بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، با ورود ویروس کرونا به کشور درست زمانی که در آستانه سال جدید قرار داشتیم و طبق روال هر ساله مردم سرزمینمان به فکر نونوار کردن خانههایشان بودند، ذوق خرید و شور و شوق عید از سر مردم افتاد.
همه غرق در ترس و وحشت از ابتلا به این ویروس شدند و نونوار کردن خانهها را کنار گذاشتند، بسیاری از کاسبیها تعطیل شد و آسیب دید که از جمله آنها میتوان به بازار صنایع دستی اشاره کرد.
حذف خرید این محصولات در شرایط فعلی سبب شد تا کارگاههای بسیاری که در این زمینه فعالیت داشتند بیروزی بمانند، محصولاتی که پایشان، سوی چشم و عشق و هنر خرج شده بود اما در این روزها در سایه شوم شیوع کرونا مورد بیمهری قرار گرفته بودند و هنرمندان آنها که تمام تلاش یک سال خود را گذاشته بودند تا در ایام پایانی سال مخارج یک ساله خود را تامین کنند ناامید از تلاشها چشم به رخت بربستن این ویروس منحوس دوختهاند.
بازار خالی و سوت و کور صنایع دستی در اسفندماه و همچنین ایام نوروز تاسف برانگیز بود، درست در ماههایی که شاید این هنر دلبریهای خود را به زیباترین نحو به نمایش میگذارد اما خبری از شور و شوق در بازار نبود و هنرمندان این صنعت در سکوتی تلخ به آینده نامعلوم خود خیره بودند.
همچنین به دنبال درگیر شدن تمام شهرهای ایران با این ویروس شانس کشورمان در گردشگری خارجی ایام نوروز هم تحت تاثیر کووید 19 از دست رفت و تورها، پروازها و هتلها کنسل شد.
به دنبال همهگیری ویروس کرونا، ایران نه تنها گردشگران داخلی خود را در فرصت طلایی نوروز از دست داد بلکه گردشگری خارجی نیز تحت تاثیر کووید 19 عملا تعطیل شد، عدم پذیرش هتلها، اقامتگاهها و مراکز گردشگری و توریستی، تعطیلی موزهها و پایگاههای میراث ملی و جهانی، عدم برپایی نوروزگاهها و تعطیلی گسترده اماکن گردشگری و توریستی سبب شد تا صنعت توریسم ایران روزهای تلخ و بی رونقی را تجربه کند.
ایام نوروز همه ساله فرصتی بود تا هتلها، مراکز گردشگری، صنایع دستی و دفاتر مسافرتی بتوانند از سرمایهگذاریهای خود در این برهه بهرهبرداری کنند اما همهگیری کرونا و اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی محدودیت تردد و لغو سفرها عملا صنعت گردشگری را در نوروز 99 به تعطیلی کشاند.
بنابراین با شیوع ویروس کرونا در ایران و به تبع آن در استان مرکزی مشکلات متعددی برای صنعت گردشگری و توریسم و همچنین صنایع دستی ایجاد شده است چراکه اوج این بیماری درست با تعطیلات نوروز یعنی زمانی از سال، که گردشگری و فروش صنایع دستی بالاترین رونق را در کشور دارد، شکل گرفت.
در این ایام شاهد به صفر رسیدن ظرفیت هتلها بودیم، خانههای بومگردی و روستاهای گردشگری استان همگی تحت تأثیر این ویروس خطرناک قرار گرفته و گشت و گذار در آنها و تجربه لذتهای وصفنشدنی را به جهنمی ترسناک برای گردشگران تبدیل کرده است.
دریافت تسهیلات خسارات کرونا برای تاسیسات گردشگری و مراکز تولید و فروش صنایع دستی
علیرضا ایزدی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی در این باره و با اشاره به پرداخت تسهیلات حمایتی به آسیبدیدگان از کرونا در بخش گردشگری و صنایع دستی گفت: پرداخت تسهیلات حمایتی به کسب و کارهای آسیبدیده از کرونا از جمله سیاستهای وزارت کار در راستای حفظ اشتغال بنگاهها و صیانت از نیروهای کار است و بر این اساس 13رسته شغلی که اسامی آنها از سوی کارگروه اقتصادی مقابله با کرونا بهروزرسانی شده و بیشترین آسیب از شیوع ویروس کرونا را متحمل شده و دارای لیست بیمه در قالب کارفرمایی یا خویشفرمایی هستند، میتوانند با ثبت نام در سامانه کارا kara.mcls.gov.ir از تسهیلات حمایتی کرونا بهرهمند شوند.
وی افزود: سه عنوان از مشاغل مرتبط با این اداره کل که از سوی کارگروه اقتصادی مقابله با کرونا اعلام شده میتوانند برای ثبت نام به سامانه مورد نظر مراجعه و درخواست خود را ثبت کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی تصریح کرد: مراکز مربوط به گردشگری شامل هتلها، هتل آپارتمانها، مجتمعهای جهانگردی و گردشگری، مهمانپذیرها، مهمانسراها، مسافرخانهها، زائرسراها، مراکز بومگردی، مراکز اقامتی و پذیرایی و تفریحی و خدماتی بین راهی و موارد مشابه به تشخیص وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، همچنین گروه دوم دفاتر خدمات مسافرتی گردشگری و زیارتی و گروه سوم مراکز تولید ، توزیع و فروش صنایع دستی نیز جزو این عناوین هستند.
ایزدی بیان کرد: ثبتنام مشمولان این شغلها در فرایند تکمیل درخواست تسهیلات حمایتی از هفته سوم اردیبهشتماه در "سامانه کارا" به نشانی kara.mcls.gov.ir اجرا شده است.
وی ادامه داد: صاحبان این مشاغل و زیرمجموعههای آن میتوانند کد ملی خود را وارد و مراحل ثبت نام برای دریافت تسهیلات را دنبال کنند، اگر پیامک به متقاضیان نرسیده باشد به منزله مشمول نبودن آنها نیست و میتوانند تقاضای خود را در سامانه کارا به ثبت برسانند.
انتهای پیام/712/ ت