کد خبر: ۲۱۱۴۴۵
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۴۰۱ - ۱۸:۱۳
یک کارشناس بورس با بیان این که رشد سهم‌های کوچک در بازار سرمایه 2 برابر شده است،‌ گفت: امسال با مدیریت مصرف برق،‌ ریسک تعطیلی کارخانه‌های فولادی و سیمانی ناشی از قطعی برق تا حدی کاهش یافته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سرمایه به ساحل آرامش رسیده است. بعد از یک هفته طوفانی که بورس با افت همراه بود، بازار سهام طی معاملات روزهای گذشته، کمی رشد داشت و امروز نیز به طور کامل از سطح حساس ابتدای کانال 1.5 میلیون واحدی فاصله گرفته است.

بهبود تقاضا در معاملات بورس طی روز گذشته و امروز، می‌تواند امیدواری را به سهامداران برای روزهای آینده ایجاد کند. با توجه به جمع آوری صف‌ های فروش به نظر می ‌رسد بازار طی روزهای آینده نیز با رشد شاخص همراه باشد. 

برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند روند نرخ بهره بین بانکی همیشه با بازار سرمایه رابطه معکوس داشته و در زمان رشد این پارامتر، شاهد افت و اصلاح بازار بوده‌ایم. این مساله طی هفته‌های گذشته رخ داده و بانک مرکزی برای جلوگیری از رشد پایه پولی توسط بانک‌ها نرخ بهره بین بانکی را بالا برده است.

* صندوق‌ها با درآمد ثابت رقیب بورس شده‌اند

رضا گلستانی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: ماندگاری شاخص در کانال 1.5 میلیونی می‌تواند روند بورس طی روزهای آینده صعودی کند. سطح حمایت در عدد یک میلیون و 500 هزار واحدی، موجب رشد شاخص و شکل‌گیری روند صعودی در بازار خواهد شد.

وی ادامه داد: البته باید در سایر بازارها مانند طلا و ارز نیز یک ثبات ایجاد شود تا سرمایه هایی که طی روزهای گذشته از بورس خارج شده است، باز هم تصمیم به ورود به بازار سهام بگیرد. به نظر می‌رسد در حال حاضر صندوق‌ها با درآمد ثابت به یک رقیب جدی برای بازار سهام تبدیل شده است.

* پیشی گرفتن شاخص کل هم‌وزن از شاخص کل

در پایان معاملات روز دوشنبه، شاخص کل بورس با افزایش 4 هزار و 170 واحدی نسبت به روز یکشنبه به رقم یک میلیون و 507 هزار و 156 واحد رسید. بازدهی این شاخص مثبت 28 صدم درصد بوده است.

شاخص کل هموزن نیز با رشد 2 هزار و 286 واحدی در سطح 420 هزار و 652 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز مثبت 55 صدم درصد بوده است که رشد دو برابری نسبت به شاخص کل بازار سهام را نشان می‌دهد. همچنین شاخص کل فرابورس 44 واحد بالا آمد و در سطح 20 هزار و 240 واحد قرار گرفت. 

* افت ارزش معاملات در بازار سهام

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 131 هزار و 913 میلیارد تومان افزایش یافت که این رشد به دلیل انجام معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه بوده است. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 125 هزار و 499 میلیارد تومان بود که 95 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می‌دهد.

ارزش معاملات خرد سهام با کاهش یک درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 3 هزار و 80 میلیارد تومان رسید. سهم این معاملات از کل معاملات بازار سرمایه 2 درصد بوده است.

* تداوم خروج پول حقیقی از بازار سرمایه

امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای پانزدهمین روز متوالی منفی شد و 264 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که نسبت به روز گذشته رشد 14 درصدی داشته است.

گروه‌های بانک‌ها و موسسات اعتباری و فلزات اساسی شاهد بیشترین پول خروجی و گروه سرمایه‌گذاری ها نیز بیشترین پول ورودی را داشته‌اند.

در معاملات روز دوشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام شپنا (شرکت پالایش نفت اصفهان)، بپاس (شرکت بیمه پاسارگاد) و شستا (شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی) اختصاص داشت و نمادهای وساپا (سرمایه گذاری سایپا)، شاملاح (حق تقدم معدنی‌ املاح‌ ایران‌) و خاورح (حق تقدم ایران خودرو دیزل) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.

* رشد ارزش صف‌های خرید پایانی بازار

در جریان معاملات روز دوشنبه 353 نماد با رشد قیمت و 264 سهم نیز با افت قیمت مواجه شدند. صف فروش 5 نماد جمع آوری نشد و تعداد 34 سهم نیز در صف خرید باقی ماندند.

در پایان معاملات امروز، ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل 28 درصد کاهش یافت و 62 میلیارد تومان شد. ارزش صف‌‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 8 درصد رشد کرد و در رقم 253 میلیارد تومان ایستاد.

امروز نمادهای فاذر (شرکت صنایع آذر آب)، قثابت (شرکت قند ثابت خراسان) و بالبر (شرکت کابل البرز) بیشترین صف خرید را داشتند.

در پایان معاملات اغلب صف‌‌های فروش جمع آوری شد و تنها 5 نماد صف فروش داشتند. نماد فمراد (شرکت آلومراد) بیشترین صف فروش را داشت و پس از آن، ثفارس (عمران ‌و توسعه ‌فارس‌)، فلوله (لوله‌ و ماشین ‌سازیی ایران‌)، ساروج (بین المللی ساروج بوشهر) و غپاک (لبنیات‌ پاک) صف فروش داشتند.

انتهای پیام/

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار