سلامت نیوز:معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با اشاره به اینکه بیماران کرونایی احتیاج به هیچ دارویی ندارند گفت: داروهای ضد ویروس هیچگونه تاثیری در درمان و معالجه کرونا ندارد، لذا ۹۰ درصد بیماران کرونایی احتیاج به هیچ دارویی ندارند، یکی از مشخصههای بارز این ویروس میزان سرایت بالای آن است، میزان سرایت کرونا ۱۰ برابر آنفلوانزا است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، علی اکبر حقدوست و رضا ملکزاده به بررسی آخرین وضعیت بیماری کرونا پرداختند.
رییس کمیته اپیدمیولوژی در ستاد مقابله با کرونا با اشاره به اینکه وقتی کشورهای زیادی مبتلا به یک ویروس میشوند باعث میشود تا سازمان بهداشت جهانی آن را پاندمی نامگذاری کند و این کلمه یعنی همه باید پای کار بیایند گفت: امکان گرفتن تست به غیر از بیمارستانها در سایر مراکز فراهم نیست، تستهای محدودی در اختیار داریم؛ لذا تنها برای بیمارانی که وضعیت خطرناکی دارند استفاده میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: خطر مرگ و میر در ایران نسبت به سایر کشورهای دنیا بالا نیست، این بیماری نو پدید است و خیلی آن را نمیشناسیم؛ لذا علائم، رفتار و درمان آن را نمیشناسیم، هرکسی که صحبتی میکند با عدم قطعیت باید حرف بزند، کرونا وا بسته به رفتار فردی است، اگر رفتار فردی را اصلاح نکنیم کسی نمیتواند بگوید که چه اتفاقی میافتد.
حقدوست گفت: به نظر میرسد اگر همراهی مردم و جدیت مسئولین وجود داشته باشد شاید بتوانیم در فروردین از قله بگذریم، خطرها واقعی و جدی هستند و لذا مردم باید در خانه بمانند و از حضور در اجتماع پرهیز کنند، در ۱۰ روز گذشته اتفاقات خوبی رخ داده است برای اینکه بیماری را بتوانیم زود کنترل کنیم باید رابطه کسی که آلوده کننده است را با سایر افراد کم کنیم.
رئیس کمیته اپید میولوژی در ستاد مقابله کرونا با اشاره به اینکه مهمترین مسئله در این بیماری استراحت است افزود: وقتی بیماری افسارگسیخته میشود نیاز به بسیج بینالمللی برای کنترل آن یعنی به اصطلاح پاندمی داریم، هر کشوری مطابق سبک زندگی و فرهنگ خود با این ویروس مقابله میکند بنابراین اصول متفاوت است، خطر واقعی است و تعارف و شوخی بردار نیست، این بیماری پیر و جوان، غنی و فقیر، زن و مرد نمیشناسد. هر کس که دلسوز خودش باشد باید در خانه بماند و اصول بهداشتی را رعایت کند، امیدوارم هموطنان به این درک برسند که موضوع شوخی بردار نیست.
وی اظهار کرد: اگر دو هفته محکم همه وسط بیایند میتوانیم بیماری را کنترل کنیم، مردم عزیز با درایت و فهمی که دارند قبول میکنند که صلاح نیست از قوه قهریه استفاده شود، اگر کسی نمیخواهد در چارچوب مربوطه رفتار کند نیروی انتظامی باید با آن برخورد داشته باشد، اگر از همه اهرمها استفاده کنیم، اما مردم نخواهند با سختترین روشها هم نمیتوان بیماری را کنترل کرد.
در ادامه رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با اشاره به اینکه بیماران کرونایی احتیاج به هیچ دارویی ندارند گفت: داروهای ضد ویروس هیچگونه تاثیری در درمان و معالجه کرونا ندارد، لذا ۹۰ درصد بیماران کرونایی احتیاج به هیچ دارویی ندارند، یکی از مشخصهای بارز این ویروس میزان سرایت بالای آن است، میزان سرایت کرونا ۱۰ برابر آنفلوانزا است، رفتار ویروس را خیلی خوب نمیشناسیم، مردم باید کمک کنند تا زنجیره واگیری را بتوانیم قطع کنیم، لذا بهتر است مردم در خانه بمانند تا به حداقل تلفات برسیم.
وی افزود: از مردم خواهش میکنیم تا موضوع را جدی بگیرند، مردم باید به توصیهها و دستورالعملهای صادر شده و حفظ رعایت فاصله خود با سایر افراد توجه کنند تا بتوانیم اپیدمی را کنترل کنیم، از مردم درخواست میکنیم تا از حضور در تجمعات پرهیز کنند و به مسافرت نروند. ما احتیاج داریم تا محکمتر در این زمینه عمل کنیم، دستگاههای دیگر باید به وزارت بهداشت کمک کنند، متاسفانه عدهای گوش نمیدهند و توجهی به توصیهها نمیکنند.
کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش با اشاره به اینکه قرارگاهی در نیروی زمینی ارتش تشکیل شده است و سعی کرده ایم با نگاه تبدیل کردن تهدید به فرصت قابلیتهای بالقوه را بالفعل کنیم گفت: تغییراتی در تکنولوژی به وجود آوردهایم و توانستهایم تجهیزاتمان را در خدمت ضدعفونی کردن معابر و اماکن عمومی قرار دهیم. در تمام شهرهای که یگان نیروی زمینی وجود دارد تجهیزات در خدمت قرار گرفته شده است.
وی در پایان اضافه کرد: بیمارستانهای ما در خدمت عزیزان وزارت بهداشت قرار گرفته است، در تهران بیمارستانهای هاجر، خانواده و بعثت در اختیار گذاشته شده است و در سایر استانها هم بیمارستانهایمان برای بیماران در نظر گرفته شده است، ما میتوانیم بیمارستان صحرایی هم احداث کنیم، ولی فعلا نیازی احساس نشده و فقط در قم یک بیمارستان صحرایی احداث کردیم، در استانهای قم و گیلان به عنوان استانهای هدف ۵ برنامه را برای مقابله با کرونا در پیش گرفتیم و در استانهای دیگر نیز اقدام به ضد عفونی کردن معابر و در اختیار گذاشتن بیمارستانها کردهایم.