به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، آیتالله عبدالکریم عابدینی بعدازظهر امروز در دیدار با کارکنان مجتمع تحقیق و توسعه شهید میثمی اظهار داشت: در مکتب اسلام اخلاق، شرع و حکمت از همدیگر جدا نیستند و در حالی که در ممالک غربی افراد توانستند بین این 3 ساحت فاصله بیندازند، هیچوقت نمیتوانند ساحت اخلاق و شرع یا شرع و حکمت را در دین مبین اسلام از هم جدا کنند.
وی اضافه کرد: امروز بسیاری از اندیشمندان غربزده تلاش میکنند تا اخلاق را به موقعیتها یا افراد خاصی منحصر کنند؛ در حالی که اخلاق را نمیتوان محدود و منحصر کرد و زمانی میتوان از یک جامعه اخلاقمدار صحبت کرد که همه افراد در هر موقعیت و وضعیتی پایبند به اصول اخلاقی باشند و به بهانههایی مانند سختی مسئولیت اخلاق را زیر پا نگذارند.
عابدینی با اشاره به تکلیف سنگین مدیران و مسئولان در پایبندی به اصول اخلاقی ادامه داد: بعضی مدیران را دیدیم که وقتی به یک صندلی رسیدند، به سرعت تغییر رفتار داده و در نهایت دنیا و آخرت خود را از دست دادند و برخی مدیران را هم دیدیم که بین دوران قبل و بعد از مسئولیت آنها تفاوتی نبوده و حتی در قامت مدیر محبوبتر بودند.
وی تصریح کرد: بنابراین هنر مدیران ترویج اخلاقمداری در بین یک دستگاه یا مجموعه اجرایی است و امروز هم باید اخلاق مناسب و مردمداری یکی از ویژگیهای اصلی در انتصاب مدیران باشد.
لزوم توسعه اندیشه قرآنی در میان مدیران
نماینده ولی فقیه در استان قزوین در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم توسعه اندیشه قرآنی در میان مدیران تأکید کرد و گفت: برای رسیدن به عمق معانی قرآنی باید از 4 مرحله عبارت، اشارات، لطایف و حقایق عبور کنیم؛ در حالی که امروز بسیاری از افراد در مرحله عبارت باقی میمانند و به درک کمی از معانی قرآنی قانع میشوند.
وی اضافه کرد: اشارات قرآنی را فقط خواص درک میکنند و هر کسی نمیتوانند معانی موجود در این اشارات درک کند. با این حال باید مدیران ما هم در کنار روحانیت میزان تفکر و تدبر خود را در حوزه قرآن افزایش دهند تا بتوانند اخلاق فردی و کاری خود را مزین به نگاه قرآنی کنند.
عابدینی ادامه داد: اگر میخواهیم از آیات خداوند در قرآن مجید لذت برده و با اتکا به این آیات زندگی خود را متحول کنیم، باید از مرحله عبارت فراتر رفته و با درک اشارات قرآنی درباره ماهیت انسان، دنیا و آخرت و همچنین نحوه شکوفا کردن استعدادها و رسیدن به سعادت آگاه شویم.
انتهای پیام/ش