فردای اقتصاد: این کارشناس بازار سرمایه معتقد است، بورس به لحاظ ذاتی وابستگی به دلار دارد. نرخ بهره بانکی و سیاستهایی که دولت در راستای مدیریت بورس و سایر مولفههای اقتصادی در نظر میگیرد نیز حائز اهمیت است.
هاشم باروتی در برنامه امروز بورسان عنوان کرد: در حال حاضر دولت تلاش میکند که با اعمال رکود موضوعاتی پیرامون دلار، نقدینگی و پایه پولی را کنترل کند. بانک مرکزی نیز سیاستهای خود را در این زمینه اعلام کرده است.
وی ادامه داد: دولت تا حدودی توانست در کنترل تورم موفق عمل کند اما این مهم مبتنی بر ایجاد رکود در بازارهای مختلف است.
این تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به بازارهای جهانی تصریح کرد: در بازارهای جهانی دلار تقویت شده است و کامادیتیها در حال تجربه روند رو به کاهشی هستند.
بورس کشور متاثر از وضعیت جهانی ممکن است بازده انتظاری سرمایهگذاران را در شرایط کنونی به ارمغان نیاورد.
باروتی گفت: آیا دولت این توان را دارد که سیاستهای اعلامی مبتنی بر حمایت از بازار باشد یا با شعار درمانی به دنبال دور کردن تنش از بازار است؟
با توجه به نوساناتی که در حوزه تصمیمگیری اقتصادی از سوی دولت وجود دارد همانند خروج سیمان و فولاد از بورس کالا یا زمانی دیگر خروج پتروشیمیها از بازار و... نشان میدهد که مدیران اقتصادی دولت یک سرگشتگی در حوزه اقتصادی دارند که از توان مدیریتی آنها خارج است. در واقع نهادهای مختلف در حوزه تصمیمگیری در وزارتخانههایی نظیر صمت، اقتصاد و حتی مجلس به جمعبندی نهایی در حوزه اقتصادی نرسیدهاند. تا زمانی که راهبری مشخصی در رابطه با سیاستهای اقتصادی اعمال نشود و تصمیمات همچنان خلقالساعه صورت بگیرد طبعا تنش به بازار تزریق خواهد شد.
وی افزود: شاخص فعلا در دامنه ۲ میلیون واحد درجا خواهد زد.
در برنامه امروز بورسان هاشم باروتی کارشناس بازار سرمایه به ارزیابی وضعیت جاری و چشمانداز آتی معاملات بازار سهام پرداخت. در ادامه جواد میرزایی تحلیلگر بازار سرمایه به عملکرد بازار مشتقه را تشریح کرد.