کد خبر: ۱۵۳۳۲۴
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۴
در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: خرید حقوقی‌ها در روز‌های منفی، باعث ایجاد تناقضی بین رفتار و تفکرات بسیاری از سهامداران بازار سرمایه شده است.

بورسپیمان مولوی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ، در رابطه با تاثیر عملکرد حقوقی ها مبنی بر اینکه در روزهای منفی سهام خریداری و در روزهای مثبت فروش های سنگین انجام می دهند، بر بازار چیست؟ گفت: در ایران اقتصاد دولتی‌ و کنترل شرکت ها دست دولت است البته تعدادی از شرکت ها نیز خصوصی هستند؛ در نتیجه امکان دارد این برداشت شود که نباید چنین خرید و فروش‌هایی توسط حقوقی‌ها در بازار صورت گیرد.

او گفت: در این شرایط تناقض بین رفتار و تفکرات افرادی که می خواهند این نوع خرید و فروش را انجام دهند،  ایجاد می‌شود، اما در آخر تمام افراد به دنبال حداکثر سازی سود خود هستند،  اینکه حقوقی‌ها باید حتما طبق دستور عملکرد خاصی در شرایط مختلف بازار معامله انجام دهند، این نوع تفکر به رویکرد شعاری باز می‌گردد.

کارشناس بازار سرمایه در مورد علت این رفتار حقوقی‌ها پاسخ داد: از تیرماه، وقتی نرخ سود بین بانکی در حال افزایش یافتن بود، بسیاری از افراد از طریق استفاده از اطلاعاتی که ازبازارهای بین بانکی داشتند، از بازار خارج شدند. 

وی افزود: روند ورود حقیقی‌ها به بازار به قدری سنگین بود که با ورود نقدینگی آن ها به بازار ارزش ذاتی سهام ها با ارزش اسمی (تابلو) فاصله زیادی گرفت در نتیجه آن رشد چشمگیر رقم خورد. 

مولوی در پاسخ به این سوال که با توجه به خرید‌های حقوقی‌ها در این مدت، مردم چه عکس العملی باید نشان  دهند؟ گفت: مردم (سرمایه گذاران حقیقی) باید از مثلث کارپمن خارج شوند، مثلث کارپمن، یک مثلثی در سرمایه گذاری است، تحت این عنوان که در این مثلث یک ناجی و  یک آزاردهنده و یک قربانی داریم، ما وقتی خود را در سرمایه گذاری در شرایط قربانی قرار دهیم، جواب نمی‌گیریم و مردم همیشه باید در سرمایه گذاری به چند نکته توجه کنند: ۱-استراتژی ذخیره ۲-داشتن حد ضر و حد سود که بر مبنای آن خود را بیشتر از این معطل نکنند ۳- براساس گفته‌ هیچ شخصی به بازار وارد یا خارج نشوند و اگر افرادی زیان کردند و داخل زیان هستند، بهترین زمان برای جایگزین کردن سهام‌های ضعیف، با سهام‌های بنیادی قوی، در صورتی که نمی‌خواهند از بازار خارج شوند، همچنین هم اکنون تمام بازار‌های موازی در حالت تعلیق هستند و همیشه باید بازار سرمایه بتواند از بازار‌های موازی برای حفظ ارزش ثروت و دارایی استفاده کند.

وی افزود: یک مغالطه‌ای همیشه در بازار سرمایه وجود دارد که می‌گویند، بلند مدت فکر کنید، این بزرگترین مغالطه در سرمایه گذاری است، هیچ چیز در اقتصاد ایران بلند مدت نیست، که این موضوع با افق بلندمدت یک صنعت فرق دارد.

کارشناس بازار سرمایه در پایان درباره آینده بورس با توجه به عملکرد حقوقی‌ها بیان کرد: باید روند ورود حقیقی‌ها به بازار را بررسی کرد و اگر ورود حقیقی ۴-۵ روز مثبت باشد، شاهد این هستیم که حقیقی‌هایی که دچار تنش شدند، از بازار خارج می‌شوند و اگر ورود نقدینگی توسط حقوقی‌ها ادامه داشته باشد، یکسری حقیقی‌های دیگر هم وارد بازار می‌شوند و از مهرماه طبق روند ورود و خروج نقدینگی، به هر میزانی که حقوقی‌ها نقدینگی وارد بازار می‌کنند، حقیقی‌ها از بازار خارج می‌کنند، که این چرخش تا جایی ادامه می‌یابد که  به تعادل می‌رسد، که از مهرماه این چرخش ۲ بار اتفاق افتاده است.

انتهای پیام/

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار