به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه، غلامرضا ابوترابی اظهار داشت: به طور کلی پس از تصویب تقسیم سود در مجمع عمومی عادی سالانه/عادی به طور فوق العاده شرکت ها، سود تقسیم شده تبدیل به مطالبه سهامداران شده و باید حداکثر ظرف مهلت قانونی ۸ ماهه مندرج در ماده ۲۴۰ لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت به صاحبان سهام پرداخت شود. از این رو تمامی شرکت ها موظفند مبلغ سود تقسیمی مجمع را با توجه به منابع موجود در شرکت تعیین کنند و برنامه زمان بندی پرداخت سود را متناسب با وضعیت نقدینگی شرکت، از طریق سامانه کدال به اطلاع سهامداران برسانند.
قائم مقام مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در خصوص پرداخت سود سنوات گذشته گفت: منابع لازم برای پرداخت سود سنوات گذشته، باید هم اکنون به عنوان بدهی حال شده به سهامداران، در حساب های شرکت موجود و آماده پرداخت باشد، چرا که علیرغم اینکه سودهای رسوب شده مربوط به تقسیم سود در مجامع سال های قبل، در اختیار شرکت ها قرار دارد اما در واقع این مبالغ متعلق به ناشران نبوده و باید به صاحبان اصلی سهام پرداخت شود و نباید توسط شرکت ها مورد استفاده قرار بگیرد.
وی در خصوص دلایل رسوب سود سهامداران اظهار داشت: از جمله دلایل اصلی رسوب سود سهامداران حقیقی می توان به ناقص بودن اطلاعات سهامداری، اعلام نکردن شماره حساب معتبر یا پیگیری نکردن دریافت سود به دلیل ناچیز بودن مبلغ یا بعد مسافت و ... اشاره کرد که بعضاً در نتیجه بی اطلاعی و یا نبود صرفه و مطلوبیت برای سهامداران برای مراجعه به بانک و اخذ سود، مدت ها در حساب شرکت ها باقی مانده و در انتظار پرداخت است.