افت قیمتهای کامودیتی در بازارهای جهانی در آخر هفته گذشته باعث شد که شاخص بورس تهران نیز با سقوط قیمت در نمادهای بزرگ مواجه شود.
به نظر میرسد بانکهای مرکزی دنیا برای جلوگیری از تورم بیشتر سیاستهای انقباضی انجام دهند و سرمایهگذاران به همین دلیل چشمانداز رشد اقتصاد جهانی را مثبت ارزیابی نمیکنند و همین اتفاق باعث افت قیمت مواد اولیه در بازارهای جهانی شده است.
برخی از کارشناسان معتقدند که بازار بورس این روزها رفتارهای هیجانی نسبت به اخبار منتشره از خود نشان میدهد و سهامداران حقیقی به تحلیلهای بنیادی شرکتها توجه زیادی نمیکنند.
در حال حاضر میانگین ارزش معاملات کوتاهمدت نسبت به میانمدت و بلندمدت همچنان مطلوب نیست و فضای رکودی در بازار برقرار است. قیمت سهام علیرغم ارزندگی نمیتواند رشد کند و طبعا به فاکتورهای منفی، پاسخ قویتری نسبت به اتفاقات مثبت نشان میدهد.
خالص ارزش معاملات امروز ۳,۳۱۷ میلیارد تومان بود که نسبت به روز قبل ۴.۵% کاهش داشت و بیش از ۵۸۳ میلیاردتومان پول توسط حقیقیها از بازار خارج شد.
به گزارش خبرنگارجوان آنلاین، بر اساس ارقام درج شده در پایگاه اطلاعرسانی مدیریت فناوری بورس تهران، شاخص کل بورس اوراق و بهادار تهران امروز با ۱۲۰۸۳ واحد کاهش به یک میلیون و ۵۰۱ هزار و ۶۳ واحد و ارزش روز بازار به ۵ هزار و ۹۳۱ هزار میلیارد تومان رسید.
شاخص قیمت (وزنی- ارزشی) با ۲۹۳۴ واحد کاهش به ۳۶۴ هزار و ۶۲۵ واحد رسید. شاخص کل (هموزن) با ۴۲۷۷ واحد افت به ۴۱۷ هزار و ۲۰۳ واحد رسید. شاخص قیمت (هموزن) با ۲۶۱۱ واحد کاهش به ۲۵۴ هزار و ۷۳۰ واحد رسید.
شاخص آزاد شناور با ۱۷۴۷۰ واحد کاهش به یک میلیون و ۸۹۶ هزار و ۳۵ واحد رسید. شاخص بازار اول بورس با ۱۱۳۷۰ واحد افت به یک میلیون و ۱۳۲ هزار و ۶۷۵ واحد و شاخص بازار دوم با ۱۶۴۹۳ واحد کاهش به رقم ۲ میلیون و ۹۲۲ هزار و ۴۹۹ واحد رسید.
نماد فولاد، پارس، خودرو، وبملت، فملی، شستا، شبندر بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص بورس ایران داشت و کگل و شسپا بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس داشت.
در بازار فرابورس ایران شاخص کل فرابورس ۲۰۲.۱۳ افت به رقم ۲۰ هزار و ۲۰۹ واحد رسید.
معاملهگران فرابورس تعداد ۳ میلیارد و ۷۲۰ میلیون برگ سهم در قالب ۲۳۹ هزار و ۱۸۸ فقره به ارزش ۳ هزار و ۵۵۱ میلیارد تومان با مجموع اوراق بدهی دولت داد و ستد کردند.