کد خبر: ۱۰۳۹۸۹
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۷

سلامت نیوز: دکتر اردبیلی، بنیان گذار و مسول «موسسه فرهنگی – بین المللی خانواده امین» در خصوص تبعات روحی و روانی بحران کرونا در آینده می گوید: شاید بیماری تا یکی دو سال در جوامع بماند ولی تبعات این وضعیت چند دهه خانواده ها را درگیر خواهد کرد.

به گزارش سلامت نیوز، دکتر جعفر اردبیلی، روانشناس در گفت وگو با شفقنا زندگی در خصوص اینکه بحران کرونا در چند ماه اخیر کشور را درگیر خود کرده و پیامدهایی به همراه داشته است. این بحران در آینده چه تاثیری بر مسایل روحی و روانی افراد خواهد داشت و بر این آسیب ها چه مداخلاتی می توان داشت؟ اظهار داشت: این مساله چند ابهام دارد و تا این ابهامات رفع نشود، نمی توان نتیجه گیری کرد. من تخصص پزشکی ندارم ولی آنطور که گفته می شود به دلیل کمبود تخت و کمبود تجهیزات پزشکی دولت ها ترجیح داده اند تا زمان پیدا شدن دارو و یا واکسن این روال تدریجی باشد و شاید تا مدتها با این بیماری درگیر باشیم. مساله دوم ابهام در رفتار دولت ها و حکومت ها است ولی آثار منفی این رفتار بالاست. از طرفی در درون خانواده ها و داخل خانه ها کسانی که از گذشته حساسیت هایی داشتند که به وسواس های رفتاری تبدیل شده است. مساله دیگر بی مبالات شدن در برابر توصیه ها است. عده ای از این سوی بوم و عده ای از آن سوی بوم می افتند و این مساله باعث شکل گیری تضادی در سطح جامعه می شود. از طرفی رسانه ها در ایران و همچنین مسئولین پاسخگو نیستند و فقط گفته می شود ما در خانه می مانیم ولی نمی دانیم چقدر؟ و حرفی در این مورد زده نمی شود، درحالیکه تبعات این وضعیت چندین دهه با ما خواهد بود. شاید بیماری تا یکی دو سال در جوامع بماند ولی تبعات این وضعیت چند دهه خانواده ها را درگیر خواهد کرد.

در بعد روانی اختلافات ریشه دارتر خواهد بود

روزانه بالای ۱۰۰ تلفن برای مشاوره خانواده ها داریم

وسواس های رفتاری شیوع پیدا کرده

وی افزود: بعد اقتصادی ماجرا کاملا مشخص است ولی در بعد روانی اختلافات ریشه دارتر خواهد بود که اصلاح آنها به تلاش بسیار زیادی نیاز دارد. با اینکه موسسه ما تعطیل است ولی روزانه بالای ۱۰۰ تلفن داریم چون خانواده ها دچار درگیری های زناشویی هستند و وقت مشاوره می خواهند. در تمام دنیا با این مساله درگیر شده اند و این اختلافات قابل انکار نیست. وقتی این اختلافات به درگیری می انجامد و روابط جنسی متوقف می شود و از این منظر نگرانی دارند و وسواس های رفتاری شیوع پیدا کرده پس ما چند نفر را در خانه نگه می داریم که روابط احساسی و عاطفی و جنسی آنها بهم ریخته است و بعد در آتیه می بینیم که قهر های روحی و روانی بوجود می آید و از با هم بودن رنج می برند. علاوه بر این بسیار وقت هایی که با خانواده داشتیم بهم ریخته است و ارتباطات قطع شده و همه چیز در تلفن خلاصه شده است، آنها هم درگیر شده اند علاوه بر اینکه دولت اجازه آغاز به کار مدارس را صادر می کند در حالیکه مدارس یکی از محل های ابتلا است و موجب ایجاد اختلافات دیگری خواهد شد. این موارد از جمله مسائلی است که نیاز به تصمیمات درست دارد ولی رسانه ها و حتی توسط خود مسئولین درست رفتار نمی شود و حتی از زدن ماسک و استفاده از دستکش ابا می شود و برای مخاطب سوال پیش می آید که چطور ما اینهمه احتیاط می کنیم ولی این ها در کنار هم هستند و مشکلی برایشان پیش نمی آید.

