به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، محمدباقر الفت امروز در همایش نقش سرمایه انسانی در دوره تحول و تعالی قوه قضائیه که در سالن اجتماعات دادگستری کل استان قزوین برگزار شد، اظهار داشت: برای رشد حوزه منابع انسانی در دادگستریها و دادسراهای کل کشور باید به سمت تحقق اصول توسعه منابع انسانی حرکت کنیم.
موضوع امتحان جامع قضات در سال 1402 تعیین شد
وی با بیان اینکه ایجاد تحول در قوه قضائیه باید مبتنی بر سند تحول باشد، اضافه کرد: دستور کار ما در حوزه توسعه منابع انسانی قوه در بیانیه گام دوم انقلاب قرار دارد و منبع دوم ما برای توسعه منابع انسانی هم سند تحول قضائی کشور است. برای تهیه این سند 150 نفر از استادان حقوق دانشگاهها فعالیت کردند و سند بسیارپیشرفته و نوینی است. در ضمن احکام سند و بیانیه گام دوم قابلیت تبدیل شدن به برنامه دارند.
الفت با بیان اینکه حجتالاسلام اژهای مرتباً از ما برای اجرای برنامههای سند مطالبهگری میکنند، ادامه داد: رئیس قوه همیشه از ما میپرسند که اجرای سند تحول چند درصد پیشرفت داشته و اثرگذاری آن چقدر بوده است؟ همچنین از ما میپرسند که قوه قضائیه چقدر بر اساس این سند جلو بردیم و توسعه دادیم.
الفت تصریح کرد: به همین خاطر مقرر شده موضوع امتحان جامع قضات در سال 1402 را محتوای 2 سند یادشده یعنی بیانیه گام دوم و سند تحول قرار دهیم؛ چرا که در جایجای این اسناد به ویژه سند تحول به تحول نگرشی کارکنان دستگاه قضا توجه داده شده و بر این اساس رویکردها باید تغییر کند و تغییر رویکرد نخستین گام تحقق سند تحول است.
وی یادآور شد: وقتی رویکردها و نگاهها تغییر پیدا کرد، آن زمان مشخص میشود که گزینه در قوه قضائیه باید به چه ترتیب انجام شود و آزمایش باید به سمت حرفهای شدن پیش برود. دعوت از استادان دانشگاه برای تکرار مطالبی که همه قضات ما با آن آشنا هستند، ضرورتی ندارد و باید به سمت حرفهای شدن آموزشهای کارکنان پیش برویم و باید قضات را به سمت انتقال تجربه و رشد خلاقیت و نوآوری پیش ببریم. در واقع باید قضاتی تربیت کنیم که در تراز امروز انقلاب باشند.
رؤسای کل دادگستری روی تربیت قضات مجرب و بامهارت متمرکز شوند
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه با ذکر اینکه با دعواهای حقوقی که سابقه طرح نداشتند، وقتی به عنوان مسئله غامض مطرح میشوند، نیاز به قدرت استقلال و شم قضائی دارد، گفت: اینجاست که معلوم میشود کدام فرد توان قضاوت، تشخیص و تطبیق دارد که کار خیلیسختی است و از هر کسی ساخته نیست.
الفت با بیان اینکه تعداد اندکی از قضات جرئت صدور رأی در دعاوی جدید را دارند، تصریح کرد: باید تعداد چنین قضاتی در دادگستریهای استانها بیشتر کنیم که البته کار بسیارسختی است. اگر رئیسکلی که مدیریتش روی تربیت قاضی با اوصاف یادشده متمرکز کند و باقی کارها را به معاونان بسپارد، مدیر موفقی میشود.
وی با بیان اینکه رؤسای کل دادگستری باید روی تربیت قضات مجرب و بامهارت متمرکز شوند، افزود: منظور ما تربیت قاضیانی است که استعدادش تقویت شده و قدرت استنباطش بالا رفته و میتواند در حوزه قضائی هدایتگر باشد. در ضمن باید کارکنان دستگاه قضا را روی فرم نگه داریم و جلوی فرسایش و استهلاک آنها را بگیریم. اگر دچار دغدغه ذهنی و مشکلات معیشتی هستند، باید وضعیت آنها را بهبود ببخشیم.
الفت ادامه داد: باید در معاونت منابع انسانی و مالی دادگستری استانها طوری عمل شود که سفره همکاران ما خیلیتنگ نشود. آقای اژهای نظارت خیلیجدی دارند تا شرایط و وضعیت معیشتی کارکنان دادگستریها بهتر باشد و این قول را میدهم که شرایط معیشتی ما در سال 1402 تغییر پیدا میکند. انتظار رئیس قوه قضائیه این است که قاضی هیچ دغدغه معیشتی نداشته باشد تا تنها دغدغهاش برقراری عدالت باشد.
معاون قوه قضائیه با اشاره به برگزاری آزمون جذب 10 هزار نفر کارمند در سال گذشته گفت: در سال 1401 گزینش و مصاحبههای علمی این آزمون را انجام دادیم و در حال انجام کارورزی و آموزش کارمندان جدید هستیم. همچنین نیازسنجی کردیم که هر استان چقدر نیرو نیاز دارد و البته میتوانیم در آن واحد 10 هزار نفر را وارد دستگاه قضا کنیم. چون مکان و تجهیزات لازم آن را نداریم.
حکم استخدام 3 هزار و 500 نفر در قوه قضائیه صادر شد
الفت تصریح کرد: بنابراین باید به صورت مرحله به مرحله نیروهای جدید به استانها اعزام کنیم، چرا که بهکارگماردن کارمندان جدید نیاز به تجهیزات رایانهای و میز و صندلی دارد. البته تا امروز حکم استخدام 3 هزار و 500 نفر در قوه قضائیه صادر شده که از این تعداد نزدیک به 2 هزار نفر در دستگاه قضائی استانها شروع به کار کردند.
وی افزود: در ضمن از زمان حضور بنده در معاونت منابع انسانی 2 هزار قضائی را تحویل دادگاه و دادسراها دادیم که عمده آنها به دادسراها رفتند. در اثر ورود این 2 هزار نفر 8 هزار نفر چرخش پست در قوه قضائیه صورت گرفته و چینشها در دستگاه قضا تغییر داده است. نیروی جدیدالورود اسمش قاضی جدیدالورود نیست و قاضی جدیدالورود به همان دانشجو و طلبه چندماه قبل میگوییم.
انتهای پیام/