به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، برخی منابع آگاه یمنی گفتند که امارات بندر بلحاف در سواحل خلیج عدن را به پادگان نظامی و مرکز آموزش گروههای مسلح وابسته به «المجلس الانتقالی الجنوبی» (شورای انتقالی جنوب) تحت حمایت خود تبدیل کرده است.
وبگاه «العربی الجدید» به نقل از این منابع افزود که ائتلاف نظامی اماراتی-سعودی از پنج سال پیش از زمان آغاز جنگ علیه یمن مانع از احیای اقتصاد این کشور ممانعت بعمل میآورد.
بلحاف بزرگترین پروژه اقتصادی در تاریخ یمن است که باعث شده این کشور در ردیف کشورهای صادرکننده گاز طبیعی در سطح جهان قرار گیرد، تولیدات این بندر سالانه به حدود ۶.۷ میلیون تُن میرسد و قرار بود هر سال ۱۰۰ الی ۱۰۵ تانکر صادرات داشته باشد و پیشبینی میشود که درآمد حاصله از این صادرات ظرف ۳۰ سال به ۵۰ میلیارد دلار برسد.
در همین رابطه «احمد حارث» کارشناس فنی و مهندسی شرکت گاز طبیعی یمن میگوید که نهادهای وابسته به ائتلاف سعودی خطوط لوله بین پایگاههای تولید گاز را در مناطق ۱۸ نفتی در مأرب که در مجاورت بنادر صادراتی همانند بلحاف در شبوه قرار دارند، مسدود کردهاند و یمن در نتیجه جنگ و کارشکنیهای ائتلاف سعودی، بازارهای بینالمللی را از دست داده است.
بر اساس این گزارش، شهرهای جنوبی یمن از جمله عدن شاهد شورش گروههای وابسته به امارات است که اخیرا نیز مراکز دولتی از جمله بانک مرکزی سیطره یافته و مانع آن شدند تا درآمدهای مالیاتی و گمرکی به بانک مرکزی تحویل داده شود حال آنکه یمن با بحران شدید اقتصادی و نابسامانی وضعیت ارز و ذخیره ارزی مواجه است.
العربیالجدید همچنین به نقل از برخی کارشناسان گزارش کرد که امارات اهداف خود در یمن را با دقت بالایی انتخاب کرده و بر جزیره سقطری و بنادر مهم نفتی و گازی از جمله بندر بلحاف و برخی پایگاههای مهم استراتژیک در ساحل غربی همانند بندر المخا، ذوباب، رأس عمران، جزیره میون در تنگه استراتژیک بابالمندب سیطره یافته است.
بر پایه این گزارش، اداره محلی و مسئولان استان شبوه تا کنون بارها در نامهای رسمی به «عبدربه منصور هادی» رئیسجمهور مستعفی یمن از وی خواستهاند تا موضعی در خصوص گسترش نفوذ امارات بر بندر بلحاف به عنوان مهمترین تأسیسات اقتصادی کشور اتخاذ کند.
یک مسئول یمنی در این باره گفت که شرکتهای خارجی آماده همکاری با دولت مستعفی یمن هستند اما هر گونه تعامل با هر نهاد دیگری را رد میکنند در نتیجه یمنیها بهای سنگینی برای توقف فعالیت در مهمترین پروژه اقتصادی پرداخت میکنند.
«عصام مقبل» پژوهشگر اقتصادی نیز در این باره به عملیاتهای ترور در شبوه اشاره میکند و میگوید که آخرین مورد ترور ناکام «محمد بن عدیو» استاندار شبوه در ژوئن گذشته یا حادثه امنیتی اخیر در منطقه نصاب واقع در شمال غربی شبوه بود که گروههای مسلح در این استان دست به خرابکاری عمدی برای ناآرام کردن این استان زدند.
انتهای پیام/ص