سازمان هواشناسی نسبت به وقوع رگبار و رعد و برق در ۴ استان و وقوع سیلاب هشدار داد و فاصله گرفتن از رودخانهها و مسیل ها را توصیه کرد.
سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجیرنگ با اشاره به فعالیت سامانه بارشی آورده است: پنجشنبه (۳۰ فروردینماه) وقوع رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت، گردوخاک و تگرگ در نیمه جنوبی استانهای کرمان و سیستان و بلوچستان و نیمه شرقی هرمزگان پیشبینی میشود که جاری شدن روانآب، طغیان رودخانهها، سیلابی شدن مسیلها و رودخانهها، لغزندگی جادهها، کاهش دید، اختلال در ناوگان حمل و نقل جادهای، ریلی و هوایی، آبگرفتگی معابر عمومی، صاعقه، ریزش سنگ در نواحی کوهستانی و خسارت به سازههای موقت و خسارت به صنعت کشاورزی را در پی دارد.
به توصیه سازمان هواشناسی فاصله گرفتن از رودخانهها و مسیلها و عدم استقرار در مناطق مرتفع، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانهها و مسیلها، پرهیز از فعالیتهای کوهنوردی، همراه داشتن تجهیزات لازم و سوخت کافی هنگام سفر با خودرو، خودداری از چرای دام و عدم تردد عشایر در حاشیه رودخانهها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازههای موقت، لایروبی کانالها و آبروها، بازگشایی دهانه پلها و انتقال نهادههای کشاورزی به مکانهای مسقف مد نظر قرارگیرد.
سازمان هواشناسی برای روز پنجشنبه هشدار زردرنگ نیز صادر کرده و آورده است. طی این روز وقوع رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت، گردوخاک و احتمال تگرگ در استانهای کرمان، خراسان جنوبی، هرمزگان و سیستان و بلوچستان دور از انتظار نیست.
از اثرات این مخاطره جوی میتوان به احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روانآب، احتمال تگرگ، وزش باد نسبتا شدید، لغزندگی و کاهش دید بویژه در جادههای کوهستانی و گردنهها، احتمال سقوط سنگ از ارتفاعات، احتمال خسارت به سازههای موقت، احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب پذیر و محصولات باغی و زراعی اشاره کرد.
سازمان هواشناسی نسبت به احتیاط در سفرهای برونشهری، عدم توقف در بستر و حاشیه رودخانهها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانهها و مسیلها، احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاههای اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پلها، لایروبی کانالها و آبروها، اتخاذ تمهیدات لازم جهت حفاظت از تولیدات کشاورزی و احتیاط در انجام هر گونه عملیات کشاورزی توصیه میکند.
در هشدار نارنجی رنگ سازمان هواشناسی پیشبینی میشود که پدیدهای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارتهای احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آمادهباش دستگاههای مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارتزا صادر میشود. هشدار زرد رنگ به معنای این است که پدیدهای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر میشود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیدهای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار میگیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.
در همین رابطه رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از فعالیت ۶ هزار امدادگر و امدادرسانی به بیش از هزار نفر در مناطق سیل زده خبر داد.
بابک محمودی در گفتوگو با ایسنا، درباره آخرین جزئیات امدادرسانی در استانهای سیل زده کشور گفت: در پی اعلام قرمز هشدار سازمان هواشناسی کشور، هشت استان بوشهر، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان، هرمزگان، یزد تحت تاثیر این سامانه بارشی قرار گرفتند و تا صبح امروز ۲۹ فروردین ماه، در ۴۷ منطقه عملیاتی، هزار و ۱۹۰ عملیات امداد و نجات،۲۱۶ عملیات اسکان و ۵۰ مورد عملیات انتقال به اماکن امن صورت گرفته است.
وی با اشاره به یک عملیات مهم افزود:در ساعت ۳:۳۰ دقیقه امروز، در مسیر کنارک به نیک شهر، دو دستگاه اتوبوس گرفتار سیل شده بودند که ۴۳ نفر توسط امدادگران نجات پیدا کردند.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ادامه داد: در مجموع این سازمان با به کارگیری شش هزار نیروی عملیاتی در قالب هزار و ۲۰۰ تیم در پنج استان سیل زده مشغول به امدادرسانی و کمک رسانی هستند. در حال حاضر ۲۵۰ خودروی لجستیکی و عملیاتی نیز در استان های سیل زده برای ارائه خدمت، به کار گرفته شدهاند و آمادهباش امدادگران همچنان ادامه دارد.
وی افزود: ۳۶۷ کیلوگرم نایلون،۶۶ تخته پتو، ۱۰۵، ۷۱ تخته موکت، ۳۴ بسته غذایی و ۲۰ دستگاه چادر توسط نیروهای امدادی در بین متأثرین توزیع شد. ۴۶تیم عملیاتی متشکل ۲۳۲ امدادگر و نجاتگر در این عملیات حضور و به متأثرین امدادرسانی کردند.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور از هموطنان عزیز خواست از تردد و توقف در مسیرها و جادهها و بستر رودخانه ها خودداری کنند. و در صورت بروز هرگونه حادثه با شماره ۱۱۲ ندای امداد و نجات تماس بگیرند.