کد خبر: ۱۱۳۳۳۷
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۸
متخصص بیماری‌های عفونی، گفت: پیک دوم و سوم بیماری کرونا، وجود دارد

متخصص بیماری‌های عفونی، گفت: پیک دوم و سوم بیماری کرونا، وجود دارد

پیک دوم و سوم کرونا وجود دارد

مسعود مردانی، متخصص بیماری‌های عفونی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر، با بیان اینکه ساخت واکسن بیماری کرونا حداقل ۸ تا ۹ ماه دیگر زمان می‌برد، افزود: پیک دوم و سوم بیماری واقعیتی است که وجود دارد و جمعیتی که فاصله گذاری اجتماعی را رعایت نکنند و دست‌هایشان را مرتب نشویند و آنتی بادی نداشته باشند، هر لحظه و هر جا در معرض ابتلاء به بیماری هستند.

وی با بیان اینکه گرمای هوا تأثیری روی ویروس کرونا ندارد، گفت: مشاهده می‌شود که به رغم گرم شدن هوا در خوزستان، اهواز، آبادان و…، سیر بیماری کرونا صعودی است و تنها راه جلوگیری از ابتلاء رعایت تمام دستورالعمل‌های بهداشتی به ویژه شستشوی مرتب دست‌ها است برای اینکه کرونا بچه و پیر و پولدار و فقیر و زن و مرد نمی‌شناسد.

مردانی ادامه داد: مهمانی‌های بیش از ۱۰ نفر زیر یک سقف تجمع محسوب می‌شود و خطر ابتلاء را بالا می‌برد و در این مهمانی‌های کوچک هم باید فاصله یک و نیم متر و موارد بهداشتی را کاملاً رعایت کرد.

وی گفت: قرقره آب نمک و سرکه ممکن است آلام را کمی برطرف کند، اما هیچ تأثیری روی ویروس ندارد همچنین خوردن زنجبیل و لیمو ترش و سیر هم تأثیری روی ویروس کرونا ندارند.

مردانی افزود: اگر یکی از اعضای خانواده‌ای علائم بیماری دارد یا مبتلا تشخیص داده شده حتماً باید جدا از بقیه در قرنطینه خانگی قرار بگیرد و یکی از افراد خانواده با زدن ماسک و محافظ صورت از او مراقبت کند.

فوق تخصص بیماری‌های عفونی، با اشاره به اینکه تعداد بسیاری از پزشکان و پرستاران به بیماری مبتلا شده اند و آنتی بادی در بدنشان تولید شده است، گفت: این‌ها یا دیگر مبتلا نمی‌شوند و یا اگر هم مبتلا شوند فرم خفیف آن را می‌گیرند.

وی در خصوص پادگان‌ها هم، گفت: در پادگان‌ها هم باید فاصله گذاری اجتماعی و دستورالعمل‌های بهداشتی و شستشوی دست‌ها کاملاً و دقیق‌تر و بهتر رعایت شود.

مردانی گفت: بیماری کرونا بین انسان و حیوان مشترک است، و تاکنون ابتلای گربه‌ها از طریق انسان گزارش شده، اما ابتلای انسان از طریق سگ و گربه گزارش نشده است.

وی با بیان اینکه مواد خوراکی و آشامیدنی راه شایع ابتلاء به کرونا نیست، افزود: کرونا از طریق دست‌های آلوده که به جاهای آلوده خورده و با تماس به چشم و دهان و بینی منتقل می‌شود و همچنین از طریق عطسه‌ها و سرفه‌های افراد ناقل یا مبتلا، منتقل می‌شود.

این متخصص عفونی در خصوص فرق آنفلوانزا و کرونا، گفت: آنفلوانزا یکدفعه و به صورت ناگهانی بروز می‌کند و یکدفعه تب بالای ۳۹ و ۴۰ درجه در فرد ظاهر می‌شود همراه با بدن درد، اما کرونا شروع ناگهانی ندارد و تب آن هم حداکثر ۳۸ درجه و به ندرت ۳۹ درجه است و اغلب مبتلایان کرونا با افراد کرونایی به نوعی تماس داشته اند و علامت کرونا تب ۳۸ درجه، سرفه‌های خشک و تنگی نفس و کاهش حس چشایی و بویایی و عدم توانایی در راه رفتن است.

مردانی گفت: قدم زدن در پارک‌ها و پیاده روی به شرط اینکه محل پیاده روی شلوغ نباشد و رعایت موارد بهداشتی به ویژه شستن و ضد عفونی بلافاصله دست‌ها در صورت تماس با محیط و صندلی و…، مانعی ندارد.

گردآوری:گروه خبر سیمرغ
seemorgh.com/news
منبع: mehrnews.com



برچسب ها: ویروس کرونا
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار