اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری در نشست خبری مشترک با چانگ سیه کیون نخست وزیر کره جنوبی با بیان اینکه « سال آینده شصتمین سال برقراری روابط دیپلماتیک ایران و کره است»، اظهار کرد: در طول این سالها روابط از حجم بالایی برخوردار بوده است و شرکتهای کرهای در بخشهای مختلف اقتصادی ایران حضور داشتند بهطوری که در سال ۲۰۱۲ حجم مبادلات دو کشور به ۱۷ میلیارد دلار رسید.
وی همچنین با بیان اینکه «دو کشور ایران و کره از زمینههای همکاری و مشارکت بسیار زیادی برخوردار هستند»، خاطرنشان کرد: ایران و کره جنوبی به عنوان دو کشور آسیایی در غرب و شرق آسیا نقش مکمل یکدیگر در زمینه اقتصادی دارند.
معاون اول رئیس جمهوری افزود: متاسفانه در سه سال گذشته به دلیل پیروی کره جنوبی از تحریمهای غیرقانونی آمریکا علیه ایران که فاقد هرگونه مشروعیت بینالمللی است، مناسبات دو کشور دچار رکود و کمتحرکی زیادی شده است. کاهش مناسبات دو کشور در حالی است که هیچگونه تحریم بینالمللی از جمله تحریم سازمان ملل علیه ایران وجود نداشته است.
جهانگیری گفت: متاسفانه اقدام بانکهای کرهای در مسدود کردن ۷ میلیارد دلار منابع ارزی ایران که حاصل فروش قانونی و مشروع نفتی و میعانات گازی به این کشور بوده، روابط دو کشور را دچار رکود جدی کرده است.
وی اضافه کرد: اقدام بانکهای کرهای در مسدود نمودن منابع ارزی ایران در حالی است که ملت ایران به دلیل شرایط کرونایی و پیامدهای اقتصادی و بهداشتی آن به شدت به این منابع ارزی نیاز دارند و این اقدام کرهایها دولت ایران را از منابع عمده ارزی خود برای خرید تجهیزات پزشکی، دارو و سایر نیازهای اساسی کشور محروم کرده است.
معاون اول رئیس جمهوری اظهار کرد: متاسفانه در این شرایط سخت حتی شرکتهای کرهای از فروش دارو و تجهیزات پزشکی هم به ایران خودداری کردند و در نتیجه این اقدامات متاسفانه وجهه و جایگاه کره نزد مردم ایران که همواره مثبت و دوستانه بوده، آسیب زیادی دیده است.
جهانگیری ادامه داد: در عین حال ما سفر جناب نخست وزیر به ایران را به فال نیک میگیریم و امیدوار هستیم که با تحرکات و اقدامات جبرانی کره این امکان فراهم شود که جایگاه کره در ایران بهبود یابد. طبعاً دولت جمهوری اسلامی آمادگی دارد به شرط برداشتن گامهای موثر و ملموس از سوی کره، به این کشور برای جبران گذشته کمک کند.
وی گفت: در دیدار خصوصی و عمومی با آقای نخست وزیر بهطور صریح و شفاف انتظارات جمهوری اسلامی ایران از کره را مطرح کردم و از ایشان خواستم در جهت جبران گذشته تلاش کند.
معاون اول رئیس جمهوری ادامه داد: خوشبختانه آقای نخست وزیر به دلیل سفر قبلی خود به ایران به عنوان رئیس پارلمان با کشور ما به خوبی آشنایی دارند و از توانمندیها و ظرفیتهای ایران برای مشارکت و همکاری با کره به خوبی آگاه است.
جهانگیری گفت: با توجه به شکاف ایجادشده در روابط و انتظار بهحق مردم از دولت، ما از دولت کره میخواهیم در اسرع وقت منابع ارزی ایران را آزاد و مشکلات سالهای اخیر را با اقدامات عملی جبران کند.