الکساندر باستریکین، رئیس کمیته تحقیقات روسیه شب گذشته، دوشنبه، در نشستی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه درباره اقدامات انجام شده پس از حمله تروریستی در تالار شهر کروکوس، گزارش داد که تعداد کشته شدگان در این جنایت به ۱۳۹ نفر افزایش یافته و از مجموع کشته شدگان ۷۵ نفر شناسایی شدهاند.
تاتیانا گولیکووا، معاون نخست وزیر روسیه نیز یادآور شد که بیش از ۵۰ نفر از مجروحان این حمله تروریستی از بیمارستان مرخص شده و ۹۳ نفر، از جمله ۵ کودک، همچنان بستری و تحت درمان هستند.
به گفته وی، وضعیت ۹ نفر از جمله یک کودک وخیم است.
ولادیمیر پوتین نیز در این نشست، با خانوادهها و دوستان کشته شدگان حمله تروریستی کروکوس ابراز همدردی و برای مجروحان آرزوی شفای عاجل کرد.
منابع آگاه روز دوشنبه اعلام کردند دولت روسیه به شرکتها دستور داده است تولید نفت را در سه ماهه دوم کاهش دهند تا مطابق با تعهدات مسکو در برابر اوپک پلاس، دستیابی به هدف تولید ۹ میلیون بشکه در روز تا پایان ژوئن، تضمین شود.
پوتین: ما در جستجوی سفارش دهنده حمله تروریستی در کروکوس هستیم
رئیس جمهور روسیه در نشست خود با مقامات مسئول گفت: ایالات متحده از طریق کانالهای مختلف تلاش میکند همه جهان را متقاعد کند که ظاهراً هیچ ارتباطی بین کییف و حمله تروریستی خونین در تالار شهر کروکوس وجود ندارد و این حمله توسط گروه داعش انجام شده است. بله، این حمله توسط اسلامگرایان تندرو انجام شد، ولی روسیه به سفارش دهنده این جنایت علاقه مند است.
ولادیمیر پوتین افزود: «ما میدانیم که این جنایت به دست چه کسانی علیه روسیه و مردم آن انجام شده، ما علاقه مندیم بدانیم که سفارش دهنده آن کیست.»
سخنگوی کرملین گفت، هر نشست جهانی صلح درباره اوکراین که روسیه را کنار بگذارد، به سادگی «پوچ» است و با شکست مواجه خواهد شد.
به گفته وی، سرویسهای اطلاعاتی روسیه و سازمانهای مجری قانون باید به سوالات زیادی در این زمینه پاسخ دهند، از جمله اینکه چگونه اسلام گرایان تندرویی که خود را به عنوان مسلمانان مؤمن و معتقد به اسلام ناب معرفی میکنند، در ماه مبارک رمضان که برای همه مسلمانان جهان مقدس است، چنین اقدام وحشتناک و جنایات جدی را مرتکب شدند؟
او همچنین یادآور شد که حمله تروریستی یک عمل ارعاب انگیز است، بنابراین این سوال مطرح میشود که چه کسانی از این وضعیت سود می برند.
رئیسجمهور روسیه گفت: «این جنایت تنها میتواند حلقهای از مجموعهای از تلاشهای کسانی باشد که از سال ۲۰۱۴ با کشور ما به دست رژیم نئونازی کی یف میجنگند».
وی ادامه داد: علاوه بر این باید به این سوال پاسخ داد که چرا تروریستها سعی کردند به اوکراین گریخته و در آنجا مخفی شوند و چه کسانی در آنجا منتظر آنها بودند.
پوتین تاکید کرد که تحقیقات در این زمینه باید کاملاً واقع بینانه، حرفهای و دقیق باشد.
به گفته او، سازمان دهندگان این حمله تروریستی میخواستند هراس ایجاد کنند و در جامعه روسیه اختلاف بوجود آوردند، اما با اتحاد بی نظیر مردم روسیه مواجه شدند.
پوتین: کییف می خواهد به مردم نشان دهد همه چیز از بین نرفته است
رئیسجمهور روسیه با اشاره به اینکه "جوانان هیتلری" جدیدی در اوکراین شکل گرفته است، تأکید کرد که هدف از این گونه حملات تروریستی ایجاد ترس و وحشت در جامعه روسیه و در عین حال نشان دادن به مردم خود است که همه چیز برای کییف از بین نرفته و همچنان امیدی وجود دارد.
ولادیمیر پوتین گفت: برای این منظور فقط لازم است از دستورات حامیان غربی خود پیروی کرد، تا آخرین فرد اوکراینی جنگید، از فرمان واشنگتن اطاعت کرد، قانون جدیدی در مورد بسیج بیشتر مردم تصویب کرد و البته چیزی شبیه به "جوانان هیتلری" در نسخه و شکل جدید آن ایجاد کرد.
او یادآور شد که ملیگرایان اوکراینی در دهه ۲۰ قرن گذشته انجمنی به نام «اتحادیه جوانان ملیگرای اوکراین» داشتند که بعداً بخشی از سازمان ملیگرایان اوکراینی شد.
رئیس جمهور افزود که وظیفه اصلی مقامات کییف به دست آوردن کمکهای مالی بیشتر و تسلیحات جدید از غرب است که بخش قابل توجهی از آن را میتوان به سرقت برد و مانند روند معمول امروز در اوکراین در جیب خودشان قرار دهند.
پوتین همچنین تاکید کرد که کمکهای همه جانبه مردم در پس زمینه حمله تروریستی در تالار شهر کروکوس نشان دهنده بلوغ فکری جامعه روسیه و تمایل همه اقشار مردم برای دفاع از منافع کشور است و همه حاضرند نه تنها برای خود و عزیزانشان، بلکه صرفاً برای افرادی که نیاز به کمک و حمایت دارند، بجنگند و این به ویژگی مهم وضعیت کنونی جامعه روسیه تبدیل شده است.