کد خبر: ۲۳۱۴۱۲
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۰
امروز بازار نوآفرین در فرابورس ایران که شرکت‌های دانش بنیان و فناور در آن پذیرش می‌شوند به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد.

آغاز به کار بازار نوآفرین در فرابورس

بازار نوآفرین به عنوان جدیدترین بازار فرابورس ایران، امروز با حضور معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور، رئیس سازمان بورس و مدیرعامل فرابورس ایران رونمایی شد.

تمرکز این بازار با دو تابلوی رشد و دانش‌بنیان بر پذیرش شرکت‌های نوآور، فناور و صنایع جدید است.

این شرکت‌ها از همه مزایای بازارهای اول و دوم شامل معافیت مالیاتی، توثیق سهام، سهولت در تامین مالی از طریق ابزارهای بازار سرمایه، قابلیت معامله سهام و مواردی از این دست برخوردار می‌شوند.

در حال حاضر ۱۰ شرکت دانش‌بنیان درخواست پذیرش در این بازار رو به فرابورس ارائه داده اند که ۳ شرکت پذیرش شده و ۳۰ شرکت هم کاندیدای پذیرش در تابلوی رشد هستند.

بنا به گفته محمدعلی شیرازی مدیرعامل فرابورس ایران، شرکت‌های دانش بنیان، شرکت‌های خلاق، شرکت‌های فناور و شرکت‌های فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال در تابلو بازار نوآفرین پذیرش می‌شوند.

حداقل سرمایه ثبت شده این شرکت‌ها باید ۱۰ میلیارد تومان باشد و از حاکمیت شرکتی مناسبی برخوردار باشند.

آخرین صورت‌های مالی شرکت‌ها مطابق استانداردهای حسابداری و گزارشگری مالی تهیه شده باشد و مجوز دانش‌بنیان مورد تایید معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری رو اخذ کرده باشند.   

شرایط پذیرش در تابلوی رشد بازار نوآفرین به این صورت است که جمع حقوق صاحبان سهام حداقل ۱۰ میلیارد تومان و حداکثر ۵۰۰ میلیارد تومان باشد. شرکت باید چشم‌انداز روشنی از سودآوری ارائه کند.

همچنین شرکت‌هایی که شرایط پذیرش در تابلوی دانش بنیان را از دست داده باشند و شرکت‌هایی که واجد شرایط بازار اول و دوم هستند اما به دلایلی مثل نوین بودن صنعت در بازار سرمایه به پیشنهاد هیات پذیرش، در این تابلو پذیرش می‌شوند.

در این آیین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری گفت: در حال حاضر قریب به ۹۸ شرکت دانش‌بنیان در بورس و فرابورس حاضر هستند که تعداد این شرکت‌ها با سرعت رو به افزایش است.

روح‌الله دهقانی فیروزآبادی امروز در آیین رونمایی از بازار نوآفرین، اظهار کرد: دلیل این که ما علاقه‌مند به ایجاد میدان اختصاصی برای شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در بازار سرمایه هستیم، این است که با بخش سنتی اقتصاد تفاوت دارد. 

وی افزود: مجموعه‌های نوآور موفق دو بخش هستند؛ بخشی که صنعتی جدید را ارائه کرده و به خوبی در حوزه‌های متنوع کار می‌کنند. بخش دیگر سودهای بسیار سرشار نسبت به اقتصاد سنتی دارد که این گروه‌ها برای ورود به بازار سرمایه مد نظر هستند.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری تصریح کرد: ورود این شرکت‌ها به بازار سرمایه گرما و رونق می‌دهد. تا پیش از این بازار سرمایه برای ورود این گروه جذابیت زیادی نداشت. برای ورود این بخش از دانش‌بنیان‌ها لازم است بازار سرمایه جذابیت‌های ویژه‌ای برای این شرکت‌ها ایجاد کند.

دهقانی فیروزآبادی با اشاره به اینکه علاوه بر فرهنگ‌سازی باید جذابیت‌های ویژه در دستورالعمل‌ها برای شرکت‌های دانش‌بنیان تعریف شود که بازار نوآفرین یکی از همین جذابیت‌هاست، افزود: بحث جدیت بخشیدن به نظام ارزش‌گذاری دارایی‌های نامشهود یکی از مهمترین مواردی است که با همت وزارت اقتصاد و تایید وزیر اقتصاد و سایر دستگاه‌های اقتصادی دنبال می‌شود.

وی تاکید کرد: هفته گذشته دستورالعمل اجرایی ارزش‌گذاری دارایی‌های نامشهود به تصویب رسید و به‌زودی ابلاغ خواهد شد که با اجرایی‌شدن این دستورالعمل، شرکت‌های دانش‌بنیان به سمت بازار سرمایه هدایت می‌شوند.

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری گفت: در حال حاضر قریب به ۹۸ شرکت دانش‌بنیان در بورس و فرابورس حاضر هستند که تعداد این شرکت‌ها با سرعت رو به افزایش است. برای افزایش اقبال عمومی به این شرکت‌ها تعریف شاخص دانش‌بنیان‌ها در بازار سرمایه هم بسیار مهم است.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار