به گزارش پدال نیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم: سردار محمدرضا مقیمی از کشف بزرگترین محموله سوخت قاچاق خبر داد و در این رابطه اظهار کرد: در پلیس امنیت اقتصادی سعی بر این است که اقدامات کلان را بر مبنای پیشبینی و پیشگیری دنبال و اجرایی کنیم، بنابراین تشدید اقدامات پیشگیرانه در دستور کار پلیس امنیت اقتصادی است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی، مقابله با قاچاق سوخت را یکی از اولویتهای اصلی این پلیس عنوان کرد و گفت: مبادی رسمی را به شدت رصد میکنیم و با اقدامات اطلاعاتی اجازه جولان به قاچاقچیان نخواهیم داد و پیرو این اولویت در دستور کار، به اخبار و نتایجی دست یافتیم که بر مبنای آن برخی از شرکتها اقدام به قاچاق سوخت یارانهای میکردند در واقع این شرکتها با عنوان صادرات مشتقات نفتی و حلالها، سوخت ، قاچاق میکردند.
وی افزود: در رصد این شرکتها، به یک شرکت خانوادگی رسیدیم که فقط در 6 ماه دوم سال گذشته 100 میلیون لیتر سوخت قاچاق کرده بودند؛ 6 عضو اصلی این باند خانوادگی دستگیر شدند و در جریان پیگیری این پرونده 15 عضو دیگر شناسایی و دستگیر شدند.
این مقام انتظامی با بیان اینکه اعضاء این شرکت با استفاده از کارتهای سوخت اجارهای، اقدامات مجرمانه خود را دنبال میکردند، تصریح کرد: برخی جایگاهداران سوختی در شکلگیری این اقدامات مجرمانه دست داشتند.
مقیمی بیان کرد: در واقع با رصد و اشراف اطلاعاتی توانستیم بعضی از شرکتهایی را که با فعالیتهای پالایشگاهی در شهرکهای صنعتی حاشیه شهرهایی چون ورامین به صورت خانوادگی فعالیت میکردند، شناسایی کنیم و شرکت مذکور یکی از این شرکتها است که اقدام به قاچاق سوخت میکرد.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی عنوان کرد: با استفاده از منابع اطلاعاتی، مشخص شد که سرشبکه این باند خانوادگی، تجهیزات و برند شرکتهای خوشنام را خریداری و در ذیل این شرکتها اقدام به قاچاق سوخت میکند، این عضو اصلی باند دارای چندین فقره سابقه کیفری در زمینه قاچاق بود.
وی در تشریح روند فعالیت این شرکت متخلف، گفت: چرخه خرید، تولید و فروش فرآوردههای نفتی این شرکت را رصد کردیم و دریافتیم که قاچاق فرآوردههای نفتی یارانهای به ویژه گازوئیل به شرکتهای کشور های همسایه محوریترین اقدام مجرمانه اعضاء این شرکت بوده است.
به گفته این مقام ارشد انتظامی، اعضای این شرکت بعضاً ارتباطات غیرمتعارف با کارشناسان و کارمندان برخی سازمانها برقرار کرده و سوخت یارانهای تحت عنوان روغن سوخت و روغن تصفیه مجدد را از طریق تانکرهای حمل سوخت از گمرکهای اصلی به سمت گمرکات مرکزی ( مقصد) منتقل میکردند.
مقیمی با اشاره به اینکه اعضای این باند اقدام به جعل اسناد نیز میکردند، تصریح کرد: در روند پی جویی پرونده، تحقیقات عمق بیشتری پیدا کرد و با همکاری بازپرس دادسرای ناحیه 32 تهران به نتایج خوبی دست یافتیم.
وی اضافه کرد: در روند تحقیقات منابع تأمین سوخت توسط این شرکت، محل دپو، بارگیری، مسیر عبور و مرور تانکر حامل سوخت شناسایی شد و با همکاری مرجع قضائی، پس از اشراف کامل اطلاعاتی توانستیم در یک عملیات ضربتی 15 عضو دیگر این باند را شناسایی کنیم.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی در تشریح عملیات دستگیری اعضای این باند خاطرنشان کرد: فعالیت اعضاء در استانهای مرکزی، خراسان رضوی و شرق استان تهران (ورامین) بود؛ یعنی ما برای اجرای عملیات ضربتی، همزمان در سه نقطه کشور، در یک روز و زمان معین وارد عمل شدیم.
وی یادآور شد: در این عملیات 62 دستگاه تانکر سوخت کشف و همچنین در شرق استان تهران 28 مخزن سوختی مورد رصد قرار گرفت از طرفی در خراسان رضوی 83 دستگاه خودرو حامل سوخت را کشف کردیم، در واقع باید بگویم در این عملیات ضربتی چهار میلیون لیتر فرآورده نفتی قاچاق کشف و توقیف شد.
این مقام انتظامی افزود: پس از دستگیری اعضای اصلی باند، روند بررسی پرونده و تحقیقات تکمیلی ادامه داشت که در این میان مدیرعامل، اعضای هیئت مدیره برخی شرکتها، کارچاقکنها، برخی جایگاهداران، رانندگان و سایر افراد دخیل شناسایی شدند.
مقیمی یادآور شد: در ادامه تحقیقات، 20 کارگاه بزرگ و کوچک در امر تهیه فرآوردههای نفتی همکار با این شرکت متخلف شناسایی شدند که پرونده را وارد فاز جدیدی از تحقیقات کرد.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی درباره ریشه و منشاء اصلی این تخلفات عنوان کرد: منشاء اصلی تأمین این سوختها، برخی از جایگاهداران سوختی هستند؛ بعضی از آنها با استفاده از کارتهای سوخت اجارهای، اقدام به تأمین نیازهای سوختی این شرکت میکردند.
وی در هشدار به سودجویان عنوان کرد: به تمام کسانی که به هر دلیلی کارت سوخت خود را اجاره میدهند، هشدار میدهم که با این دست از تخلفات برخورد و در روند شناسایی متخلفان اینگونه جرایم تا آخرین حلقه عامل، موضوع را پیگیری میکنیم.
این مقام انتظامی با اشاره به سابقه فعالیت اعضای این شرکت تصریح کرد: متأسفانه اعضای این شرکت چندین سال است که اقدام به فعالیتهای مجرمانه میکنند و در بررسی اقداماتشان، در 6 ماهه دوم سال قبل ، 100 میلیون لیتر فرآوردههای نفتی را قاچاق کردهاند.
این مقام مسئول متذکر شد: اموال منقول و غیرمنقول این افراد که از طریق این پرونده به دست آمده مصادره، حسابهای بانکیشان مسدود، منازل مسکونی متخلفان شناسایی و چندین دستگاه خودرو خارجی و لوکس از اعضای این شرکت کشف شده است.
مقیمی اضافه کرد: متأسفانه در حال حاضر کارگاههای غیرفعالی داریم که سهمیه سوخت دریافت و این سهمیه را به صورت قاچاق به کشورهای همسایه منتقل میکنند که بخشی از فعالیت این شرکتها نیز در این راستا بوده است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی خاطرنشان کرد: به نظر میرسد که باید هزینه قاچاق را بالا ببریم به گونهای که هیچ مجرمی، پس از یکبار دستگیری، دیگر به سمت و سوی تکرار جرم نرود.