کد خبر: ۱۳۹۶۴۰
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۹ - ۰۳:۰۶
اشاره مقام معظم رهبری به کتابی که از انحطاط امریکا پرده برمی‌دارد
انحطاط نظام سیاسی امریکا بخش مهمی از کتاب‌های افشاگرانه علیه ترامپ را تشکیل می‌دهد که در این بین «ترس» نوشته وودوارد، یکی از مهم‌ترین این کتاب‌هاست که مورد توجه مقام معظم رهبری نیز قرار گرفته است.
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: چند ساعت پیش از آغاز رأی‌گیری انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری در ایالات متحده، رهبر معظم انقلاب در سخنرانی به مناسبت یوم‌الله ۱۳ آبان، به یک کتاب مهم درباره اوضاع داخلی امریکا اشاره کردند. این سخنان آنقدر اهمیت داشت که در صفحه توئیتر مقام معظم رهبری نیز بازتاب داشت. رهبر انقلاب فرمودند: «امریکا به شدت دچار انحطاط است. این حرف خود نویسندگان داخل امریکاست. در این سال‌ها چند کتاب نوشته‌اند که پرده‌ها را بالا می‌زند. یکی از این کتاب‌ها را که به فارسی ترجمه شده، خواندم، پر از شواهد انحطاط امریکاست. تمام کتاب نشان‌دهنده انحطاط نظام سیاسی با حرکات رئیس‌جمهور امریکاست.» در توئیت تصویر کتاب «ترس» نوشته باب وودوارد منتشر شده بود تا کتابی که رهبر انقلاب به آن اشاره کرده بودند، مشخص شود.

مقام معظم رهبری پیش از این در سال ۹۷ با حضور در نمایشگاه کتاب تهران کتاب «آتش و خشم» را نیز که کتابی افشاگر درباره ورود ترامپ به کاخ سفید بود، تورق کرده بودند.

«ترس» تنها یکی از چندین عنوان کتابی است که در دوره ریاست جمهوری ترامپ منتشر شده و در آن به شرایط بحرانی نظام سیاسی امریکا و اختلافات شدید سیاسی در آن کشور پرداخته شده است؛ مسائلی که کمتر در رسانه‌های جریان اصلی وابسته به امپرالیسم رسانه‌ای غرب به آن‌ها پرداخته می‌شود.
 
«ترس» و «خشم» در امریکا

کتاب «ترس» که در ایران با عنوان «وحشت» نیز منتشر شده است، با عنوان کامل «ترس، ترامپ در کاخ سفید»، اولین کتاب ضدترامپ نیست که در امریکا منتشر شده است، ولی آنقدر مورد توجه قرار گرفته که می‌توان گفت یکی از مهم‌ترین آثار مکتوبی است که به پشت پرده کاخ سفید تحت ریاست ترامپ پرداخته و به موضوعاتی اشاره کرده که دولت امریکا اصلاً دوست ندارد مردم در جریان آن قرار بگیرند. یکی از دلایلی که باعث شد «ترس» تا این حد با اقبال روبه‌رو شود، نویسنده آن «وودوارد» مرد افسانه‌ای روزنامه‌نگاری تحقیقی است.

نام «باب وودوارد» و همکارش «کارل برنشتاین» که با روزنامه‌نگاری تحقیقی گره خورده است، همزمان با رسوایی «واتر گیت» در دهه ۷۰ میلادی بر سر زبان‌ها افتاد. ریچارد نیکسون رئیس‌جمهور وقت امریکا در انتخابات ریاست جمهوری، برای اطلاع از برنامه‌های حزب دموکرات، دستور نصب دستگاه‌های شنود در محل ستاد انتخاباتی دموکرات‌ها را داد. همچنین در جریان این اقدام غیرقانونی برخی از اسناد از دفتر ستاد به سرقت رفت. وودوارد و برنشتاین دو خبرنگار روزنامه «واشنگتن پست» با به دست آوردن اطلاعاتی از این اقدام نیکسون آن را پیگیری کردند و با انتشار نتایج تحقیقات آن‌ها در روزنامه، رسوایی بزرگ سیاسی در امریکا به وجود آمد و نیکسون از مقام خود کنار رفت. «واترگیت» که هنوز هم نمادی از رسوایی سیاسی به شمار می‌رود، نام «وودوارد» را به عنوان روزنامه‌نگار تحقیقی بر سر زبان‌ها انداخت. این روزنامه‌نگار تا به حال چندین کتاب افشاگرانه منتشر کرده است. وودوارد، در سال‌های اخیر دو کتاب مهم افشاگرانه درباره پشت پرده اتفاقات سیاسی در دولت ترامپ نوشته و منتشر کرده است.

در بخشی از کتاب «ترس» وودوارد در وصف ترامپ می‌نویسد: «واقعیت این بود که در سال ۲۰۱۷ امریکا توسط یک رهبر عصبی، دمدمی مزاج و غیرقابل پیش‌بینی اداره می‌شد. کارکنانش در کنار هم جمع شده بودند تا جلوی چیزی را که از آن با عنوان خطرناک‌ترین تصمیمات ناگهانی رئیس‌جمهوری یاد می‌کردند، بگیرند.»

ترامپ پس از انتشار کتاب «ترس»، بار‌ها تلاش کرد محتوای کتاب را زیر سؤال ببرد و در چند توئیت تلاش کرد این گونه وانمود کند که نویسنده اطلاعات دقیقی نداشته است، البته وی در جای دیگری از اینکه به راحتی اطلاعات داخل کاخ سفید در اختیار روزنامه‌نگاران قرار می‌گیرد، انتقاد کرده است. «ترس» در سال ۲۰۱۸ و «خشم» در سال ۲۰۲۰ کتاب‌هایی هستند که ترامپ را بسیار آزار داده‌اند. وودوارد در کتاب «خشم» (rage) که تنها چند ماه پیش از انتخابات امریکا منتشر شد، متن نامه‌های محرمانه‌ای را که ترامپ برای رؤسای کشور‌های خارجی ارسال کرده افشا می‌کند. همچنین برخورد سهل‌انگارانه ترامپ با کرونا از جمله بخش‌های کتاب «خشم» است.

کتاب‌ها علیه ترامپ

وودوارد تنها کسی نیست که با انتشار کتاب علیه دولت ترامپ افشاگری کرده است. طی چهار سال گذشته، کتاب‌های متعددی در این زمینه منتشر شده‌اند. یکی از اولین کتاب‌های ضد ترامپ که در ایران نیز منتشر شده است، «آتش و خشم» نوشته مایکل وولف است. وولف نیز مانند وودوارد یک روزنامه‌نگار است و در این کتاب به جنگ درونی که در کاخ سفید بعد از ورود ترامپ رخ داد، پرداخته است. نویسنده «آتش و خشم» از تاثیر افراد مختلف از جمله «جراد کوشنر» بر ترامپ و تغییر سیاست‌های دولت امریکا بر اثر همین تاثیرپذیری ترامپ خبر داده است. دیگر کتابی که انتشار آن باعث خشم ترامپ و اطرافیانش نشد، «اتاقی که در آن اتفاق افتاد» است. این کتاب که خاطرات «جان بولتون» مشاور سابق امنیت ملی امریکا و یکی از مشهور‌ترین چهره‌های ضد ایرانی است، حاوی اطلاعات مهمی درباره تصمیم‌های ترامپ درباره مسائلی، چون خروج از برجام، اختلافات ترامپ با دولتمردان امریکایی، دیدار‌های ترامپ با رهبر کره‌شمالی، مسائل سوریه و انهدام پهپاد جاسوسی امریکاست. ترامپ علاوه بر روزنامه‌نگاران و سیاستمداران، از سوی خانواده‌اش نیز با افشاگری‌هایی روبه‌رو شده است. مری ترامپ برادرزاده رئیس‌جمهور امریکا چندی پیش کتاب «خیلی زیاد، اما همیشه ناکافی» را منتشر کرد و در آن به فضای خانوادگی ترامپ پرداخت. برادرزاده ترامپ عمویش را دچار ناهنجاری‌های رفتاری معرفی کرده که حتی با فرزندان خود بداخلاقی می‌کند.

«نااومی کلاین» روزنامه‌نگار امریکایی در کتاب «نه گفتن کافی نیست!» (ظهور ترامپیسم)، سیاست‌های ترامپ را در به قدرت رسیدن بررسی و نتایج سیاست‌های وی در ایجاد بحران‌های متعدد در ایالات متحده را تبیین کرده است.

مایکل کوهن، وکیل سابق ترامپ کتاب «بی‌وفا» را منتشر کرده که در آن به جرائمی که ترامپ مرتکب شده، پرداخته است، از جمله پرداخت حق‌السکوتی که ترامپ به دو زن تن‌فروش پرداخت کرده بود تا درباره رابطه نامشروع با وی سکوت کنند.

از دیگر کتاب‌هایی که می‌تواند برای مطالعه درباره شرایط امریکای تحت سلطه ترامپ مفید باشد، می‌توان به کتاب «چگونه ترامپ انتخابات ۲۰۲۰ را می‌دزدد؟» نوشته گرگ پلاست، «انتخاب» ولید فارس، «بازی شرورانه» ریک گیتس و «هنر معامله او» ماری جوردن اشاره کرد.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار