حجتالاسلام و المسلمین سید مصطفی مجیدی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوین درباره میزان مالکیت سازمان اوقاف در مورد اراضی مورد مناقشه شهر صنعتی البرز اظهار داشت: 5 دانگ از کل زمینهای شهر صنعتی البرز مطابق اسناد کهن و قدیمی وقفی است؛ اما در این حوزه هیچ اصراری بر مالکیت نداریم و آماده تعیین تکلیف این اراضی توسط دستگاه قضایی هستیم.
وی اضافه کرد: اگر موقوفه بودن اراضی مذکور در دادگاه اثبات شود، اداره کل اوقاف و امور خیریه مبلغ خیلیکمی را به عنوان اجاره از افرادی که بر روی این اراضی خانه، واحد تولیدی و یا مستحدثات دیگری ساختهاند، دریافت خواهد کرد. ضمن اینکه اوقاف فقط بر عرصه یا همان زمینها مالکیت دارد و اعیان یا همان مستحدثات متعلق به افراد است.
مجیدی با انتقاد از صحبتهای برخی مسئولان در مورد اینکه وقف به یکی از مشکلات پیش روی توسعه در استان تبدیل شده است، تصریح کرد: وقف مشکل نیست، بلکه گشایش است و صدها سال است که بخشی از اقتصاد مسلمانان به ویژه مردم کشور از طریق همین موقوفات شکل گرفته و بهراستی وقف چشمه همیشه جاری است.
اوقافی بودن 18.5 درصد اراضی قزوینیها
مدیرکل اوقاف استان قزوین در جواب این سؤال که چند درصد زمینها و اراضی متعلق به مردم در استان موقوفه است، گفت: 18.5 درصد مستثنیات یا همان زمینهای متعلق به مردم در استان قزوین جزو موقوفات هستند که سند اوقافی دارند و البته بیشتر این اراضی موقوفه در اختیار کشاورزان و زارعان قرار گرفتهاند.
مجیدی با اشاره به درآمد خیلی پایین سازمان اوقاف از اراضی کشاورزی موقوفه در استان قزوین افزود: از هر هکتار زمین کشاورزی حاصلخیز در استان قزوین ماهانه حدود 50 هزار تومان به عنوان سهم واقف از کشاورز یا زارع گرفته میشود که درآمد ناچیزی است؛ بنابراین نمیتوان گفت که وقف یک مشکل برای مردم در استان قزوین است.
وی ادامه داد: برنامه اداره کل اوقاف استان قزوین این است که تا حد امکان از طریق احیای اراضی موقوفه بلااستفاده در راستای ساخت مسکن محرومان و ایجاد درآمد پایدار برای نیازمندان اقدام کند.
انتهای پیام/ح