سید ابراهیم رئیسی صبح امروز؛ پنجشنبه در آغاز برنامههای دومین سفر دولت به استان کردستان، در آیین بهرهبرداری رسمی از خطآهن سنندج-همدان، با ابراز خرسندی از ارائه این خدمت از سوی دولت به مردم این منطقه تصریح کرد: کردستان سرزمین مقاومت و ایستادگی در مقابل دشمنان است و از مردمانی با فرهنگ، باصفا، مقاوم و دارای سنتهای بسیار ارزشمند برخوردار است که همواره پشتوانهای برای انقلاب شکوهمند اسلامی بوده و هستند.
وی خدمت و کار برای چنین مردمی را برای دولت مایه افتخار دانست و افزود: امروز اگر چه شاهد افتتاح خط ریلی 151 کیلومتری همدان تا سنندج بودیم اما آنچه مورد بهرهبرداری قرار گرفت زمانی کاملا تکمیل خواهد شد که این خط به مرز باشماق و از آنجا به خطوط ریلی بینالمللی متصل شده و مسیر ترانزیتی این منطقه کامل شود.
وی با قدردانی از همه دستاندرکاران اجرای این پروژه عظیم و مهم اظهار داشت: تکمیل هر چه سریعتر طرحهای نیمه تمام باعث تسریع در رشد اقتصادی و به تبع آن قدرتآفرینی بیشتر برای کشور خواهد شد. یکی از موثرترین راههای توانمندسازی کشور و ساختن ایران قوی تکمیل زیرساختهای کشور در بخشهای جادهای، ریلی و ناوگان حمل و نقل کشور در بخشهای جادهای، ریلی، دریایی و هوایی است.
رئیس جمهور گفت: همچنین در زمینه تکمیل زیرساختهای استان در بخش آب، برق و گاز نیز گامهای بلندی برداشته شده و گازرسانی به کردستان با وجود صعبالعبور بودن بخشهای زیادی از استان به سطحی رسیده که میتوانیم تا چند ماه آینده کردستان را یکی از استانهای سبز به لحاظ برخورداری از شبکه گاز بنامیم؛ تکمیل این زیرساختهاست که باعث میشود تولید به عنوان رکن و اساس مقاوم کردن کشور در مقابل تکانهها رشد کند.
کلان طرح راهآهن همدان_سنندج در طول 18 سال گذشته حدود 60 درصد پیشرفت داشت و به دلیل مشکلات اعتباری تعطیل شده بود.
عملیات تکمیل این طرح سال گذشته پس از سفر رئیس جمهور به کردستان و تامین اعتبار 14 هزار میلیارد ریالی از سر گرفته شد و با افتتاح این طرح توسط رئیس جمهور ضمن اتصال بیست و چهارمین مرکز استان به شبکه ریلی کشور، مُهر پایانی بر این طرح قدیمی زده شد.
مسیر ریلی همدان_سنندج نزدیک به 151 کیلومتر (با احتساب خطوط ایستگاهی 177 کیلومتر)، با پیشبینی هفت ایستگاه در طول مسیر است که از ایستگاه راهآهن همدان آغاز میشود و پس از عبور از حوالی شهرهای بهار، لالهجین و قروه به ایستگاه سنندج میرسد.
با توجه به ویژگیهای خاص صنعت ریلی، بهرهبرداری از این طرح ضمن ایجاد اشتغال مستقیم، باعث تسهیل جابهجایی مسافر و بار از غرب به مرکز کشور، کاهش هزینه حمل بار، رونق گردشگری و در نتیجه افزایش فرصتهای شغلی در استان خواهد شد.