به گزارش خبرگزاری فارس از سیسخت، استمهال وامهای زلزله زدگان دنا همچنان در هالهای از ابهام بوده و بانکهای عامل استان کهگیلویه و بویراحمد همچنان بیتوجه به مصوبات بانک مرکزی هستند.
شهر سی سخت به عنوان یک شهر توریستی در جنوب ایران از آن با صفت گردشگری یاد میشود که سالانه پذیرای گردشگران فراوانی از تمام نقاط کشور حتی توریستهایی از کشورهای مختلف دنیاست.
شهری که مردمانش با آرامش خاطر با داشتهها و نداشته هایشان گذران زندگی می کردند و از زندگی خود لذت می بردند اما به یکباره معادلات در ۲۹ بهمن ماه سال ۹۹ به هم خورد و شهری که مردمانش آرام و نجیبانه مشغول کار و تلاش بودند دچار حادثه و بحرانی سخت شدند.
زلزله ۵/۶ دهم ریشتری در آخرین ساعات شب این شهر را لرزاند و تقریباً هیچ خانه ای نبود که از لرزش هیولای زلزله در امان باشد، بسیاری از منازل به صورت ۱۰۰ درصدی تخریب شدند و آنها که باقی ماندند دست کمی از تخریبیها نداشتند.
علاوه بر منازل مسکونی شهر سیسخت برخی از روستاهای شهرستان دنا نیز دچار خسارات فراوانی شدند بسیاری از اماکن و فضاهای اداری و آموزشی سی سخت دچار ویرانی و تخریب شدند، مدارس بسیاری در این شهر به صورت کامل و برخی دیگر با درصدهای بالا تخریب شد و عملاً زلزله برای سیسخت چیزی باقی نگذاشت.
دولت پای کار آمد و وام هایی برای زلزله زدگان مصوب کرد تا شاید بتوانند خانه های خود را بسازند و دوباره در آن سکونت کنند، اما به یکباره مصالح ساختمانی به شدت افزایش قیمت داد،دستمزدها چندین برابر شد، مصالح ساختمانی کمیاب و کارخانه های شن و ماسه و سیمان تعطیل شدند و اینها همه بر مشکلات زلزله زدگان افزود.
تنها عده ای توانستند خانه های خود را درست کنند و در آن سکونت گزینند و اکثر مردم بلاتکلیف مانده اند و سرمای زمستان را همچنان در کانکس و چادر به سر می برند و فریاد رسی هم ندارند.
طبق قانون در مناطق زلزله زده و بحرانی ۲ سال استمهال برای دریافت کنندگان تسهیلات در نظر گرفته میشود که متاسفانه بنا به گفته زلزله زدگان شهرستان دنا تاکنون از این قانون مستثنی بودهاند و عده بسیار زیادی از زلزله زدگان هنوز تسهیلات را به طور کامل دریافت نکرده بودند که پیامک واریز اقساط از سوی بانک برایشان ارسال شد و مجبور شدند قسط پرداخت کنند.
و یا اینکه برخی از بانک ها مبلغی از همین تسهیلات را بابت اقساط از حساب زلزله زدگان بدون اجازه برداشت کردند و چندین بار از سوی مسئولان کشوری و استانی قول دادند که مشکل استمهال وام های مردم زلزله زده دنا برطرف می شود ولی تا به امروز چنین نبوده است.
مصوبه بانک مرکزی مبنی بر تصریح در روند استمهال وام های قبل از زلزله شهرستان دنا به استانداری و بانک های عامل و موسسات بانکی ابلاغ گردید و قرار شد ظرف مدت دو هفته این مهم پی گیری گردد و وام های زلزله زدگان استمهال گردد.
بعد از گذشت یک و معطل کردن وام گیرندگان متاسفانه تا به امروز هنوز هیچ وامی استمهال نشده و بانک های عامل استان با دهن کجی به مصوبه بانک مرکزی و نادیده گرفتن حقوق مردم شهر سی سخت همچنان در حال دریافت اقساط وام ها هستند که می طلبد سازمان بازرسی به این مهم ورود کند تا حق این مردم از این بیشتر ضایع نگردد.
انتهای پیام/