امیر پوردستان رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش در گفتوگو با شبکه العالم، در مورد اقدامات ارتش برای مقابله با ویروس کرونا در کشور گفت: زمانی که ویروس کرونا در کشورتشخیص داده شد در حوزه ستادی، یکی از اولین سازمان هایی که قرارگاه پدافند زیستی را در رده بسیار بالا در سطح ستاد ارتش و معاونین و هیئت رئیسه فعال کردند؛ ارتش جمهوری اسلامی ایران بود.
وی ادامه داد: ارتش ارتباط نزدیکی با قرارگاه هایی که در سطح کشور برای مبارزه با کرونا تشکیل شده بود برقرار کرد و بلافاصله با توجه با ظرفیت هایی که در ارتش وجود دارد، اقدامات اجرایی شروع شد. در اولین حرکت سه بیمارستان عمده ارتش در تهران، بیمارستان هاجر که مربوط به نیروی زمینی است، بیمارستان بعثت نیروی هوایی و بیمارستان گلستان نیروی دریایی برای پذیرش بیماران کرونایی اختصاص داده شد. همچنین تخت های ICU و تخت های مربوطه را هم توسعه دادیم؛ یگان هایی آماده و سازمان دهی شدند که کار پاکسازی و ضد عفونی را انجام دهند.
امیر پوردستان با بیان آن که ارتش در استان هایی که درگیر کرونا بوده و در وضعیت قرمز قرار داشتند مثل استان های گیلان و استان قم که آمار کرونا در آنها نگران کننده بود؛ بلافاصله یگان های اجرایی خود را به این دو استان اعزام کرد، گفت: بیش از چندین هزار روستا، قصبه و شهر را ضد عفونی و پاکسازی شدند. در مبادی و معابر ورودی شهرها ایستگاه های تب سنجی و ضد عفونی برقرار کردند. یک نقاتگاه دو هزار تخت خوابی را در عرض دو روز آماده کردند با تمامی تجهیزات که این نقاتگاه ها در سراسر کشور ایجاد شدند و قرارگاه پدافند زیستی ارتش اعلام کردند آماده هستند تا بیست هزار تخت را احیا کنند که بحمدالله به آن مرحله نرسید.
آمادگی ارتش در زمینه مقابله با تهدیدات بیولوژیکی
رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش جمهوری اسلامی گفت: زمانی که ویروس کرونا در ایران شایع شد، سازمان های فراوانی در کنار وزارت بهداشت در حوزه مقابله با این ویروس قرار گرفتند که در این بین نیروهای مسلح و ارتش هم در این حیطه وارد شدند. اما تدبیر مقام معظم رهبری و فرمانده کل قوا این بود که نیروهای مسلح به صورت یک رزمایش وارد این عرصه شوند.
وی گفت: ما تاکنون رزمایش های زیادی در حوزه های سایبری، جنگ های سخت و نرم انجام داده بودیم اما در حوزه بیولوژیک تا کنون رزمایشی انجام نداده بودیم و شاید خودمان هم نمی دانستیم که چنین توانایی در مجموعه ارتش وجود دارد. اما وقتی که ارتش با این سازوکار وارد عرصه شد و تجهیزاتی که در انبارها داشتیم به پای کار بردیم و یک سری تجهیزات جدید را هم به آنها اضافه کردیم، مشخص شد که قابلیت های بسیار زیادی در این حوزه وجود دارد و به همین خاطر هم مورد تحسین مقام معظم رهبری قرار گرفت.
امیر پوردستان درخصوص آمادگی ارتش در زمینه مقابله با تهدیدات بیولوژیکی خاطرنشان کرد: ما این ظرفیت را از قبل در خودمان ایجاد کرده بودیم و امروز هم در میدان عمل این ظرفیت را پیاده کردیم. اکنون بعد از سه ماه فعالیت در این عرصه به تجربه های خوبی در این خصوص که چگونه نیروهای مسلح یک کشور بلافاصله بتوانند در حوزه جنگ های بیولوژیک وارد شوند و به کمک مردمشان بشتابند و در صحنه های مختلف انجام وظیفه کنند ، دست یافته ایم، ضمن این که بتوانند در عین حال وظیفه اصلی خود را که دفاع از مرزها است، حفظ کنند.
ایران می تواند تجربیات خود را به دیگران منتقل کند
وی افزود: ما حتی اکنون می توانیم تجربیات خود را به دیگر کشورها انتقال دهیم و امروز این قابلیت را به وفور داریم. تجربه ما می گوید که یک سری تجهیزات دیگری را نیز باید تولید کنیم و این توانمندی را ارتقاء دهیم.
رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش جمهوری اسلامی گفت: ما در حوزه مقابله با تهدیدات بیولوژیک یک سری تجهیزات و امکاناتی را داشتیم اما با ورود ویروس کرونا به این نتیجه رسیدیم که یک سری صلاحیت ها و قابلیت های بیشتری را باید در خودمان ایجاد کنیم. در همین خصوص در حوزه بسیار وسیع و گسترده به تولید ماسک، لباس ها و گان پزشکی مبادرت کردیم. آزمایشگاه های ما تجهیز شدند برای تشخیص ویروس کرونا و تامین کیت های مورد نیاز و همچنین یک همکاری بسیار نزدیکی را با مجامع دانشگاهی به ویژه وزارت دفاع در حوزه ساخت کیت های تشخیص داشتیم که این ظرفیت باعث شد ارتش بتواند در این حوزه وارد شود.
نیروهای مسلح ایران از نظر سطح توانمندی در منطقه حرف اول را می زنند
رئیس مرکز مطالعات و تحقیقات راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران افزود: بدون اغراق نیروهای مسلح ایران از نظر سطح توانمندی در منطقه حرف اول را می زنند. نیروهای مسلح ما در مقابل آمریکا ایستادگی کردند. صلاحیت و توانمندی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در حدی است که آمریکا به عنوان قدرت نخست نظامی جهان، جرات حمله به نیروهای ما را ندارد و این نشاندهنده اقتدار ایران است.
امیر پوردستان با اشاره به ترس آمریکا از حمله به ایران گفت: آمریکاییها بصورت ناجوانمردانه یکی از فرماندهان ارشد نظامی ما را ترور کردند و سپهبد حاج قاسم سلیمانی را در عراق به شهادت رساندند و طبیعی است که مردم این مطالبه را داشته باشند که با این اقدام مقابله شود. یکی از اقدامات مقابله ای ما موشک باران پایگاه آمریکایی عین الاسد بود البته جبهه مقاومت قطعاً ضربات دیگری را بر پیکر پوشالی آمریکا در منطقه وارد خواهد کرد.
هدف از حمله به عین الاسد در هم شکستن ابهت و هیمنه پوشالی آمریکا بود
وی تصریح کرد: موشک باران عین الاسد نمایش اقتدار نیروهای مسلح ما بود و این اقتدار بگونه ای است که آمریکاییها توان پاسخ و مقابله با این اقدام ما را نداشتند. قبلاً در ماجرای ساقط کردن گلوبال هاوک آمریکایی توسط سامانه موشکی سوم خرداد هم ایالات متحده جرات پاسخ به اقدام ما را نداشت و به علت ترس از نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، عکس العملی نشان نداد. هدف ما از حمله به عین الاسد کشتن افراد نبود بلکه هدف در هم شکستن ابهت و هیمنه پوشالی آمریکا بود که به حمدالله به این هدف هم دست یافتیم.
وی درباره اهمیت بودجه نظامی و واقعیت میدان نبرد چنین توضیح داد: بودجه نظامی یکی از مؤلفه های آمادگی رزمی است یعنی سبب می شود که یک کشور با بودجه نظامی اش بتواند تجهیزات و امکانات بخرد اما واقعیت های میدان نبرد به ما نشان می دهد که در میدان نبرد این نیروی انسانی است که می تواند اثرگذار باشد و معادله جنگ را عوض بکند. من خاطرات نورمن شوراتزکوف را بعد از عملیات طوفان صحرا ( دزرت استورم) می خواندم وی می گفت که من فکر می کردم که آمریکا با این تجهیزات و امکاناتی که دارد توانست بر عراق پیروز بشود، اما بعد از جنگ به این باور رسیدم که این نیروی انسانی بود که ما را پیروز کرد.
رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: می خواهم این را عرض بکنم که واقعیت های میدان نبرد به ما حکم می کند که نیروی انسانی اثرگذار است و بحمدالله در جمهوری اسلامی ایران نیروی انسانی مؤمن ، متدین، باانگیزه و اثرگذار است که می تواند تمام معادلات را به هم بزند. چرا در طوفان قاطعیت که امروز به طوفان فضاحت برای عربستان تبدیل شده، نتوانسته است موفق بشود ، چون نیروی انسانی اش با انگیزه نمی جنگد. نیروی انسانی اش می داند که یک هدف باطلی را دنبال می کند.
مستشاری ایران در سوریه بنا به درخواست رسمی سوریه بوده است
رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران درباره پرونده سوریه و حضور مستشاری در سوریه گفت: وقتی که ما روند شرایط در سوریه را رصد می کنیم می بینیم که در حال حرکت به سمت تعادل است، بحمدالله هم ارتش سوریه و هم مردم سوریه دست در دست همدیگر داده اند و امروز درحال ساختن کشورشان هستند، همچنان ناملایماتی در یکی دو جبه در سوریه وجود دارد که درخواست ما از کلیه کشور های درگیر این است که به معاهدات مصوب پایبند باشند تا استحکام صد درصدی را در سوریه شاهد باشیم.
وی در ادامه گفت : حضور مستشاری نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در سوریه بنا به درخواست رسمی دولت سوریه بوده است که با همکاری ما و ارتش و نیروهای مردمی سوریه، تکفیری ها به اهدافشان نرسیدند و ناموفق بودند و تا زمانی که سوریه نیازمند حضور ما باشد در آنجا حضور خواهیم داشت.
27215