کد خبر: ۲۱۸۳۵۷
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۶
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی درباره ملاک گران فروشی در بازار شب یلدا گفت: به غیر از محصولاتی که نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار دارند در سایر محصولات ملاک بازرسی‌ها بر اساس قیمت فاکتور خرید است.

محمد علی اسفنانی سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از تخلف سازمان تعزیرات حکومتی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: طرح ویژه شب یلدا هرساله 7 تا 10 روز قبل از  این مراسم اجرا و بازار به همراه سایر دستگاه ها رصد می‌شود، اما با توجه به اجرای قانون انتزاع و اینکه بخشی از اختیارات وزارت صمت به وزارت جهاد کشاورزی رفت، وزارت جهاد خود تعداد زیادی بازرس  به عنوان کاشف تخلفات در اختیار گرفت و به تعداد بازرسان خود افزود.

وی افزود: بر این اساس آئین نامه سازمان تعزیرات حکومتی نیز در هیئت دولت  اصلاح شده است و بازرسان وزارت جهاد کشاورزی به عنوان ضابط قضائی تلقی شدند به همین دلیل حجم بازرسی‌ها به مراتب نسبت به سال‌های گذشته بیشتر و مقرر شد به جای اینکه بازرسی شب یلدا را امسال ما انجام دهیم، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف خود اقدام کنند.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از تخلف سازمان تعزیرات حکومت ادامه داد: این دستگاه ها تمام تخلفاتی که کشف کنند با تشکیل پرونده به سازمان تعزیرات برای رسیدگی ارسال می‌کنند تا حکم آن صادر شود.

وی تصریح کرد: در موارد ضروری نیز گشت های ما در صحنه حضور خواهد داشت و بر اساس نیاز، آمادگی حضور واحد های شعب گشت سیار در محل وجود دارد تا حکم همانجا صادر شود و تاخیری در رسیدگی به تخلفات وجود نداشته باشد.

اسفنانی گفت: اتاق اصناف اعمال آمادگی کرده است که نسبت به فروش فوق العاده با تخفیف برای شب یلدا اقدام و جایگزین نمایشگاه‌های یلدایی کند.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه وزارت جهاد کشاورزی مسئول بازرسی‌های محصولات کشاورزی شده است، تمام بازرسی محصولات میوه و تره بار و  موادغذایی خام دامی بر عهده این وزارتخانه گذاشته شده و در شب یلدا و بعد از آن گزارش‌های خود را اختیار ما قرار می‌دهند.

اسفنانی در واکنش به اینکه محصولات شب یلدایی مانند میوه، آجیل و شیرینی که دیگر قیمت مصوبی ندارد، سازمان تعزیرات چه ملاکی برای برخورد با گران فروشی در ایام یلدا دارد، گفت:  جدا از محصولاتی مانند مرغ که ستاد تنظیم بازار قیمت آنها را اعلام کرده است و قیمت مصوب مشخصی دارد، قیمت کالاهای دیگر بعد از مردمی سازی یارانه ها بر اساس عرضه و تقاضا مشخص می شود؛ اما این امر به آن معنی نیست که سقف قیمتی برای عرضه این محصولات در بازار در نظر گرفته نشده است.

وی افزود: ملاک برای تشخیص گران فروشی، فاکتور خرید است به طور مثال خرده فروشان میوه و تره بار می تواند حداکثر 30 درصد به قیمت فاکتور خرید اضافه کند و در بقیه موارد حداکثر 12 درصد به قیمت فاکتور اضافه می‌شود.

انتهای پیام/

 

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار