کد خبر: ۲۰۸۷۳
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۴
همزمان با كاهش شديد واردات خودرو مطرح شد
زمزمه‌هاي وجود ركود در صنعت هر روز بيشتر شنيده مي‌شود.‌اين در حالي است كه پيش از‌اين مسئولان دولتي بارها خبر خروج از ركود را اعلام كرده‌اند.
به گزارش روزنامه تجارت، در ميان صنايع مختلف وجود ركود در صنعت بزرگي مانند خودروسازي بيش از ساير صنايع نزديك به شرايط بحراني به نظر مي‌رسد. چند ماهي مي‌شود كه كمپين نخردين خودروي صفر داخلي؛ براي خودروسازان‌ايجاد مشكل كرده است. چند روز قبل بود كه گزارش‌هايي مبني بر اخراج كارگران صنعت قطعه‌سازي نيز شنيده شد؛ خبرهايي كه تاييد آن به معني رسيدن دامنه بحران خودروسازان به قطعه‌سازان است. از طرف ديگر بررسي آمار واردات خودرو طي ماه‌هاي گذشته نشان دهنده كاهش شديد واردات خودرو به كشور است. در‌اين ميان برخي از فعالان بازار از وجود ركود در بازار خودروهاي وارداتي نيز صحبت مي‌كنند. با‌اين حال بسياري از كارشناسان اقتصادي معتقدند كه ركود‌اين روزهاي بازار خودرو بيش از هرچيز متاثر از انتظارات پيش آمده در اثر توافق هسته‌اي و كاهش ميزان تقاضاست. با‌اين وجود خبر مي‌رسد كه همزمان با كاهش شديد آمار واردات خودرو طي شش ماه گذشته؛ در آخرين جلسات شوراي سياست‌گذاري خودرو پيشنهادي مبني بر قيمت‌گذاري خودروهاي وارداتي نيز مطرح شده است.
ركود در واردات خودرو به كشور
در حالیکه برخی برند‌ها معتبر خودرو این روزها سعی دارند دفاتر و نمایندگی‌های خود را در ایران به طور رسمی افتتاح کرده و فعاليت خود را به صورت جدي آغاز كنند؛ بررسی کارنامه واردات خودرو در شش ماه نخست امسال حاکی از کاهش 57 درصدی واردات خودرو از نظر تعداد و 48 درصدی از نظر ارزش و  از لحاظ وزنی 53 درصد کاهش را نشان مي‌دهد. برآوردهای صورت گرفته از حجم تقاضا برای خودروهای وارداتی نيز نشان می‌دهد که سالانه به طور متوسط 50 هزار دستگاه انواع خودرو سواری مورد نیاز است که این میزان واردات در سال 92 و 93 با جهش بالایی مواجه شد.براساس اعلام گمرک در سال 92 در سایه تحریم‌ها 78 هزار دستگاه خودرو سواری وارد کشور شد که این تعداد در سال 93 با توجه به کاهش قیمت نفت و پایین آمدن میزان درآمدهای ارزی کشور به 102 هزار دستگاه افزایش یافت. حالا آنطور كه مشخص است در 6 ماه ابتدای سال جاری 20هزار و 886 خودرو به‌ارزش 496 میلیون و 942 هزار دلار معادل روزانه بیش از 112 خودرو به کشور وارد شده است. به عبارت دیگر در شش ماهه ابتدایی سال جاری ارزش این تعداد خودرو وارداتی  496 میلیون و 942 هزار دلار بوده که این رقم از لحاظ تعداد 57 درصد، از نظر ارزش 48 درصد و از لحاظ وزنی 53 درصد کاهش داشته است. در شهریور امسال همچنين روند کاهش واردات خودروی وارداتی ادامه داشته، به‌طوری که در این ماه 3 هزار و 30 خودرو با وزن 5 هزار و 31 تن معادل 74 میلیون و 825 هزار دلار به کشور وارد شده است.در‌اين ميان آنگونه که خبرگزاری تسنیم گزارش داده، براساس آمار منتشر شده گمرک، کاهش واردات خودرو در شهریور ماه 70 درصد از لحاظ تعدادی، 67 درصد از لحاظ وزنی و 62 درصد از لحاظ ارزشی کاهش یافته است. براساس این گزارش، در شهریور ماه سال جاری با وجود اینکه میزان واردات خودرو 70 درصد کاهش یافته در این 31 روز، 3 هزار و 30 خودرو معادل روزانه 98 خودرو به کشور وارد شده است.از طرف ديگر در بخش خودروهای داخلی نیز خودروسازان کشور با کاهش شدید تولید مواجه شده‌اند به طوری که تولید انواع خودرو سواری در شهریور ماه امسال نسبت ماه مشابه سال گذشته، 44 درصد کاهش نشان می‌دهد.  بر این اساس در شهریور ماه سال گذشته 97 هزار دستگاه خودرو سواری به تولید رسیده که این تعداد در شهریور ماه امسال به 54 هزار و 500 دستگاه رسیده است.این آمار نشان می‌دهد که خودروسازان کشور در شهریور ماه گذشته روزانه 3 هزار دستگاه خودرو به تولید می‌رساندند که در شهریور امسال این تعداد به یک هزار و 700 دستگاه در روز رسیده است. براساس آمار تولید خودرو در 6 ماه نخست امسال، تولید خودرو سورای در مجموع 4 درصد رشد داشته که با توجه به کاهش تولید در شهریور و احتمال ادامه‌دار بودن این روند کاهشی به نظر می‌رسد در ماه آینده رشد تولید خودرو سواری در هفت ماه امسال نسبت به هفت ماه سال گذشته منفی شود.
پيشنهاد قيمت‌گذاري خودروهاي وارداتي
در همين حال آنطور كه خبرگزاري‌ايسنا گزارش داده در جدیدترین جلسه شورای سیاست‌گذاری خودرو پیشنهاد شده كه خودروهای وارداتی نیز مانند خودروهای داخلی مشمول قیمت‌گذاری شوند.‌اين نخستين بار نيست كه چنين پيشنهادي مطرح مي‌شود. از حدود سه سال پیش قیمت‌گذاری خودروهای داخلی از سوی شورای رقابت صورت می‌گیرد. از طرف ديگر نیز بايد در خاطر داشت كه قیمت‌گذاری خودروهای وارداتی آزاد شده و قیمت‌گذاری این محصولات راسا و از سوی شرکت‌های واردکننده خودرو صورت می‌گیرد. این در حالی است که تا سه سال پیش قیمت‌گذاری خودروهای وارداتی از سوی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان صورت می‌گرفت و این سازمان بر عملکرد واردکنندگان خودرو در این حوزه نظارت داشت.حالا موضوع قيمت‌گذاري خودروهاي وارداتي مجددا در جدیدترین جلسه شورای سیاست‌گذاری خودرو با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت مطرح شده و پیشنهاد شد که خودروهای وارداتی نیز مانند خودروهای داخلی مشمول قیمت‌گذاری شوند. در این زمینه مقرر شد بررسی‌های بیشتر در این رابطه صورت گرفته و در جلسات آینده شورای سیاست‌گذاری خودرو در این باره تصمیم‌گیری شود. این وضعیت در حالی است که در چند سال اخیر کارشناسان انتقاداتی را نسبت به گران‌فروشی شرکت‌های واردکننده خودرو مطرح کرده‌اند.
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار