به گزارش برنا، به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، احمد رحمانیان با اشاره به جلسه دادستانی تهران با سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی افزود: یکی از مشکلات و روشهای ارتکاب جرم بحث استفاده از سیم کارتهای فاقد هویت یا با هویتهای جعلی است بر این اساس دادستانی تهران برای پیشگیری از وقوع جرم به این موضوع ورود کرده است.
وی ادامه داد: متاسفانه برخی با استفاده از این سیم کارتهای بدون هویت یا با هویت جعلی مردم را پای عابربانکها کشانده و از آنها کلاهبرداری میکنند و برخی نیز در فضای مجازی از این سیم کارتها استفاده میکنند و مرتکب جرم میشوند که در این راستا در جلسهای با حضور مسئولان وزارت ارتباطات تدابیری اتخاذ شده است.
معاون دادستان تهران اضافه کرد: در این راستا مالکان سیم کارتها میتوانند با ارسال پیامک به شماره ٣٠٠٠١٥٠ از تعداد سیم کارتهایی که به نامشان است مطلع شوند و از سیم کارتهایی که دیگران استفاده میکنند و مورد تاییدشان نیست مطلع و روند قانونی را پیگیری و با مراجعه به اولین دفاتر خدمات ارتباطی سیم کارت را قطع کنند زیرا در صورت وقوع جرم مسئولیت برعهده فردی خواهد بود که سیم کارت به نامش است.
رحمانیان اظهارداشت: علاوه بر این وراث باید نسبت به تعیین تکلیف یا قطع سیم کارتهایی که صاحبان آن فوت کرده اند اقدام کنند زیرا در صورت سو استفاده وراث مسئولیت حقوقی و قانونی دارند.
معاون دادستان تهران همچنین به دفاتر خدمات ارتباطی نیز هشدار داد: در صدور سیم کارت نظارت و حساسیت کافی داشته باشند تا صدور سیم کارتها منطبق با سامانه ثبت احوال باشد و هویت مالکان نیز احراز شده باشد.
رحمانیان با تاکید بر اینکه دفاتر خدمات ارتباطی متخلف تحت پیگرد قانونی قرار میگیرند، ادامه داد: در این راستا مقرر شده تا به صورت محسوس یا نامحسوس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از دفاتر ارتباطی بازدید تا چنانچه تخلفی انجام میشود با آنها برخورد شود.
معاون دادستان تهران به یکی دیگر از تدابیر اتخاذ شده برای صدور سیم کارت اشاره کرد و توضیح داد: علاوه بر این مقرر شد که طی ٤٥ روز آینده سیم کارت با اثر انگشت و بیومتریک صادر شود تا صدور سیم کارت با مدارک جعلی به طور کامل از بین برود.