کد خبر: ۲۳۵۱۹۴
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۴
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه سیاست‌های اقتصادی در شاخص‌های کلان اثربخش بوده است، اظهار کرد: امیدواریم در سال جدید به تدریج این سیاست‌ها در شاخص‌های خرد هم اثر خود را بر سفره مردم و جریان زندگی روزمره نشان دهد.

بهادری جهرمی: سیاست‌های اقتصادی در شاخص‌های کلان اثربخش است

سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه سیاست‌های اقتصادی در شاخص‌های کلان اثربخش بوده است، اظهار کرد: امیدواریم در سال جدید به تدریج این سیاست‌ها در شاخص‌های خرد هم اثر خود را بر سفره مردم و جریان زندگی روزمره نشان دهد.

علی بهادری جهرمی در نخستین نشست خبری سال جدید با بیان اینکه هدف‌گذاری سال گذشته رسیدن به رشد نقدینگی ۲۵ درصد بود، اظهار کرد: نرخ رشد نقدینگی در ابتدای کار دولت حدود ۴۳ درصد بود و هدف‌گذاری سال اول دولت رسیدن به نرخ ۳۰ درصد و در سال دوم حدود ۲۵ درصد بود.

گزارش بانک مرکزی نشان دهنده تدوام مهار تورم در سال جاری است

وی افزود: گزارش بانک مرکزی نشان می‌دهد دولت موفق شده سال گذشته این نرخ را به پایین‌تر از این عدد یعنی ۲۴.۳ درصد کاهش دهد که نشان‌دهنده مهار تورم در سال جدید هم استمرار داشته باشد.

بهادری جهرمی یادآور شد: برخی پیش‌بینی می‌کردند باوجود کاهش نرخ رشد نقدینگی، پایه پولی کشور هم کاهش نکند اما در طول سال گذشته، پایه پولی هم از ۴۵ درصد به حدود ۲۹ درصد در انتهای سال رسید.

وی با تاکید بر اینکه سیاست‌های اقتصادی دولت در شاخص‌های کلان اثربخش بوده است، اظهار کرد: امیدواریم به تدریج در سال جدید و در شاخص‌های خرد هم اثر خود را بر سفره مردم و جریان زندگی روزمره نشان دهد.

تورم نقطه‌به‌نقطه ۳۵ درصد کاهش پیدا کرد

دبیر هیئت دولت با بیان اینکه تورم نقطه‌به‌نقطه تا ۳۵ درصد کاهش پیدا کرده، یادآور شد: پیش‌بینی‌های برخی از مسئولان رسمی، رسیدن به تورم سه‌رقمی بود که البته نه‌تنها نرخ تورم ۶۰ درصدی به سمت سه‌رقمی‌شدن حرکت نکرد بلکه در سال گذشته تورم نقطه‌به‌نقطه براساس گزارش مرکز آمار از حدود ۵۵ درصد در ابتدای سال گذشته به حدود ۳۵ درصد در ماه پایانی سال کاهش یافت.

سخنگوی دولت تاکید کرد: نرخ تورم ۳۵ درصدی هم برای دولت و هم مردم قابل‌قبول نیست و باید سرعت بیشتری برای مهار تورم پیموده شود که امیدواریم در همین مسیر، در سال جاری نرخ‌های بسیار پایین‌تری را محقق کنیم تا برای مردم هم این حرکت در مسیر مهار تورم ملموس باشد.

نرخ بیکاری حدود ۷ درصد کاهش یافت

بهادری جهرمی با اشاره به اقدامات دولت برای کنترل نرخ بیکاری، گفت: با اقداماتی که برای رشد و ایجاد اشتغال و فعال‌سازی کارخانه‌ها و کارگاه‌های تعطیل و نیمه‌تعطیل که به ۷ هزار مورد می‌رسد، موفق شدیم نرخ بیکاری را به حدود ۷ درصد کاهش دهیم.

وی با اشاره به افتتاح ۱۰ هزار واحد مسکن نیروهای مسلح در روزهای پایانی سال گذشته، اظهار کرد: ابتدای دولت سیزدهم بیش از ۲۴۰ هزار واحد مسکن مهر ناتمام داشتیم که نیمی از آن به مردم تحویل شد و امیدواریم تا پایان دولت بقیه را هم تحویل دهیم. هرهفته و هرماه شاهد افتتاح مسکن در حوزه‌های مختلف هستیم.

سخنگوی دولت با بیان اینکه امروز بیش از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد مسکن در حال ساخت است، ادامه داد: این میزان مسکن در حال ساخت، در سطوح مختلف پیشرفت و تکمیل از مراحل ابتدایی تا مراحل نهایی و در آستانه تحویل، قرار دارند.

دبیر هیئت دولت با بیان اینکه بیمارستان‌های نیمه‌تمام زیادی در سال گذشته تکمیل شد، تاکید کرد: در ۳۰ ماه اخیر حدود ۱۵ هزار تخت به بیمارستان‌ها اضافه کردیم و برنامه داریم تا ۹ هزار تخت بیمارستانی دیگر هم در آینده به این عدد اضافه کنیم.

اختصاص ۱۵ میلیارد دلار برای واردات دارو و کالاهایی اساسی

سخنگوی دولت در بخش دیگری از این نشست خبری با اعلام اینکه در بودجه امسال معادل ۱۵ میلیارد دلار برای واردات دارو و کالاهایی اساسی تخصیص شده است، اظهار کرد: این تخصیص به همان نرخی انجام شده که سال گذشته خریداری می‌شد و امکان تخصیص آن نیز فراهم خواهد بود. همین مبلغ هم برای دارو و تجهیزات پزشکی و هم برای کالاهای اساسی - مثل احتمال ایجاد کسری گندم - استفاده می‌شد. ارز خودرو هم از محل بازار دوم تخصیص می‌یابد که منابع ارزی آن هم پیش‌بینی شده است.

بهادری جهرمی در پاسخ به پرسشی درباره زمان اعمال افزایش حقوق بازنشستگان، تأکید کرد: حکم متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در برنامه هفتم توسعه پیش‌بینی شده، ولی هنوز این برنامه نهایی و قانون نشده و طبعاً به دولت نیز ابلاغ نشده است. به محض ابلاغ قانون برنامه هفتم، دولت فرایندهای اجرایی را انجام می‌دهد. البته دولت آمادگی لازم را کسب کرده و به محض اینکه قانون ابلاغ شود، فرایندهای اجرایی آن نیز طی می‌شود.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار