به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، شورای عالی آموزش و پرورش در جلسه اخیر خود با بررسی روشهای برگزاری امتحانات دانشآموزان مصوب کرد معلمان و مدیران تلاش کنند که تدریس تمام کتاب های درسی تا پایان اردیبهشت به اتمام برسد چرا که تمام محتوای کتابهای درسی مبنای امتحانات و کنکور خواهد بود.
اما چند روز قبل علیرضا کمرهای معاون آموزش متوسطه وزارت آموزشوپرورش مبنای امتحانات پایه دوازدهم را از 80 درصد محتوای کتابهای درسی دانست که این روال برای کنکور هم وجود دارد.
او همچنین درباره سایر پایههای تحصیلی گفت: اگر امتحانات حضوری باشد باید اطمینان حاصل کنیم همه دانشآموزان آموزشها را دریافت کردهاند، اگر معلمی 90 درصد کتاب درسی را آموزش داده است همان میزان را امتحان میگیرد یعنی به میزانی که درس دادهاند و یادگیری انجام شده مبنای امتحانات است. آموزش ناظر به همه کتاب است و ارزشیابی ناظر به تصمیم معلمان و مدیران نسبت به میزان آموزشهای ارائه شده به دانشآموزان است.
هماکنون این ابهام برای خانوادهها پیش آمده است که آیا مصوبه شورای عالی آموزشوپرورش مبنای تصمیمگیری خواهد بود یا این مصوبه لغو شده است؟
در همین رابطه مهدی نوید ادهم در پاسخ به این پرسش که اخیراً شورای عالی آموزش و پرورش مصوبهای داشت که تأکید شده بود هیچ بخشی از کتابهای درسی حذف نمیشود و مبنای امتحانات تمام محتوای کتابهای درسی است اما هماکنون اعلام شد مبنای امتحانات پایه دوازدهم 80 درصد محتواست و در سایر پایهها نیز تا جایی که کتاب تدریس و یادگیری صورت گرفته است، چگونه مصوبه شورای عالی آموزشوپرورش تغییر کرد؟ گفت: تعیین زمان امتحانات منوط به تصمیمگیری و تصویب در ستاد ملی کرونا است تا بدانیم آیا خرداد ماه میتوانیم امتحانات را حضوری برگزار کنیم یا خیر.
وی افزود: براساس مصوبه شورای عالی آموزشوپرورش نامهای را تنظیم و با امضای وزیر آموزش و پرورش به ستاد ملی کرونا ارسال کردیم و هر تصمیمی که در آنجا گرفته شود ما برنامه خود را براساس آن عملیاتی و اجرا میکنیم.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: پیشنهاد ما این است آمادگی داریم تا پایان اردیبهشت دروس را ارائه کنیم و خرداد ماه وارد برگزاری امتحانات شویم.
نوید ادهم در پاسخ به این پرسش که آیا مبنای امتحانات از 80 درصد محتوای کتابهای درسی خواهد بود؟ بیان کرد: درباره محتوا زمان بسیار تعیین کننده است و میتوانیم تمام کتاب را امتحان بگیریم اما بحث کارشناسی این است دروسی که دانشآموزان حضوری خواندند در امتحانات وزن بیشتری نسبت به آموزشهای مجازی داشته باشد و در حال بررسی هستیم که پس از تعیین تکلیف نهایی اعلام خواهد شد اما اصل ماجرا مربوط به این است که سال تحصیلی چه زمانی به پایان میرسد.
وی در پاسخ به این پرسش که به امتحانات غیرحضوری نقدهایی وارد است آیا امکان برگزاری امتحانات به صورت حضوری حتی در صورت طولانی تر شدن بازه زمانی برگزاری امتحانات وجود دارد؟ متذکر شد: اصل جدی در مدیریت این است که در شرایط مبهم و نامشخص نمیتوان تصمیم قطعی گرفت هماکنون ما نمیدانیم وضعیت یک ماه آینده چگونه است و در یک جاده تاریک و مه آلود در حال حرکت هستیم به عنوان مثال نمیدانیم دو هفته دیگر روند کرونا صعودی خواهد بود یا نزولی؛ در چنین شرایطی سناریوهای مختلفی را پیش بینی کردیم و امیدواریم خرداد ماه شرایطی فراهم شود تا امتحانات را حضوری برگزار کنیم.
نوید ادهم افزود: امتحانات پایه دوازدهم حضوری است، امتحانات هماهنگ را حذف کردیم و مکانیزمی طراحی کردیم که به نمره معلم اطمینان کنیم.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که آیا کنکور از 80 درصد محتوای کتابهای درسی پایه دوازدهم خواهد بود؟ گفت: پیشنهادات مختلفی مطرح شده است، میزان محتوای کتابهای درسی در کنکور را ما تعیین و به سازمان سنجش اعلام میکنیم اما هنوز به صورت قطعی اعلام نکردهایم.
وی در پایان بیان کرد: باید قدری صبوری کنیم و آرامش خانوادهها را به هم نریزیم.