کد خبر: ۱۷۹۱۷۹
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۳:۵۶
همزمان با سلطه طالبان اعلام شد؛
«یونسکو» اعلام کرد که افغانستان به دلیل احتمال اوج گرفتن خشونت‌ها در پی بازگشت طالبان به قدرت، با خطر عقب نشینی از دو دهه تلاش برای آموزش کودکان به ویژه دختران مواجه است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از یورونیوز، سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد موسوم به «یونسکو» اعلام کرد که افغانستان به دلیل احتمال اوج گرفتن خشونت‌ها در پی بازگشت طالبان به قدرت، با خطر عقب نشینی از دو دهه تلاش برای آموزش کودکان به ویژه دختران مواجه است.

یونسکو به تازگی با انتشار بیانیه ای، پیش بینی کرده است که با افزایش تعداد آوارگان افغان، خطر تشدید موانع آموزشی در مقابل کودکان و رخ دادن «فاجعه نسلی» وجود دارد، به گونه‌ای که «این فاجعه می‌تواند بر توسعه پایدار افغانستان در سال‌های آینده تأثیر منفی بگذارد.»

اُدره آزوله، مدیر کل یونسکو گفت: «آنچه در افغانستان در خطر است، ضرورت مطلق حفظ پیشرفت‌های به دست آمده در آموزش به ویژه برای دختران و زنان است.»

در حال حاضر طالبان که پس از تسلط بر کابل، اداره کشور افغانستان را برعهده گرفته، دستور داده است که دانشجویان دختر در دانشگاه‌های خصوصی که در سال‌های گذشته رشد داشته‌اند باید از دانشجویان پسر جدا شوند. همچنین بر اساس دستور طالبان، دانش آموزان دختر باید حجاب کامل مورد تأیید آن‌ها را داشته باشند.

از نظر یونسکو، سیاست‌های طالبان برای اداره مراکز آموزشی، «ضربه بزرگی به مشارکت زنان در آموزش عالی و آموزش دختران وارد می‌کند، به گونه‌ای که بر زندگی و کار آنها تأثیر منفی می‌گذارد.»

یونسکو از پایان کمک‌های بین‌المللی به عنوان تهدید دیگر آموزش دانش‌آموزان افغان نام برده است، زیرا نیمی از هزینه‌های آموزشی در افغانستان از این راه تأمین می‌شده است. این در حالی است که پیشتر با وجود کمک‌های بین‌المللی به موضوع آموزش در افغانستان، حقوق معلمان به طور معمول دیر پرداخت می‌شده است.

یونسکو بر این نظر است که حتی پیش از بازگشت دوباره طالبان به قدرت، چالش‌های آموزش در افغانستان پررنگ بوده است. در گزارش یونسکو آمده است: «در حالی که ۹۳ درصد کودکان دبستانی در خواندن مهارت ندارند اما نیمی از آن‌ها در مدرسه‌ها ثبت نام نمی‌کنند.»

از همین رو این نهاد بین‌المللی با وجود رشد ۵۸ درصدی تعداد معلمان، خواستار تلاش برای «رفع موانع» ورود دختران به مدارس با استخدام معلمان زن بیشتر به ویژه در مناطق روستایی افغانستان شده است.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار