هنگامی که وی در ادامه گفت «ما راه تعامل را به جای تقابل در پیش گرفتیم و البته آن پیام زیبا را هم داشت که دیگر ایرانی را تهدید نکنید!»، حاضران در این مراسم برای رئیس جمهوری کف زدند.
اهم سخنان وی را در ادامه بخوانید:
این کار بزرگ باتلاش مردم و هدایت های مقام معظم رهبری انجام شد. ایشان این مساله را به عنوان یک مساله اهم همیشه مدنظر داشتند و هر وقت از ایشان وقت خواستیم، محیا کردند.
این وحدت در جامعه به دلیل حضور رهبری در این مورد هستند و در روز عیدفطر هم گفتند مبادا این موضوع تبدیل به دودستگی در کشور شود.
در یک بازی ورزشی هم برای تیم مقابل کف نمی زنند. اگر ایرانی هستند و خون ایرانی در رگ های آنهاست، نباید برای تیم مقابل کف بزنن. چه در فوتبال چه در والیبال. همه باید برای پیروزی تیم کشورشان در مقابل رقیب کف بزنن. می شود کسی ایرانی باشد و برای این کار پر عزمت کف نزند؟
در همه امور ما پیروزیم، اگر همه ملت به صحنه بیاید.
در مساله سلامت که موضوعی مهم برای همه ملت است و دولت آن را در اولویت کار خود قرار داد، یک قدم دولت برداشت و یک قدم مردم برداشتند. این گام های متقابل باید ادامه یابد.
سلامت مردم فقط با پزشک و بیمارستان حل نمی شود. بلکه مردم هم باید به صحنه بیایند. سلامت که فقط شستن سبزی و میوه نیست. از آن بوق بی دلیل در خیابان و رانندگی بی ملاحظه در جاده ها شروع می شود. از بداخلاقی ها در سایت ها و برخی روزنامه ها که انشالله در صداوسیما نیست، آغاز می شود! چقدر باید B12 مصرف کنید که اعصابتان راحت شود!
انسان از ماده انس است و با همتای خودش انس می گیرد. بدون انس و تنها در غار نمی توان زندگی کرد. انس اساس نشاط و روحیه است و درمان دردها از اینجا شروع می شود. پزشک ها هم وقتی نمی توانند کاری بکنند می گویند ریشه درد از اعصاب است و خودشان را خلاص می کنند!
باید سازمان های مردم نهاد در این زمینه فعال شوند و جامعه و مردم را تشویق کنند که در امر سلامت وارد شوند. اصلاح رفتار، اخلاق، برخورد یک نفر هم خیلی مهم است. یک نفر یک نفر باید پیش رویم.
گاهی فکر میکنیم که درمان در اختیار پزشک و بیمارستان است، اما گاهی یک احوال پرسی، به بیمار روحیه می دهد. کار پزشک ها هم غیر از کار درمان، باید روحیه دهی باشد. مهم است که از لحاظ روحی و روانی، جامعه را به حالت خوبی برگردانیم. مثلا به منزل یک بیمار صعب العلاج سر بزنیم و حالش را بپرسیم.
سازمان های مردم نهاد برای درمان بیماری های مختلف تلاش کنید و به افراد گرفتار کمک کنید. به دانشجویان با استعداد پزشکی کمک کنید. این کمک او را به متخصص رده بالا در کشور تبدیل می کند. در همه زمینه ها باید تلاش کرد و فعال شد.
سخن آخر این است که در امر سلامت دولت به این نکته توجه کرد که در ادامه یارانه به جای تقسیم پول، بخشی از آن را به درمان و بهداشت اختصاص دهد. سازمان های مردم نهاد هم باید وارد عرصه شوند و به همه اقشار نیازمند کمک، کمک کنند. مشارکت دولت با سازمان های مردم نهاد و مردم ما را به نقطه مطلوب می رساند.
از وزارت سلامت یا همان وزارت بهداشت که آقای دکتر هاشمی در آن بار بسیار سخت و سنگینی را به دوش کشیدند، یاد کنم. ایشان یک طرف در وزارت بهداشت هستند و از طرف دیگر در سازمان برنامه هستند تا بودجه لازم را تامین کنند. انشالله تلاش دوستانمان در مذاکرات هم سبب می شود که هزینه های مالی این بخش هم تا حدودی تامین شود. البته چندماعی طول میکشد تا این پول به کشور برسد.