کد خبر: ۲۳۸۱۱۴
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۲
یک کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه کاهش دامنه نوسان در بورس باید زودتر اتفاق می افتاد، گفت: اگر این موضوع زودتر اتفاق می افتاد، حداقل از ریزش ۱۰ درصدی سهام جلوگیری می شد.

نوش داروی کاهش دامنه نوسان بورس را نجات می دهد؟

بازار سرمایه در اولین روز هفته و پس از سه روز تعطیلی، امروز به تعادل رسید و شاخص کل با افزایش ۱۱۱۲ واحد به رقم دو میلیون و ۳۷۲۶ واحد رسید.

از روز ۱۴ مردادماه به منظور کاهش اثر ریسک‌های سیستماتیک بر بازار سرمایه، دامنه نوسان از شش به منفی و مثبت یک درصد کاهش پیدا کرد. در پی این اقدام، بورس دو روز کاری مثبت و دو روز منفی شده است.

این در حالی است که از حدود یک ماه قبل تالار شیشه‌ای روند کاهشی به خود گرفته است.

روز شنبه شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۱۱۱۲ واحد افزایش یافت و به عدد دو میلیون و ۳۷۲۶ واحد رسید.

شاخص هم‌وزن اما با کاهش ۴۸۵ واحد در رقم ۶۳۴ هزار و ۷۷۳ واحد ایستاد.

تعداد معاملات امروز بورس حدود ۱۴۵ هزار فقره و ارزش آن ۳۸۹۶ میلیارد تومان بود.

فملی بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص بورس داشت اما شستا و نوری اثر مثبت ایجاد کردند. فولاد، شستا و خگستر نیز از نمادهای پرتراکنش بودند.

روز شنبه شاخص فرابورس ایران سه واحد کاهش پیدا کرد و به ۲۰ هزار ۷۰۸ هزار واحد رسید.

تعداد ۹۰ هزار معامله در فرابورس به ارزش ۵۸۷۴ میلیارد تومان انجام شد.

خاور اثر مثبت بر شاخص فرابورس داشت اما بپاس و آریا تاثیر منفی ایجاد کردند. خنور، کرمان و خاور نیز از نمادهای پرتراکنش فرابورس بودند.

این هفته نیز محدودیت دامنه نوسان ادامه دارد. سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد: با توجه تداوم شرایط حاکم بر بازار سرمایه، در هفته گذشته و ریسک‌های سیستماتیک موثر بر آن، ضمن انجام بررسی‌های تکمیلی و پس از دریافت نظر بورس‌ها، مقرر شد محدودیت دامنه نوسان معاملات سهام و حق تقدم در هفته پیش رو نیز مشابه هفته گذشته، در دامنه مثبت و منفی یک درصد و معاملات صندوق‌های سرمایه‌گذاری سهامی نیز در دامنه مثبت و منفی دو درصد برقرار باشد.

 نوش داروی کاهش دامنه نوسان

بعد از بحران هایی که طی هفته های گذشته باعث ریزش سود معاملات بورس شد و مسئولان بازار سرمایه دیرتر از حد معمول، دامنه نوسانات را کاهش دادند بسیاری از کارشناسان با اعتراض به دیر بودن این تصمیم، واکنش نشان دادند. 
امین آذریان کارشناس بورس نیز در این خصوص با تاکید بر اینکه کاهش دامنه نوسان در بورس باید زودتر اتفاق می افتاد، به ایسنا گفت: اگر این موضوع زودتر اتفاق می‌افتاد، حداقل از ریزش ۱۰ درصدی سهام جلوگیری می‌شد.

اعتماد به بازار برنگشته است

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا با توجه به اعلام سازمان بورس مبنی بر سرمایه گذاری مستقیم ۱۲ میلیون نفر در بازار سرمایه و ذی نفع بودن ۵۰ میلیون نفر از طریق سهام عدالت، اعتماد سرمایه گذاران به بورس بازگشته است؟، بیان کرد: درست است که اعتماد سرمایه گذاران مهمترین مولفه در بازار سرمایه است اما متاسفانه این اعتماد به بازار برنگشته است. 
آذریان افزود: قبل از بحران‌های سیاسی و اثرگذار بر اقتصاد کشور، مردم هم می‌توانستند مستقیم در بازار سرمایه، سرمایه‌گذاری کنند هم به خاطر نداشتن آگاهی و تخصص در صندوق‌های مختلفی که فعالیت داشتند سرمایه خود را قرار دهند، اما آن زمان که باید سازمان بورس و رسانه‌ها این مدل سرمایه‌گذاری را به مردم معرفی کنند این کار را نکردند. 
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه سرمایه گذار می‌خواهد در زمان مشخص به سود لازم در بازار بورس برسد و لازم نباشد تا در بازارهای موازی برای کسب سود، سرمایه گذاری کند، یادآدر شد: مشکلات غیرسیتماتیک همچون کمبود برق و تعطیلی صنایع، قیمت گذاری دستوری و شبانه و ... هم از جمله مواردی است که اعتماد سرمایه گذار را کم می کند. 

اثر مشکلات سیستماتیک بر بورس

وی تصریح کرد: یکسری مشکلات سیستماتیک از جمله ابهام در کابینه دولت چهاردهم و مشخص نشدن وزرای اقتصادی در کنار وجود سایه جنگ باعث شده بازار سرمایه تحت تاثیر قرار بگیرد. 
آذریان با اشاره به اینکه در سال های قبل، ژاپن پس از یک بحران هیجانی، بورس را بست تا به ثبات قیمت سهام کمک کند، تاکید کرد: تصمیمات دیرهنگام در بورس ایران باعث شده تا بازار سرمایه دچار مشکلات مختلفی شود، علاوه بر این حمایتی از بورس در کشور ما نمی شود.

حمایت صندوق توسعه ملی باید استمرار داشته باشد

این کارشناس بورس در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا واریز مبالغی از صندوق ملی توسعه به بورس حمایت محسوب نمی شود؟، افزود: این موضوع نوعی حمایت است اما باید استمرار داشته باشد، اما در بحث حمایت رفع همه مشکلات در کنار حمایت مالی اهمیت دارد. 
وی ادامه داد: در حال حاضر بازار سهام شرایط خاصی دارد، قیمت ها بسیار پایین و ارزنده است، اما مردم علاقه ای به سرمایه گذاری در آن ندارند.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار