ویروس‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی ایران:  فرد مبتلا به اُمیکرون تا ۲۵ روز می‌تواند ناقل بیماری باشد و با ۷ تا ۱۰ روز استراحت، صرفا احتمال ناقل بیماری از بین نمی‌رود. ▫️اگر کسی اُمیکرون بگیرد حداقل تا ۶ ماه مبتلا به اُمیکرون نمی‌شود اما ممکن است به سویه‌های دیگر مبتلا شود. ▫️۲ تا ۵ روز قبل از بروز علائم اُمیکرون به این ویروس مبتلا شده‌ایم./تسنیم »

بنده با پزشکان کشور مشکلی ندارم ولی با آموزش بسیار ضعیف آنها و فرمایشات غیر علمی آنها چرا !؟ وقتی عرض می کنم ما در آموزش پزشکی در کشور مشکل داریم برخی کامنت می گذارند که مگر شما پزشک هستید ! نخیر ولی یک تجربه ناچیزی در مدیریت بحرانها و مهمتر از آن کمی با حرفهای و روشهای علمی آشنا هستم، 

1. ناقل بودن افراد بر اساس چه روشهایی برای ٢٥ روز قابل محاسبه است ؟  فعالیت ویروس روی لام ؟ نمی شود مثلا ٥ روز یا ٣٢ روز باشد، طبق گفته خود شما اطبا !؟ 
2. این ٧ تا ١٠ روز چطور محاسبه شده است، اصلا قابل محاسبه است !؟
3. از پیدایش اومیکرون تا به امروز هنوز شش ماه نگذشته !؟ چطور چنین مطلبی محاسبه و بیان شده است !؟  وقتی ما هنوز اطلاعات شش ماهه از آن در دنیا نداریم !؟ 
4. اول اینکه آلوده شدن بین ٢ تا ٥ روز یک بازه زمانی طولانی است و هر کس می تواند بگوید بین ٢ الی ٦ یا ٤ یا ٣ روز ؟     
5. معلوم نیست اینها نظرات شخصی و کیفی است یا پزشکی/علمی و کمّی !  مسلما کمّی نمی توانند باشند لذا ارزش اینگونه اخبار چیست ؟ و اگر قرار باشد چنین مطالب بی ارزشی خدای ناکرده ملاک عمل قرار بگیرد چه خساراتی به تک تک فعالیتهای کشور می خورد ؟؟ 
6. یاد فرمایش ملا نصرالدین افتادم که میخ الاغش را زمین کوبید و گفت اینجا مرکز زمین است ! بعد گفت نمی پذیرید اندازه بگیرید 

این دو حدیث هم الان در خبرها با فاصله ده دقیقه از هم دیدم که به اخر یاداشت خودم که با بند ٦ تمام بود اینجا اضافه می کنم، کدام را باور کنیم !؟ 

آمار بستری‌های مبتلا به اُمیکرون ۳ برابر شد 
«معاون بهداشت وزارت بهداشت: آمار بستری‌های اُمیکرون ۳ برابر افزایش یافته است. مردم تا زمانی که بیماری‌شان تشدید نشده به مراکز ما مراجعه نکنند.  شاهد کاهش ۱۰ برابری بستری و فوتی در افراد واکسن‌زده به نسبت افرادی هستیم که واکسن نزده‌اند./تسنیم »
و 
مرگ و میر در واکسن نزده‌ها ۵۰ برابر بیشتر است
«معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه: ▫️براساس بررسی که صورت گرفته میزان مرگ براثر کرونا در جمعیت واکسن نزده‌ها تقریبا ۵۰ برابر بیشتر از جمعیتی بوده که واکسن کرونا تزریق کرده‌اند./ایسنا»

بدون تعصب، باید برای این درد بزرگ یعنی آموزش پزشکی در کشور چاره ای اندیشید.   

* استاد نمونه کشور در مهندسی سازه، زلزله و مدیریت بحران، بنیانگذار مقاوم سازی و مدیریت بحران در ایران و موسس انجمن زبدگان شهر در کشور

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار