جلیل سبحانی در هنگام بهره برداری از فاز دوم تخت جمشید اذعان کرد که این طرح با همت جوانان ایرانی در هلدینگ دانش بنیان HNT به ثمر نشسته است. این طرح در جهت خودکفایی صنعت لاستیک سازی در ایران اجرا شده است.
علاوه بر این جلیل سبحانی در مقام مدیرعامل این هلدینگ دانش بنیان ایرانی اعلام کرد که این هلدینگ 9 قرارداد کاتالیستی با شرکت پژوهش و پتروشیمی منعقد کرده است. لازم به ذکر است که این کاتالیست ها آماده شده و برای تحویل به شرکت پتروشیمی حاضر است. عملکرد این کاتالیست ها در زمینه بنزین سازی، گازوئیل سازی، پلیمری و همچنین کاتالیست های اتیلن اکساید است.
از دیگر دستاوردهای این هلدینگ دانش بنیان بهره برداری از واحد تولیدی کک 10 هزار تنی است که برای رفع مشکلات صنعت فولاد ایجاد شده است.
تلاش های جلیل سبحانی و خودکفایی بنزین:
جلیل سبحانی در رابطه با خودکفایی بنزین می گوید از سال 1387 که تحریم ها به این شدت نبود ایالت متحده که به عنوان سازنده ی انحصاری کاتالیست ها در دنیا شناخته شده است در یک اقدام ناگهانی تصمیم گرفت که فروش کاتالیست به ایران را تحریم نماید. همان طور که می دانید وجود کاتالیست ها در تولید بنزین به عنوان شریان حیاتی محسوب می شود.
سبحانی اذعان داشت که این مسئله باعث شده که شرکت های پتروشیمی از جمله هلدینگ دانش بنیان HNT در رسیدن به مسیر خودکفایی در این مواد تلاش های زیادی انجام داده و در حال حاضر بیش از 90 درصد کاتالیست های مورد نیاز تولید بنزین یورو 4 و یورو 5 در داخل کشور تولید می شود.
مزایایی تولید کاتالیست ها در داخل کشور:
جلیل سبحانی در رابطه با تولید کاتالیست ها اظهار داشته که امروزه در کمال خوشبختی باید به اطلاع عموم برسانیم که ایران در تولید کاتالیست خودکفا شده و می تواند گام بلندی به سمت صادرات این محصول بردارد.
وی در ادامه گفت با توجه به تولید کاتالیست ها در داخل کشور و استفاده ی آن ها و تولید بنزین وطنی باعث شده که یک میلیارد دلار در هزینه ها و مصرف ارزی صرفه جویی شده است همچنین در صورت اقدام به صادرات این محصولات عوایدی حدود 60 میلیارد دلار برای کشور به ارمغان می آورد.
به علت تحریم های شدید علیه ایران امکان صدور هولوگرام برای این تولیدات وجود نداشته است.
اولین پالایشگاه تولید نفت سولفورزدایی شده در ایران:
پس از تولید کاتالیست ها و خودکفایی هگزان نوبت به پرده برداری از اولین پالایشگاه تولید نفت بدون گوگرد توسط جلیل سبحانی رسید این پالایشگاه پس از تلاش های بی وقفه ی جوانان ایرانی در هلدینگ دانش بنیان به ثمر نشسته و در نیمه ی اول سال 99 فاز اول آن آغاز به کار خواهد کرد که تولید آن معادل 500 هزارتن سوخت سولفورزدایی شده است که مناسب سوخت کشتی ها است.
جلیل سبحانی در ادامه ذکر می کند رسیدن به فناوری تولید نفت کوره ای سولفورزدایی شده در خوشبینانه ترین حالت نیاز به 5 سال زمان دارد که با تکیه برتلاش های جوانان ایرانی این اتفاق در مدت دو سال افتاده و به زودی این طرح به مرحله ی تولید خواهد رسید.