امروز تلویزیون باید به جای برنامه های غیر مفید خود برنامه های آموزشی مختص کرونا را تهیه کند

باید به سرعت بخش روانشناختی جامعه احیا شود

تبعات روحی و روانی کرونا تا دهه ها بهبود پیدا نمی کند

ناکارآمدی در مدیریت رفتاری

باید از ایران بیشتر مراقبت کرد

وی تصریح کرد: آموزش ما صحیح نیست اگر می خواهیم آموزشی درست داشته باشیم باید خود را به این موضوع مجهز کنیم. امروز تلویزیون باید به جای برنامه های غیر مفید خود برنامه های آموزشی مختص این موضوع را تهیه کند. فیلم و سریال بسازد و با این آموزش ها مردم را سرگرم کند. زنان در کنار مشکلاتی که دارند نگران رزق و روزی هستند و مردان تنبل از این فرصتها استفاده می کنند و سر کار نمی روند و وضعیت بسیار سخت می شود. روابط پنهانی فرزندان آشکار می شود در چنین شرایطی باید به سرعت بخش روانشناختی جامعه احیا شود و توسط افراد متخصص به داد این موضوع برسند وگرنه حتی اگر تبعات کرونا تا یک سال تمام شود تبعات روحی و روانی این مساله با گسیختگی ایجاد شده در جامعه تا دهه ها بهبود پیدا نمی کند. ما امروز دچار گسیختگی اقلیمی هستیم. دولت می گوید به سفر نروید و از شمال شنیده می شود که اعلام می کنند ما کسی را راه نمی دهیم. این بحران اردبیل و تبریز و… ندارد حتی خبرهایی از آتش زدن چندین خانه شنیده شده است. این اتفاقات ناشی از ناکارآمدی در مدیریت رفتاری است. وقتی ساختاری تنظیم می شود باید به گونه ای رفتار کرد تا اختلافات قومی و اقلیمی پیش نیاید. ادامه پیدا کردن این مساله در آینده موجب از هم گسیختگی ایران خواهد شد. اگر قرار بر سد راه شدن است باید از ورودی و مبدا که قم و تهران بود سد راه می شدند به نظر می رسد این مشکلی است که در سطح جامعه وجود دارد و تبعات آن کشور و حتی حاکمیت را در بر می گیرد. باید از ایران بیشتر مراقبت کرد.

متاسفانه سیاست زدگی تمام ساختار ما را در نوردیده است

مسئولین از وجود نیروهای متخصص استفاده کنند

دکتر اردبیلی در پاسخ به این سوال که آیا لزوم حضور تیمی روانشناس و جامعه شناس در هیات های تصمیم گیر دولتی احساس نمی شود؟! گفت: متاسفانه سیاست زدگی تمام ساختار ما را در نوردیده است. با اینکه می دانند درست کدام است ولی بخاطر رای و بخاطر سیاست ها و بخاطر رسیدن به قدرت و برای از دست ندادن سمتی به یکباره تمام نظرات تخصصی را فراموش می کنند به نظر می رسد توجه نکرده ایم و نمی خواهیم توجه کنیم. به این ترتیب اختلافات به داخل فرهنگ های مشترک نیز وارد می شود و داخل این فرهنگ ها نیز اختلافاتی بوجود می آید. امیدواریم مسئولین بتوانند از وجود نیروهای متخصص استفاده کنند و راهکار ها را ببینند و تجربه ها را مجددا امتحان نکنند، ما امیدواریم همه چیز بخیر بگذرد.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار