کد خبر: ۲۳۹۱۲۷
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۲
در پی پرتاب ۲ ماهواره ایرانی «هدهد» و «کوثر» به مدار زمین، بسیاری از رسانه‌های جهان این خبر را منعکس کردند.

بازتاب پرتاب ۲ ماهواره ایرانی در رسانه‌های جهان

دو ماهواره ایرانی «کوثر» و «هدهد» به همراه ۵۱ ماهواره دیگر بامداد امروز از پایگاه فضایی روسیه با موفقیت در مدار ۵۰۰ کیلومتری تزریق شدند.

به گفته تیم تحقیقاتی ماهواره هدهد، عمده ماموریت این ماهواره به این صورت است که پس از دریافت پیام از کاربر زمینی آن را ذخیره می‌کند و در موقعیت مناسب برای کاربر ارسال می‌کند و همچنین نرم‌افزار آن همانند نرم‌افزارهای پیام رسان است و می‌توان در آن پیام را رد و بدل کرد.

پرتو اعلم، عضو تیم طراحی و ساخت ماهواره «کوثر» در مراسم پرتاب ماهواره‌های هدهد و کوثر که در پژوهشگاه فضایی برگزار شد، وزن ماهواره کوثر را ۳۰ کیلوگرم و عمر مداری آن را ۳.۵ سال ذکر کرد و گفت: ارتفاع مداری این ماهواره ۵۰۰ کیلومتر و مأموریت آن در حوزه کشاورزی و نقشه‌برداری است و محدوده رنگی آن ۱۵ کیلومتر تعریف شده است.

وی ادامه داد: نرخ تصویربرداری کوثر ۶ فریم در ثانیه است و زمان تناوب مداری این ماهواره ۵۶۷۷ ثانیه خواهد بود.

پرتو اعلم خاطر نشان کرد: ما نگاه فرآیندی به توسعه ماهواره‌ها داریم که از آن جمله می‌توانیم به ایجاد همکاری‌های بین‌المللی در بالادست و پایین دست صنعت فضایی، ورود جدی خصوصی‌ها برای انجام پروژه‌های سطح سامانه، کاهش جدی هزینه‌ها در انجام پروژه‌های کشور، ایجاد همکاری جدی با پرتابگر، ایجاد فضای امید و اعتماد به نفس میان فعالان این حوزه و شکل‌گیری کنسرسیوم‌هایی از بخش‌های خصوصی اشاره کرد.

در این مراسم همچنین حمیدی از دیگر اعضای تیم این شرکت در ساخت ماهواره هدهد، گفت: این ماهواره یک ماهواره کیوب‌ست با ماموریت در حوزه اینترنت اشیاء است.

وی ادامه داد: مزیت استفاده از ماهواره در زمینه ارائه خدمات اینترنت اشیاء، یکپارچگی و عدم وابستگی به مرزها و پوشش‌دهی بین‌المللی است و توانایی ارائه این خدمات به مناطق دور افتاده، جنگلی و کوهستانی را دارد.

حمیدی اظهار کرد: ماهواره هدهد یک ماهواره با استاندارد ماهواره‌های مکعبی است که در مدار خورشید آهنگ و ارتفاع Km500 تزریق می‌شود.

به گفته وی بیشترین کاربرد ماهواره هدهد در بخش‌های کشاورزی، حمل و نقل و تدارکات و محیط زیست خواهد بود.

حمیدی خاطر نشان کرد: معیارهای موفقیت هدهد شامل مواردی چون قرارگیری ماهواره هدهد در مدار، دریافت اولین سیگنال از ماهواره و تثبیت ارتباط مخابراتی با ایستگاه کنترل است.

وی تثبیت عملکرد توان ماهواره در مدار، انجام ماموریت اینترنت اشیاء، ذخیره و ارسال، انجام ماموریت اینترنت اشیاء برخط، انجام ماموریت اینترنت اشیاء بدون رمز و انجام ماموریت ناوبری را از دیگر معیارهای موفقیت این ماهواره نام برد.

این محقق ادامه داد: عمده ماموریت این ماهواره به این صورت است که پس از دریافت پیام از کاربر زمینی آن را ذخیره می‌کند و در موقعیت مناسب برای کاربر ارسال می‌کند و همچنین نرم افزار آن همانند نرم‌افزارهای پیام‌رسان است و می‌توان در آن پیام را رد و بدل کرد.

حمیدی کاربرد آتی این ماهواره را ناوبری دانست و گفت: برنامه آینده ما ساخت منظومه ماهواره‌های پرتعداد و اتصال پهپادهای کشاورزی به ماهواره است.

 پرتاب موفقیت‌آمیز این دو ماهواره در بسیاری از رسانه‌های جهان منعکس شد.

الجزیره نوشت: ماهواره‌های کوثر و هدهد ساخت ایران توسط فضاپیمای روسی سایوز-۲.۱ با موفقیت در مدار قرار گرفتند. این ماهواره‌های ایرانی اولین ماهواره‌هایی هستند که به نمایندگی از بخش خصوصی این کشور پرتاب می‌شوند و کوثر ساخت شرکت امیدفازا است که طراحی این ماهواره را در سال ۲۰۱۹ آغاز کرد. ایرنا گزارش داده است که کوثر سه سال عمر دارد و هدهد باید چهار سال کار کند.

رویترز نوشت: آژانس فضایی روسیه اعلام کرد بامداد روز سه‌شنبه یک موشک سایوز را پرتاب کرده که حامل دو ماهواره طراحی‌شده برای نظارت بر هوای فضایی اطراف زمین و ۵۳ ماهواره کوچک از جمله دو ماهواره ایرانی بوده است. در میان ۵۳ ماهواره، دو ماهواره ایرانی کوثر برای تصویربرداری با وضوح بالا و هدهد که یک ماهواره کوچک ارتباطی است، وجود دارند.

ای‌پی نیوز نوشت: یک موشک روسی روز سه‌شنبه با موفقیت پرتاب شد و دو ماهواره ایرانی را به مدار برد. این پرتاب نشان‌دهنده همکاری روبه‌رشد بین مسکو و تهران بود. دو ماهواره ایرانی به نام‌های کوثر و هدهد اولین ماهواره‌هایی بودند که به نمایندگی از بخش خصوصی این کشور پرتاب شدند.

ایندیپندنت نوشت: یک موشک روسی روز سه‌شنبه با موفقیت پرتاب شد و یک جفت ماهواره ایرانی را به مدار برد. موشک سایوز طبق برنامه از سکوی پرتاب وستوچنی در شرق روسیه بلند شد و ۹ دقیقه پس از پرتاب، محموله خود را در مدار تعیین‌شده قرار داد. این موشک حامل دو ماهواره رصد زمین روسی و ده‌ها ماهواره کوچک‌تر از جمله دو ماهواره ایرانی بود.

آیریش نیوز نوشت: موشک سایوز روسیه روز سه‌شنبه از سکوی پرتاب وستوچنی در شرق روسیه بلند شد و محموله خود را ۹ دقیقه پس از پرتاب در مدار تعیین‌شده قرار داد. دو ماهواره ایران به نام‌های کوثر و هدهد اولین ماهواره‌هایی بودند که به نمایندگی از بخش خصوصی این کشور پرتاب شدند.

تایمز آو ایندیا نوشت: آژانس فضایی روسیه یک موشک سایوز را با موفقیت از سکوی پرتاب وستوچنی پرتاب کرد. این موشک دو ماهواره Ionosfera-M را با هدف نظارت بر آب‌وهوای فضایی اطراف زمین و همچنین ۵۳ ماهواره کوچک‌تر را از جمله دو ماهواره ایرانی به پرواز درآورد. کوثر یک ماهواره تصویربرداری با وضوح بالا و هدهد یک ماهواره ارتباطی است که اولین پرتاب فناوری فضایی ایران توسط بخش خصوصی آن به شمار می‌روند.

واشنگتن‌پست نوشت: یک موشک روسی روز سه‌شنبه با موفقیت بلند شد و دو ماهواره ایرانی را طی پرتابی که نشان‌دهنده همکاری روبه‌رشد بین مسکو و تهران بود، به مدار برد. مسکو و تهران در حال برنامه‌ریزی برای تقویت بیشتر روابط خود با مشارکت جامع راهبردی هستند که قرار است در سفر برنامه‌ریزی‌شده مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران به روسیه امضا شود.

روزنامه هندو نوشت: همزمان با گسترش روابط مسکو و تهران، یک موشک روسی، ماهواره‌های ایرانی را به مدار زمین پرتاب کرد. موشک سایوز طبق برنامه از سکوی پرتاب وستوچنی در شرق روسیه بلند شد و ۹ دقیقه پس از پرتاب، محموله خود را در مدار تعیین‌شده قرار داد. این موشک حامل دو ماهواره روسی رصد زمین Ionosphere-M و ده‌ها ماهواره کوچک‌تر از جمله دو ماهواره ایرانی بود.

 

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار