خیلی از تیم ها بدون اینکه تست اصلی کرونا را از بازیکنان شان بگیرند, اعلام می کردند که کرونایی در تیم خود دارند!
از همان روزهای اولی که قرار شد باشگاهها تستگیری کرونا را استارت بزنند، میشد تصور کرد ایرادی در کار میگیرند تا شاید لیگ تعطیل شود.
تستها که اعلام شد اکثر تیمها فردی را داشتند که جواب آزمایشش مثبت باشد و همین عامل باعث شد تا خیلیها به سلامت یا درستی آزمایشها شک کنند. قرار بر این شد که تستها راستیآزمایی شود و همینجا بود که مشخص شد نتایج تستها خیلی هم درست نبوده است. قبل از تعطیلات نیمهخرداد اعلام شد بسیاری از تستهایی که باشگاهها گرفتند فاقد اعتبار بوده است
. مثلاً با آزمایش خون یا تست بزاق و مشاهده علائم سادهای مثل سرفه یا آبریزش بینی پاسخ تست کرونا مثبت میشده در حالی که فرد اصلاً به این بیماری مبتلا نبوده، اما نامش در لیست کروناییها قرار گرفته است. گویا اکثر این باشگاهها تست اصلی کرونا یا PCR را نگرفتهاند و از یک تست یا کیتهایی که مورد تأیید ستاد مقابله با کرونا نیست استفاده کردهاند که ماحصل آن جوابهای مثبت زیاد بوده و دیدیم که در تستهای بعدی جوابهای مثبت کم شد.
باشگاهها نباید از هر ابزاری برای مجاب کردن فدراسیون به تعطیلی لیگ استفاده کنند و به نظر میرسد بحث مثبت شدن تستهای کرونا به بنبست خورده است.
در زمان تستگیری مواردی ابهامآمیز هم وجود داشت، یکی از موارد در تستهای کرونای تیمها این بود که شاهد تفاوت در نحوه و وضعیت تستهای تیمها بودیم و شرایط همه تیمها یکسان نبود. از سوی دیگر نظارت بر انجام تستها هم چندان درست نبود و از سوی افسران سلامت فدراسیون پزشکی ورزشی و ناظران سازمان لیگ نظارت لازم و کافی بر تستها نبود.
از سوی دیگر برخی باشگاهها به دلیل اینکه امکانات و شرایط انجام آزمایش PCR را نداشتند اقدام به انجام آزمایش دیگری کردهاند. این آزمایش که به نوعی کشت ژنتیکی و DNA برای تشخیص بیماری است در دو مرحله تشخیص اولیه و تأیید تشخیص، انجام میشود و در واقع هر PCR سه آزمایش است که در هر آزمایش توالی ژنتیکی ویروس اندازهگیری میشود و به دلیل هزینهبر بودن آن برخی باشگاهها قید انجام آن را زده بودند.
گردآوری:گروه ورزش سیمرغ
seemorgh.com/sport
منبع: خبرورزشی