کد خبر: ۲۰۸۷۱۵
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۳
«تجارت آنلاین» پیامدهای تاثیر تورم بر معاملات بازار سهام را بررسی کرد؛
کارشناسان بازار سرمایه اعتقاد دارند اگر دوباره رشد هیجانی شاخص بورس تکرار شود تنها سهامداران خرد متضرر خواهند شد.

زنگ خطر رشد حبابی بورس

گروه اقتصاد کلان: افزایش نرخ ارز از ابتدای شروع سال جدید در کنار رشد قیمت کالاها و خدمات،بار تورمی زیادی برای اقتصاد به همراه داشته و اکنون بنظر میرسد بازار سهام نیز متاثر از این افزایش تورم،در مدار صعود قرار گرفته اما باید متذکر شد برخی کارشناسان اعتقاد دارند احتمال دارد مجددا بازار سرمایه در گرداب رشد تورمی غرق شود.

به گزارش«تجارت آنلاین»،کارشناسان بازار سرمایه اعتقاد دارند اگر دوباره رشد هیجانی شاخص بورس تکرار شود تنها سهامداران خرد متضرر خواهند شد.

فتح جدید بورس پس از ۲۰ ماه
شاخص کل بورس با بیش از ۲۲ هزار واحد افزایش کانال یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد را پس از مدت‌ها دوباره فتح کرد. براساس این گزارش،شاخص کل بورس با ۲۲ هزار و ۲۲۵ واحد افزایش تا رقم یک میلیون و ۶۰۶ هزار واحد صعود کرد. این در حالی است که شاخص کل با معیار هم وزن ۱۴۱۱ واحد کاهش یافت و در رقم ۴۴۷ هزار و ۸۱۲ واحد ایستاد. در این بازار ۹۲۲ هزار معامله به ارزش ۷۳ هزار و ۴۰۵ میلیارد ریال انجام شد.پتروشیمی پارس، معدنی و صنعتی گلگهر، فولاد مبارکه اصفهان، معدنی و صنعتی چادرملو، ملی صنایع مس ایران، پالایش نفت تبریز و فولاد خوزستان نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی بورس گذاشتند. شاخص کل فرابورس هم در معاملات امروز با ۶۹ واحد افزایش به رقم ۲۱ هزار و ۶۸۹ واحد رسید. در این بازار ۴۵۹ هزار معامله به ارزش ۳۲ هزار و ۱۵۳ میلیارد ریال انجام شد.سنگ آهن گوهرزمین، فولاد هرمزگان جنوب، سرمایه گذاری صبا تامین، گروه توسعه مالی مهرآیندگان، مجتمع جهانی فولاد سیرجان و پویا زرکان آبدره نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل فرابورس ایران نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی فرابورس گذاشتند.

کارگزاری‌ها می‌توانند از هیجان مشتریان بکاهند
یک کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه کارگزاری‌ها می‌توانند از هیجانات مشتریان بکاهند، خاطرنشان کرد: با ورود افراد زیادی که در طول دو سال گذشته به بازار سرمایه اتفاق افتاد، این بازار از خلاء آموزش و دانش کافی رنج می‌برد؛ چرا که افراد بدون اطلاع از وضعیت نمادها، سودآوری، سود و زیان شرکت‌ها، وضعیت فروش، تاثیر اتفاق‌های سیاسی بر اقتصاد و ... اقدام به خریداری سهم‌ها می‌کردند و زمانی که افراد بدون اطلاعات و دانش کافی اقدام به سرمایه‌گذاری کنند، نتیجه‌اش زیان‌های فراوان است و متاسفانه سرمایه‌گذاران در این مقطع خیلی از بازار سرمایه رنجیده خاطر شدند و خاطره خوبی در بازار سرمایه برای افراد شکل نگرفت. در چنین شرایطی کارگزاری‌ها می‌توانند در کنار سرمایه‌گذاران و سیاست‌گذاران سازمان بورس از هیجانات مشتریان بکاهند و با ارائه خدمات بهتر و خدمات آموزشی و تحلیلی به افراد کمک کنند تا خرید و فروش سهام افراد بر اساس اتفاق‌های هیجانی نباشد و مبتنی بر تحلیل و ارزیابی باشد.این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا بورس در ایران می‌تواند به‌عنوان دماسنج اقتصاد کشور عمل کند، اظهار کرد: بازار سرمایه یک ابزار مدرن مالی است که از حدود ۱۴۰ سال قبل در کشورهایی مانند آمریکا، انگلیس، هلند و ... آغاز به کار کرده و قدمتش در ایران به کمتر از ۵۰ سال می‌رسد.
با توجه به اینکه بیش از ۷۰ درصد بنگاه‌های اقتصادی و تولیدی ایران در بازار سرمایه حضور ندارند، بازار سرمایه نمی‌تواند دماسنج اقتصاد ایران باشد.احمدیان طاهری افزود: بورس در ایران نو پا است و تا حدود دو سال قبل اصلا بازار شناخته شده‌ای نبود و افراد معدودی با بازار سرمایه ارتباط داشتند.
با توجه به سیاست‌های دولت قبل، آحاد مردم درگیر بازار سرمایه شدند و نقش این بازار در اقتصاد کشور پررنگ‌تر شد. بازار سرمایه در این مدت نشان داد که قابلیت بزرگ و توسعه داده شدن دارد و این امر نیازمند ایجاد زیرساخت‌ها است. مشاهده کردیم که با ورود میلیون‌ها نفر به بازار، مشکلاتی ایجاد شد و کارگزاری‌ها آماده این هیجانات نبودند؛ از نظر منابع انسانی، افراد کارآموخته و دانش آموخته، فناوری اطلاعات و ... ایراداتی به وجود آمد و مثلا سامانه‌های معاملاتی متاسفانه دچار مشکل و اختلال می‌شدند. باید برای رشدهای بعدی به فکر ایجاد زیرساخت‌ها باشیم.

بازار سهام یکی از بازارهای هدف برای ورود نقدینگی است
یک کارشناس بازار سرمایه نیز گفت: بازار سهام همواره به عنوان یکی از بازارهای هدف برای ورود نقدینگی محسوب می‌شود؛ البته لازم به ذکر است که گزینه مناسب برای سهامداران حقیقی سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در این بازار است. مسعود بهمنی‌راد، در گفتگو با تسنیم، با اشاره به آخرین وضعیت بازار سهام گفت: رشد پایه پولی و تورم در نخستین ماه‌های سال جاری و اصلاح نرخ مواد اولیه و کالاهایی که از ارز ترجیحی استفاده می‌کردند سبب شده است که انتظارا ت تورمی دوباره نمایان شود. وی، با اشاره به اینکه، شرایط اقتصاد کلان برای ورود به بازار سهام لحاظ شود، تاکید کرد، بازار سهام همواره به عنوان یکی از بازارهای هدف برای ورود نقدینگی محسوب می‌شود؛ البته لازم به ذکر است که گزینه مناسب برای سهامداران حقیقی سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در این بازار، ورود منابع به بازار از طریق صندوق‌های پروژه و استفاده از منابع ارزان‌قیمت برای تأمین مالی شرکت‌هاست تا تجربه تلخ سال‌های قبل تکرار نشود. این کارشناس بازار سرمایه افزود: در سال 1399 شائبه‌ای وجود داشت که یکی از علل اصلی تورم، رشد بازار سهام است که عملاً با ریزش بازار و عدم کاهش تورم شاهد رد این مدعا هستیم و بر اساس بررسی‌های صورت پذیرفته در کشور و سایر نقاط جهان ثابت می‌شود که تورم پدیده‌ای پولی است و بازار سهام پیرو بازارهای موازی و نه جهت‌دهنده به آنهاست.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار