به گزارش تجارتنیوز، بهروز محبی نجمآبادی، نماینده مجلس میگوید در حالی که نزدیک به «۲۰ میلیون نفر» در ایران «دچار فقر مطلق هستند»، خانوارهای توانمندی داریم که «تراکنش مالی آنها بیش از یک و نیم میلیارد تومان است».
این نماینده مجلس در عین حال دلیل فقر مطلق را رشد اقتصادی صفر و فضای خاص حاکم بر کشور دانسته است.
در شرایطی این اظهارات مطرح میشود که وزیر کار دولت سیزدهم سال قبل طی اظهاراتی گفته بود که فقر مطلق در کشور نداریم. اما بررسیهای کارشناسی از وضعیت اقتصاد ایران بسیار نگرانکننده است. پیشتر تجارتنیوز گفتگویی با یک اقتصاددان انجام داده بود که با واکنشهای زیادی همراه شد. وحید محمودی گفته بود خط فقر مطلق برای یک خانوار دو نفره ساکن شهر تهران در سال قبل، ۳۲ میلیون تومان است. برای خانوار روستایی در استان تهران نیز ۱۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان تخمین زده شده بود.
سال گذشته وزارت رفاه نیز آماری درباره خط فقر منتشر و خط فقر خانوار چهار نفره تهرانی را ۱۴ میلیون تومان برآورد کرده بود. این یعنی فاصله قابل توجهی میان درآمد و هزینه حداقلیبگیران وجود دارد. در حال حاضر حداقل دستمزد یک کارگر بر اساس آنچه در شورای عالی کار مصوب شده است، حدود هشت میلیون تومان است.
در عین حال، فعالان کارگری میگویند قیمت سبد معیشت حالا به ۱۸ میلیون تومان رسیده و پیشبینیها از تورم بالای اقتصاد ایران بیشتر از ۵۰ درصد در سال جاری خبر میدهند. آماری که به نگرانیها نسبت به اینکه گروههای بیشتری از مردم در تله فقر گرفتار آیند، دامن زده است.
اما دولتی که تا پیش از منکر فقر مطلق در جامعه ایرانی بود، همین فروردین ماه خبر از اختصاص یارانهای با هدف کاهش فقر مطلق داد که رقم آن بسیار دردسرساز شد؛ یارانه ۲۷۳ هزار تومانی فطر تنها برای معلولان!
پیشتر هم علی آقامحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هم از محرومیت نزدیک به ۲۰ میلیون ایرانی از امکانات اولیه زندگی خبر داده بود، حالا باید دید آیا دولت در روزهای آینده برای کاهش محرومیت این عده چه برنامه سنجیدهای ارائه خواهد کرد، یا کماکان منکر آمار واقعی از وضعیت اقتصاد ایران خواهد بود؟